Никотинамид рибозид: Най-новото решение за дълголетие?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

NAD+

Едно особено важно съединение, съдържащо се във всяка наша клетка, е отговорно за две основни действия в клетъчната функция и противодействането на стареенето. Първо, то помага за трансформирането на енергия от храните, които ядем в клетъчната енергия, необходима за захранването на особено важните клетъчни функции… и второ, задейства ензими, противодействащи на стареенето, познати като сиртуини, които са отговорни за изключването на ускоряващите стареенето гени, особено онези, които подсилват възпалението, складирането на мазнините в тялото и да отговорни за лошото управление на нивата на кръвната захар.

Нарича се NAD+ (никотинамидадениндинуклеотид) и е витамин и коензим, който бързо намалява с напредването на възрастта. Наричат го още молекулата на младостта. Това обяснява защо сме така податливи на умора с остаряването—просото в тялото ни няма NAD+ от който се нуждаем за подхранването на енергийния метаболизъм, който да поддържа плавното протичане на клетъчните функции. Ето защо учените се запретнаха да открият начин за повишаване на нивата на NAD+ в човешкото тяло дори и при стареенето ни. Решението може да е в наскоро открита форма на витамин B3 (ниацин), наречен никотинамин рибозид.

Дали не крадем енергията на боговете?

Дегенеративното въздействие от намаляването на NAD+

Снижаването на нивата на NAD+ води до ускорено остаряване и до бързо дегенериране на цялото тяло.

  • Познавателната функция започва да отслабва
  • Съдово възпаление уврежда сърцето и кръвоносните съдове
  • Образуването на тлъстини и складирането им в тялото ескалират
  • Инсулиновата резистентност се превръща в заплаха
  • Мускулната сила намалява
  • Умората става по-осезаема

Учените откриха потенциален нов начин за поддържането на високите нива на NAD+ по време на стареенето ни.

5 лесни стъпки предпазват от Паркинсон

Как може никотинамин рибозидът да помогне

Предварителни изследвания показват, че никотинамин рибозидът…

  • Удвоява дължината на живота на дрождите
  • Повишава дължината на живота на кръглите червеи C. elegans с 16%
  • Подсилва здравословното отслабване, енергията и енергийния метаболизъм, инсулиновата чувствителност, нивата на NAD+, и противодействащите стареенето сиртуини при мишки

Други лабораторни изследвания показват потенциалните ползи за мозъка от вземането на хранителна добавка с никотинамин рибозид. Тази добавка може не само да повиши нивата на NAD+ в мозъка, но тя може също така да забави влошаването на аксоните, които са комуникационните линии на нервната система (като нервите представляват снопове аксони). При дегенерирането на аксоните, уврежданията могат да се проявят като изтръпване, слабост, скованост и загуба на моторната функция.

Италиански лекар лекува болестта на Паркинсон с витамин

След като видяха че никотинамин рибозидът е обещаващо съединение за слагане на край на стареенето, компаниите, произвеждащи хранителни добавки вече продават никотинамин рибозид на капсули като начин за спиране последиците от стареенето чрез вливане на нов живот на митохондриите (енергийните динама във всяка клетка) и активиране на ензимите сиртуини, които противодействат на стареенето. Обаче, въздействията на никотинамин рибозида върху хората все още не са известни и остава още много за изследване и откриване относно това потенциално противодействащо на стареенето съединение.

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/nicotinamide-riboside-is-it-the-newest-longevity-solution/
Снимка: Google plus

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *