Какво представлява лекуващата с енергия медитация?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

„Енергията на живота, проникваща или напускаща тялото ви протича равномерно през вселената. С това течение, мозъкът на космоса комуникира с всички неща”. -Илчи Лий

energy-healing-meditation

Какво представлява лекуващата с енергия медитация? При лекуващата с енергия медитация човек изпраща мощната енергия на живота или жизнената сила или силата на прана до засегнатото място в тялото си. Засегнатото място е онази част от тялото, която се нуждае от помощ и незабавно внимание. Тази жизнена сила е енергията зад всяко лечение.

В случай, че пиете каквото и да било лекарство, Тя пренася тази жизнена сила на прана в поразената част.

Човешкото тяло и природата имат безгранична лечебна сила. Природата е източник на тази жизненоважна енергия на прана. Тя предоставя цялата жизнена енергия, необходима за доброто функциониране на тялото. Винаги когато тази енергия бива блокирана или излиза от равновесие, това води до появата на болест.

Прочетете също: Лечение с прана – енергията, подтикваща тялото да се самолекува

Как действа лекуващата с енергия медитация?

„Лечението с енергия се основава върху презумпцията, че болестите произтичат от нарушаването на телесните енергии и енергийни полета и че те могат да бъдат преодолени посредством въздействие върху тези енергии и енергийни полета”. – Джед Даймънд

Лекуващата с енергия медитация ви помага да концентрирате положителна енергия в засегнатата част от тялото си. И тя има способността да облекчава всички неблагоприятни симптоми и чувства, които се проявяват посредством физическата болка.

Ето стъпките за провеждане на лекуващата с енергия медитация

1. Седнете с изправен гръб и затворете очи. Опитайте се да медитирате в третото си око.

2. Дишайте бавно, дълбоко и колкото се може по-безшумно. Дишането трябва да е лесно и естествено. Не задържайте дъха си след като вдишате и издишате. Мислете за дишането си като за непрекъснат поток навътре и навън.

3. При всяко вдишване, усещайте как вдишате лечебната жизнена сила през слънчевия си сплит. Природата, растенията, дърветата, въздухът, слънцето могат да са източник на енергията прана. Ето защо винаги е полезно да провеждате лекуващата с енергия медитация близо до природата. Визуализирайте тази жизнена сила като много фина и най-светла енергия.

4. Когато издишате, леко насочвайте тази светлинна енергия към засегнатото място. Ако няма конкретно болно място или вие не можете да определите такова, тогава разпръсквайте тази светлинна енергия в цялото си тяло при всяко свое издишане.

5. Продължавайте и повтаряйте горните стъпки докато усетите, че засегнатото място или част в тялото ви е получило достатъчно жизнена сила.

Още по темата: Как да се самоизлекуваме единствено с мислите си

 

Източник:

http://wellbeingmantras.com/what-is-energy-healing-meditation/

Снимка: plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *