Точката море на спокойствието облекчава безпокойство, нервност, сърцебиене… и още една точка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Почти всички сме изпитвали ужасяващото усещане, при което съвсем неочаквано сърцето ни започва да бие бързо все едно всеки момент ще се разпаднем и изпадаме в паника при мисълта, че получаваме инфаркт. Това усещане е познато като сърцебиене или бързо биещо сърце като в повечето случаи то само по себе си е напълно безвредно. Но то може също така да е признак на проблем със сърцето, причинен от безпокойство и най-често се случва сред хора, които страдат от пристъпи на нервност и тревожност.

Този проблем може успешно да се контролира и лекува с акупресурна терапия, която действа като релаксира цялото тяло и усилва кръвообръщението в цялото тяло.

CV17 или Море на спокойствието

Акупресурната точка CV 17 или Море на спокойствието често се счита за най-добрата точка за облекчаване на безпокойство и стрес, и особено за спирането на паническа атака преди тя да има възможността да се усили и разгърне. Тази точка прави дишането ви по-дълбоко и стимулира тимусната ви жлеза.

Точката „Море на спокойствието” е една от жизненоважните акупресурни точки за сърцето, която ви помага да се освобождавате от тревожност, нервност и сърцебиене. Тази точка се намира в средата на гръдната кост на три пръста над долния край на костта.

За да активирате тази точка, просто я натискайте силно като използвате палците си в продължение на 1 до 2 минути като в същото време дишате дълбоко, бавно и равномерно.

Масажирането на пръстите 60 секунди облекчава редица здравословни проблеми

Това облекчава напрежението в гърдите, емоционалния дисбаланс, нервността, тревожността, депресията и истерията. То също така помага в лечението на астма, кашлица и проблеми с гърдите като недостатъчно кърма, мастит и възпалено гърло.

Точката Трето око

Друга мощна точка в акупресурата и акупунктурата за облекчаване на тревожността е точката Трето око, която е разположена точно между веждите върху извивката, където свършва носът и започва челото.

За да стимулирате тази точка, просто затворете очите си, допрете длани и ги поставете върху точката по следния начин: използвайте средните си пръсти и показалците, с които нежно натискайте точката 1 минута докато поемате дълго, бавно и дълбоко дъх.

Това помага за успокояването на цялото тяло, облекчава свързаните с тревожност симптоми, смущенията в съня, безсънието, главоболията, проблемите с очите, вертиго и виенето на свят, както и запушването на носа.

Стимулирайте тази точка, отпуснете сетивата си и успокойте ума и тялото си.

Прочетете още:

Точката на щастието неутрализира негативната енергия и укрепва имунната система

Необикновена точка незабавно сваля кръвното и елиминира всяка болка!

Чувствате се претоварени? Освободете се от усещането с тази лесна техника!

Масажирайте тези 4 точки върху тялото си и отслабнете бързо

Точката ДЧ 4 ефикасно облекчава и лекува множество заболявания – зъбобол, главоболие, настинка и грип…

Масажирайте тази точка на тялото си и изпитайте Чудото!

Източник:

http://www.myilifestyle.com/press-this-point-for-1-minute-and-see-what-happens-to-your-bodyunbelievable/
Снимки: Indiatimes.com; Green Dragon Society

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *