Кислородна бомба: растенията, които елиминират токсините в дома и офиса!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ivy-oxygen

Растенията въздействат на качеството на въздуха в дома и офиса. Те пречистват въздуха от токсини и плесени и създават идеална околна среда.

Ако имате нуждата да повишите нивото на кислорода в апартамента, къщата или офиса си непременно си набавете алое вера.

Алое вера прочиства тялото и духа: това е растение, което трябва да имате у дома си!

Освен това, алое вера е истинска кислородна бомба понеже усвоява въглеродния двуокис, въглеродния окис и формалдехида. Едно растение алое вера има действието на девет биологични пречистватели на въздуха!

Бразилска рецепта стана ХИТ в целия свят с успешното лечение на рак

Освен алое вера, можете да използвате и фикус. Това растение е много лесно за отглеждане, защото не изисква много светлина, а ефективно пречиства въздуха от формалдехид. Но внимавайте, листата му са отровни, така че не се препоръчва растението да се отглежда там където има деца и домашни любимци.

Азалията е много красиво растение, но освен това, ако в дома или офиса си често използвате токсични препарати за почистване, т я ще спомогне за филтрирането на въздуха. Тук е мястото да подчертаем важността от използването на натурални и природосъобразни почистващи средства, които първо на първо не правят въздуха токсичен.

Бръшлянът е растение, което всеки трябва да отглежда. Може да ви звучи невероятно, защото това растение има репутацията, че е отровно, но то премахва цели 60% от токсините от въздуха и 58% от частиците от изпражнения в рамките на само шест часа.

Лесна промяна прави хората по-щастливи и продуктивни на работното място

Растенията познати като зелени лилии или хлорофитум имат способността да извършват процеса на фотосинтезата при условия с минимална светлина. Хлорофитумът усвоява токсините от въздуха – формалдехид, стирол, въглероден окис и бензин. Едно растение ефикасно пречиства въздуха в пространство от 200 кв. метра.

Билката естрагон   е почти неунищожима и е чудесна за отглеждане у дома. Много е устойчива и има нужда от малко светлина, за да фотосинтезира. Естрогенът премахва токсините и е добре да го сложите в спалната, защото отделя кислород през нощта.

Естрагон – лековита билка и изящна подправка

Спатифилумът е още едно растение, което също много ефикасно премахва химическите токсини от въздуха като филтрира формалдехида и трихлоретилена.

Препоръчително е и отглеждането на здравец в дома и офиса. Тази билка предоставя много ползи за здравето, но освен това прочиства въздуха от микроби, като напълно премахва бактериите и то в рамките на само три часа.

Екстракт от здравец спира ХИВ-1

Бактерицидните съединения, отделящи се от здравеца, убиват вредните микроорганизми. Пречиствайки въздуха от болестотворни микроорганизми, с  антисептичното си действие, ароматът на здравец осигурява дезинфекция на дихателните пътища. Отглеждането му в дома и офиса подобрява настроението

NASA твърди, че всяко домакинство би следвало да има между 15 и 18 от изброените растения при площ от 500 кв. метра. Особено важно е да не пропуснете да поставите от тези растения и в спалната.

Растения пречистват дома

 

Източник:

http://www.healthytipsworld.net/2016/09/10/oxygen-bomb-put-plant-will-eliminate-toxins-home/

Снимка: Depositphotos

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *