Италиански лекар лекува болестта на Паркинсон с витамин

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Традиционната медицина счита болестта на Паркинсон за нелечима. Възможните лечения са различни за всеки човек в зависимост от неговите или нейните симптоми, но включват лекарства, операция, терапия и промени в начина на живот.

costantini-parkinson

Паркинсон започва с леко треперене, обикновено в пръстите или в едната ръка. Изследвания показват обаче, че сниженото обоняние може би предшества треперенето и тремора. С минаването на времето, треперенето се влошава и се появяват други симптоми като забавено движение, схванати мускули и затруднения с вървежа. Лекарите предписват лекарството синемет (Sinemet), разработено през шейсетте години на миналия век, или други лекарства. Разбира се, те не вършат работа. Проблемът е в увреждането на нервите.

Много от симптомите на Паркинсон изникват от загубата на невроните, които произвеждат химическия вестител в мозъка, наречен допамин. Снижените нива на допамин причиняват анормална мозъчна дейност, водеща до признаците на Паркинсон. Докато симптомите се появят, около 60 до 80 процента от произвеждащите допамин клетки са увредени или изгубени.

Според фондацията за болестта на Паркинсон може би 1 милион американци живеят с Паркинсон, което е повече от броя на хората с множествена склероза, мускулна дистрофия и болестта на Лу Гериг (амиотрофична латерална склероза). Около 60000 нови случаи биват диагнозирани всяка година в САЩ, като мъжете е повече от 1.5 пъти по-вероятно да се разболеят от Паркинсон от жените. Заболеваемостта от Паркинсон се увеличава с възрастта, но около 4 процента от страдащите биват диагнозирани преди 50 годишна възраст.

„Парализата с треперене” първо е диагнозирана от лекаря Джеймс Паркинсон през 1817 година, който я описва като неврологичен синдром, макар че по-ранни текстове, включително някои от Индия от около 1000 г. пр. н. е. и някои древни китайски текстове описват симптоми, които биха могли да се приемат за заболяването, което днес наричаме болестта на Паркинсон.

И така на сцената излезе д-р Антонио Костантини в Италия, 200 години след диагнозата на Джеймс Паркинсон. Той откри че всички пациенти, страдащи от невродегенеративни болести имат недостиг на витамин В1 (тиамин).

Д-р Костантини е излекувал успешно 250 пациенти с Паркинсон от 2011 година насам с сериозни дози тиамин. „Тиаминът”, казва д-р Костантини пред италиански репортер, „е фундаментален за човешкото тяло, за да може то да гори захар. Той действа като искра на двигател, като лубрикант и карбуратор. Той играе важна роля за човешкия организъм”.

Хроничното изтощение е симптом на всички автоимунни заболявания. И именно помагането на пациентка с хронично изтощение и остра язвена болест навежда лекаря на мисълта за новаторското лечение на Паркинсон. Той я съветва да се лекува с инжекция от 2 мг тиамин на седмица.

След две седмици „изтощението, раздразнителността, болките в стъпалата и прасците на пациентката бяха облекчени”, казва д-р Костантини. „Няма лек или лекарство, които са способни да въздействат на всички органи, докато всичките органи функционират благодарение на тиамина. Важна подробност е, че лечението с тиамин не носи съпътстващо увреждане с минаването на времето”.

Прочетете още: Болестта на Паркинсон, естествени лечения

След като вижда напредъка от лекуването на пациентите, страдащи от хронични язви,  множествена склероза и подобни заболявания, д-р Костантини решава да разшири изследванията си, включвайки пациенти, страдащи от невродегенеративни заболявания като Паркинсон.

thiamine-b1

Д-р Костантини открива, че идеалната доза зависи от теглото на пациента: 60 кг кореспондират на 600 мг витамин В1, приемани орално и елиминират изтощението и неврологичния дефицит.

Препоръчителният дневен прием според традиционната медицина е 1.1 мг за жени и 1.2 мг за мъже. ПДП се предполага че е нивото на средния дневен хранителен прием, което е достатъчно, за да покрива хранителните нужди на почти всички (97 до 98 процента) здрави хора в група с конкретни пол и етап от живота”. Но повечето хора приемат това число като абсолютния таван за прием и следователно сами причиняват своя дефицит. Това е вярно за много от витамините и минералите, от които се нуждаем.

„Нормалността се състоеше в това изобилие”, казва той. „Разбира се, след период от 20 до 30 години беше невъзможно заболяването да се елиминира напълно. Обаче, важна част от него можеше да бъде елиминирана. Освен това, ние доказахме, че действието на тиамина продължава във времето и че неврологичните симптоми и изтощението се дължат на изменението на метаболизма на тиамина”.

Натуралните продукти като фосфатидил холин силиций, коензим Кю10 и глутатион също дават резултати. Информираните и алтернативните лекари използват инжекции на коензим Кю10 и на глутатион (най-важната аминокиселина в тялото) конкретно за болестта на Паркинсон.

Д-р Шери Роджърс пише в списанието Total Wellness през 2003 година, че инжекциите  глутатион евтино и бързо лекуват, в рамките на минути, симптомите на Паркинсон. Изследвания с мишки показват, че фолиевата киселина спомага за предпазване от Паркинсон.

Д-р Джон Канел от Съвета по витамин D препоръчва по 5000 МЕ (125 мг) на ден при Паркинсон. Непременно пийте витамин D3 (не D2).

Медицинската марихуана също показва, че има силно действие за снижаването на треперенето при страдащите от Паркинсон.

Но откритието на д-р Костантини е голяма новина. За жалост, то се пропилява във водовъртежа на политическия шум и русофобията и бива игнорирано от официалните медии, което означава, че вашият лекар може и да не е чувал за него. Плюс това, д-р Костантини целенасочено избягва започването на рекламна кампания за успехите си, избирайки вместо това да изпраща доклади за откритието си в медицински списания и на конференции за изследване, което го превърна в своево рода аномалия в традиционните медицински кръгове.

Начинът на хранене е основно отговорен за дефицита ни на тиамин. Рафинираните „бели храни” като брашно, ориз, спагети, хляб, солети, зърнени закуски и прости захари, както и готвената храна лишават организма от тиамин. Бери-бери е болест на недохранването, причинена от хроничната липса на тиамин е много често срещана в обществата в Ориента, където храната е основно ориз. Яденето на много сурова риба и морски дарове също допринася за този недостиг. А танините, съдържащи се в кафето и чая и консумирани в големи количества реагират на тиамина, преобразувайки го във форма, която е трудна за усвояване от тялото.

 Най-голямо количество тиамин има в:

Рибата (пъстърва, сьомга, риба тон, карагьоз и)

Свинското (нетлъсто)

Семената (слънчогледови, ленени, чиа и тиквени)

Ядките (макадамия, шам-фъстъци, бразилски орехи, пекан или американски орех и кашу)

Хляб (направен от пълнозърнеста пшеница, гевреци, английски мъфини, ръж)

Зелен грах

Сладка царевица

Други източници са:

Бирена мая

Зелени листни зеленчуци (брюкселско зеле, аспержи, зеле, броколи)

Гъби

Плодове (авокадо, стафиди и сини сливи).

Освен месата, тези храни трябва да се ядат сурови когато е възможно понеже при топлинната обработка се губят около 25 процента от съдържащия се в тях витамин В1.

Боб Ливингстън

Източник:

http://easyhealthoptions.com/italian-doctor-curing-parkinsons-disease-with-thiamine/

Снимки: Google Plus; 123RF.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *