Лекарство против махмурлук може да увреди бъбреците ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

FDA Considers New Restrictions On Pain Relievers Containing Acetaminophen

Ако главата или тялото ви болят от махмурлук, има едно конкретно болкоуспокояващо лекарство, от което е по-добре да се пазите. Много хора го използват и не осъзнават увреждането, което то може да нанесе на бъбреците.

Изследвания в университета Паркър в Далас показват, че пиенето на ацетаминофен (активната съставка в Tylenol) след като сте пили алкохол, дори и в умерени количества, представлява заплаха за бъбреците. Резултатът е повече от 100 процента повишение на риска от бъбречно заболяване.

Други лекарства, които трябва да избягвате и които също съдържат ацетаминофен включват Alka-Seltzer и Benadryl. (Можете да видите списък с лекарства с ацетаминофен – на английски – тук: http://www.knowyourdose.org/common-medications)

Изследователят Харисън Ндетан каза пред Health Day News: „Хората купуват ацетаминофен без рецепта и в същото време непредвидено пият алкохол и не знаят, че взаимодействието между двете субстанции е вредно”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Hangover Cure That Can Destroy Your Kidneys, 8 November 2013’; http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/the-hangover-cure-that-can-destroy-your-kidneys/

Снимка: www.examiner.com

Прочетете още статията: Най-добрите 5 храни за бързо отърваване от мармурлука

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *