7 храни, които диетолозите ОТКАЗВАТ да ядат

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

junk_food

Когато стане въпрос за здравословното хранене, някои неща са очевидни. Като например, че замразените сладкишчета от типа Pop-Tarts и газираните напитки попадат в списъка на вредните храни. Както и че броколи и зехтин заслужават място в здравословния ви план за хранене.

Но за много хора нещата са доста неясни що се отнася до много от лесно достъпните храни. Говеждото полезно ли е или не? Мюслите наистина ли са идеалната закуска или пък не са?

Ясно ни е, че при всички противоречиви данни, с които са заляти интернет и медиите нещата наистина могат да са объркващи. Но не се притеснявайте, ние сме тук, за да помогнем. За да ви помогнем в навигирането през магазините за хранителни стоки, ние съставихме списък от седем храни, които диетолозите отказват да ядат.

8 храни които кардиолозите отказват да ядат

1. Говеждото от хранени със зърнени храни животни:

Има говеждо и говеждо. Конвенционалното говеждо от хранени със зърнени смески животни е лош избор поради няколко причини.

На първо място, говеждото от хранени със зърнени храни животни съдържа повече от възпалителните омега-6 мастни киселини от органичното говеждо, от животни хранени на паша. Както сме обяснявали и по-рано, западният начин на хранене съдържа храни с твърде много омега-6 мазнини и с твърде малко омега-3 мазнини (като съотношението понякога достига до 20:1). А този дисбаланс води до заболявания.

Променете мазнините в тялото си за по-добро здраве и по-малко възпаление

Съществува и проблемът с ГМО храните. Има вероятност хранените с фуражи животни да ядат наситени с химикали растения, които са генетично модифицирани, за да са устойчиви на определени пестициди. Което означава разбира се, че и вие също така сте изложени на тези химикали.

След това идва непрекъснатата прекомерна употреба на антибиотици в комбинатите за отглеждане на животни. За справяне с болестите, причинявани от пренаселването и лошите условия за живот, на здравите крави в комбинатите често дават антибиотици, за да ги предпазват от разболяване. Това разбира се не само потенциално ви излага на тези останали в месото лекарства, но и допринася за наболелия проблем с резистентността към антибиотиците.

Избирайте органично говеждо от хранени на паша животни. И това не се отнася само за говеждото, а за всички меса, които ядете.

2. Повечето хлябове, продавани в магазините за хранителни стоки:

Ако откривате хлябът който ядете е взет от рафтовете в супера, най-вероятно диетолозите няма да се докоснат до него. И да, това включва повечето от хлябовете с етикети „пълнозърнеста пшеница”. (Повече по въпроса след малко).

Рафинираните брашна от които са направени тези хлябове са толкова силно обработени, че в тях не е останала почти никаква хранителна стойност. Плюс това, повечето хлябове от магазина бъкат от скрити захари, химически консерванти и стабилизатори, да не говорим за оцветителите!

След като рафинираните бели брашна също са направени от пшеница, производителите на хляб може да продължават да наричат направените от силно обработени брашна хлябове „пшеничен хляб”. Но истинският хляб от пълнозърнеста пшеница се прави от 100 процента пшенично зърно, а не от бели брашна.

Ето как белият хляб и картофите разболяват от рак

3. Зърнените закуски, които се ядат студени:

Понеже вероятно не ядете пълните със захар(!) зърнени закуски за деца, на чиито опаковки се мъдрят анимационни герои, вие вероятно смятате, че сте избрали здравословна храна за закуска, купувайки зърнена закуска за възрастни. За жалост, диетолозите казват, че това просто не е истина.

Обработените и силно рафинирани зърнени храни съдържащи твърде много добавена захар превръщат дори повечето така наречени зърнени закуски „за възрастни” в лош избор. Няма да получите почти никакви хранителни вещества от тях и ще изпитате спад в енергията си в рамките на няколко часа.

Факт или мит: По-здравословно ли е храната ни да не съдържа глутен?

4. Замразените ястия:

Изгубени в изобилието от замразени ястия, обозначени като „органични” и такива, които обещават, че са здравословни, с ниско съдържание на мазнини или полезни за мозъка, не е трудно да се заблудите, че замразените храни са по-здравословни отколкото бяха някога. Но не се оставяйте да ви заблуждават, защото тези храни все още са в списъка на забранените храни на всеки диетолог.

Консерванти, свръх обработка, както и тонове добавена захар и вреден натрий превръщат замразените храни във всичко друго, но не и в полезна за вас храна. Дори и ако те технически използват органични съставки за суровина, към момента, в който стигнат до чинията ви, те вече трудно могат да се определят като храна.

10-дневната диета за детоксикация от захарта пренастройва тялото и мозъка

5. Мюслите:

Една от първите така наречени „здравословни храни”, мюслите по инерция и днес се радват на репутацията си на здравословна закуска от десетилетия. За жалост това не ги прави здравословни.

Вярно е че мюслите могат да са добър източник на фибри, ако съдържат обикновен пълнозърнест овес (това е част от онова, което ги запазва), но повечето мюсли също така плуват в добавени захари. Диетолозите казват, че всяка полза, която можете да извлечете от съдържанието на фибри в мюслите се унищожава от огромните количества възпалителни захари в тях.

И макар че микса, който избирате може да съдържа здравословни ядки, мюслите често съдържат твърде много мазнини и в една единствена порция. По-добре хапнете шепа сурови ядки, за да следите колко мазнини си набавяте.

7 причини да ядем повече кълнове

6. Храните с намалена масленост:

От кисело мляко до фъстъчено масло и от сладки до салатни дресинги диетолозите предупреждават, че снижената масленост и несъдържащите мазнини продукти са хранителни тресавища.

Най-големият проблем при тези силно обработени храни е какво влагат производителите в тях, за да ги правят вкусни. Когато извлекат мазнините, вкусът изчезва също, така че те наблъскват тонове обработени захари и вредна сол, за да им придадат вкус и да можем да ги ядем с апетит.

А съществува и митът, който причини производството на тези продукти, първо на първо. Мазнините не са демонът, който някога ни учеха, че те са. В повечето случаи натуралните мазнини няма да повишат значително нивата на холестерола в кръвта ви, нито ще ви накарат да напълнеете. Ако дадена храна не е с естествено ниско съдържание на мазнини, не прибягвайте към нейна изкуствено направена версия с ниско съдържание на мазнини. Вместо това просто яжте разумни порции от пълномаслената версия.

6 ФАКТА ЗА ОБЕЗМАСЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО или как всички ние сме жертва на стъкмистика

 7. Солетите:

Като мюслите, солетите някак успяват да се задържат в списъка на „полезните” закуски от години. Единственият проблем е че те наистина изобщо не са здравословни, казват диетолозите.

Всъщност, солетите не са нищо друго освен рафинирано бяло брашно, което съдържа нула хранителна стойност. Когато ви обземе силното желание да хапнете от солените хрупкави солети, заменете ги с шепа сурови ядки или си изпечете чипс от сладки картофи или леблебия.

Вие правите големи стъпки като спазвате здравословен начин на живот. Не саботирайте усилията си като ядете храни, които нито един диетолог не би си позволил дори да вкара в дома си.

Скритото в готовите храни вещество, което уврежда бъбреците

Източник:

https://healthiertalk.com/7-foods-nutritionists-refuse-to-eat/

Снимка: Slankeviden.dk;

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *