Скритото в готовите храни вещество, което уврежда бъбреците

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Макар че много лекари сериозно се суетят относно здравословните проблеми, свързани с натрия, който хранителните компании добавят в храната ни, има още едно причиняващо също толкова проблеми съединение, което ядем в обработените храни, но за него чуваме малко.

phosphates

Учени от Хюстанския методистки изследователски институт предупреждават, че фосфатите, с които са напомпани зърнените закуски и млечните храни (както и редица други продукти) втвърдяват артериите, уголемяват сърцето, отслабват костите и стресират до крайност бъбреците.

Това се казва колекция от вредни действия за хранителна съставка, която почти никой не споменава. И вероятно има добра причина хранителните компании да я държат скрита покрита. Ако опасностите от фосфатите бяха добре известни на пазаруващите в супермаркетите, особено на потребителите, които ядат зърнени закуски с прясно мляко за закуска всяка сутрин и обожават пицата със сирене, то те може да се втурнат през глава към изхода без да довършат пазара си.

„Изследването подсказва, че хората трябва да знаят повече какво ядат”, предупреждава изследователят Линда Мур, директор на клиничните изследователски програми в хирургическото отделение на методистката болница в Хюстън. „Институтът по медицина препоръчва 700 мг фосфати на ден и ние мислим, че това е добро количество. Онова което забелязваме в това изследване е че консумацията на много хора е двойно по-голяма. Поглъщането на твърде много фосфат е обезпокоително за хората, които са здрави — но то е особено обезпокоително за хората, които вече имат увреждане на бъбреците или хронично бъбречно заболяване”.

Макар че клетките се нуждаят от известно количество фосфати в храната, за да функционират както трябва, поради напористите реклами на обработените храни ние поглъщаме далеч повече от необходимото.

„Тестата за палачинки и хлябове, както и обработените сирена, често съдържат големи количества неорганичен фосфат, така че тези храни трябва да се ядат по-рядко”, казва Мур. „Забелязваме увеличаване на американците с бъбречни заболявания, но не и добри обяснения защо това е така.. Мислехме, че може да е важно защо има фосфати в различните храни и как се абсорбират те от човешкото тяло”.

Човек също така трябва да внимава за фосфати, добавени в храните под формата на стабилизатори, набухватели (в бисквити и хляб) и сгъстяващи вещества.

Това изследване предлага още една причина да ядем храна, изобилстваща от плодове и зеленчуци, като пропускаме обработените продукти, които супермаркетите умират да рекламират. Хранителните вещества във свежите храни защитават бъбреците, сърцето, кръвоносните съдове и другите органи от увреждане, което доставчиците на пълните с фосфати вредни храни и на бързите храни по-скоро биха замели под килима на супермаркетите.

Карл Лоу

Източник:

http://easyhealthoptions.com/processed-foods-hidden-mineral-harms-kidneys/

Снимка: Pictaram

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *