10 чудесни начина да освободим ума си от ненужното

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Освободете място в претоварения си мозък

Освободете се от негативните си мисли, обърканост и емоции. Освободете това място в ума си. Възползвайте се от следните 10 стъпки и избистрете ума си.

declutter-your-mind-2

Понякога е предизвикателство да пречистим ума си от ненужните неща в него. Ние мислим много, но необходимо ли е да мислим непрестанно по цял ден? Зная от собствен опит след толкова голямото задръстване на мозъка с години колко чудесно беше да работя за освобождаването му от всичко ненужно. Леле! Отне ми дълго време, но пък днес вече с лекота се освобождавам от нежеланото безредие. С удоволствие ще споделя с вас как го направих. Не стана изведнъж, а по-скоро постепенно.

Ще ми бъде много приятно, ако и вие изпитате за себе си какво е да освободите ума си от всичко което го задръства. Ако мозъкът ви ви спира от това да бъдете просто себе си, тогава опитайте тези полезни 10 съвета, с които да започнете да създавате вътрешното си спокойствие. Освободете се от непрестанното бърборене на ума си. Създайте място за тишина.

10 начина да мислим по-позитивно

Спрете да се тревожите

През повечето от времето хората не мислят нищо за вас, те са твърде заети със собствените си мисли.
Освободете се от това да мислите какво другите мислят за вас.

Записвайте си

Правете си списък със задачите, особено ако сте заети или претоварени с работа. След това вършете задачите си една по една. Може да сте много креативни в работата или хобито си, но винаги дръжте тетрадка под ръка и записвайте в нея всичко, което ви хрумне, за да можете по-късно да му обърнете внимание. Воденето на дневник помага почти винаги. Опитайте!

21 неща с които да променим живота си

Спрете да мислите – освободете се от мислите

Спрете да мислите, че знаете мислите на други хора. Освободете това пространство в ума си!

Усещайте как се чувствате през деня

Спрете и обърнете внимание на това как се чувствате през деня. Уморени ли сте? Ако е така, направете почивка, починете си добре. Заслужавате го.

Вслушвайте се в собствените си нужди

Вслушвайте се за нещата, от които се нуждаете през деня. Може просто да имате нужда от разходка или да си наваксате с приятел. Или можете истински да се насладите на хобито си или на релаксираща медитация с визуализиране.

Човекът който шокира света: Мислите променят ДНК-то, а то променя света

Смейте се & се усмихвайте

Смейте се с глас. Практикувайте всеки ден. Облекчете стреса и се оттървете от товара. Позволете на натрупалите се негативни емоции да се стопят.

Отпуснете се и се успокойте

Избягвайте да си отвличате вниманието през деня. Изключете телевизора и всички мобилни устройства и компютри. Оттеглете се на спокойно място и дишайте, за да се отпуснете. Поемете 10 пъти въздух и издишайте всичко, което задръства мозъка ви. Обръщайте внимание само на дишането си или гледайте красив пейсаж в продължение на 5 минути.

Положително мислене: Спиране на нежеланите мисли

Правете физически упражнения

Правете нещо, което ви вдъхновява да се движите като йога, разходки, бокс, тичане, каране на колело, танци или градинарство.

Творете

Потъвайте в творчеството си. Пейте, танцувайте, рисувайте, пишете, свирете на музикален инструмент. Какво обичате да правите?

Медитирайте

Медитацията е чудесно изживяване, посредством което едновременно създавате  конкретно пространство за себе си и се свързвате със себе си. Медитациите ни държат съсредоточени в сегашния момент. Вижте повече как да медитирате успешно тук.

6 съвета как да визуализирате желанията си

Осъществяването на промените отнема време. Последвайте тези 10 предложения и започнете с пречистването на ума си от всичко ненужно. Отделете много време и търпение и споделете с нас как се справяте!

Не спирайте да се усмихвате и споделете това с приятелите си,

Натали Джей

Източник:

https://www.ontrackmeditation.com.au/10-great-ways-decluttering-mind/

Снимка: Happy Body Formula

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *