Как да спрем да тормозим сами себе си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

„Изобщо не знаех, че съм грубиян, докато не се чух как говоря на себе си. Мисля, че си дължа извинение”.

Някои от нас сме склонни да поставяме високи очаквания за себе си. Макар че няма нищо лошо да се целим нависоко, можем да прекалим и да не приемаме нищо друго освен съвършенство. Когато неминуемо не достигаме до това съвършенство – хора сме, все пак – ние може да избухнем в гняв и да се отнесем към себе си като към най-големия си враг.

Някои хора така са свикнали да тормозят себе си, че дори не забелязват, че го правят, докато някой друг не им обърне внимание. Моделът на омаловажаване на себе си и на сплашване на себе си може да достигне до момент, в който да стане несъзнателно и колкото повече продължава, толкова по-трудно може да стане да спрем.

Ако става дума за вас, не се плашете. Макар че може да отнеме известно време, вие можете да промените начините си на тормоз над себе си и да започнете да третирате себе си не като враг, а като приятел.

Пет мудри за освобождаване от страха

Променете начина, по който говорите на себе си

Следващия път когато откриете, че казвате нещо на себе си – било то на глас или в мислите си – обърнете внимание на вида думи, които използвате. Насърчаващи и разбиращи ли са или съдещи и обидни?

Ако са от втория тип, опитайте се да забележите кога казвате негативни думи или фрази за себе си и заменете всяка с положително твърдение – с нещо хубаво за себе си. С времето ще се научите да заменяте негативните изрази с позитивни.

20 лесни начина отново да се влюбите в живота си

Направете си списък на нещата, които обичате в себе си

Като говорим за хубавите неща в себе си, може да помогне да си направим списък! В дните в които се чувствате особено огорчени от себе си, направете си списък на всичко, което сте постигнали, на всичките си положителни черти и на всички неща, които харесвате в себе си въобще.

Когато усещате, че самоненавистта ви връхлита, изваждайте списъка и го четете. Може да откриете, че в началото ще се противите на това, но не се отказвайте. С времето умът ви ще ви позволи да приемате положителните неща без да им се противопоставяте.

Как да накараме Закона за привличането да работи за НАС

Изведете себе си на среща

Когато има напрежение в отношенията на дадена двойка, излизането на среща често е точният лек. Същото може да е вярно и за отношенията ви със самия себе си. Изберете ден или вечер, освободете се от всички задължения за тогава и се заведете на приятно място – да пиете чай с лед и да се разходите, на концерт, всичко, което ви кара да се чувствате щастливи и в собствената си кожа.

Не се оставяйте тези шест неща да ви спират!

Поставяйте си малки цели и се съсредоточете върху постигането им

Когато започнете да усещате разочарование от себе си, това може да се дължи на факта, че имате една голяма цел, която усещате че не постигате достатъчно бързо. Опитайте се на разделите основната си цел на по-малки цели. Когато постигате всяка от тях, отделяйте време да празнувате успеха си.

Точката на щастието неутрализира негативната енергия и укрепва имунната система

Превърнете се в най-добрия си приятел

Ключ към слагане на край на цикъла на тормозене на себе си е като се отнасяте към себе си като към най-добрия си приятел – с хумор, любов и търпение. Това отнема време, но изграждането на всяка здрава връзка се нуждае от време.

Ако наистина сами се борите с този проблем, може да намерите помощ от психотерапевт на когото вярвате, за да стигнете до основната причина за гнева си към вас самите, и за да започнете да се освобождавате от него.

~ The Alternative Daily

Прочетете още:

Първо обичай себе си за живот без само-саботиране

10 чудесни начина да освободим ума си от ненужното

Повишете енергията си с тази заредена с кристали разкрасяваща вода

Човекът който шокира света: Мислите променят ДНК-то, а то променя света

Луиз Хей: Това е единственият начин да свалим килограмите завинаги!

Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

Как да елиминираме критика вътре в себе си

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/stop-bullying/

Снимка: Makeda Pennycooke

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *