Смъртоносната бактерия в лекарските кабинети

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Макар че лекарския кабинет често се счита за място където човек отива, за да подобри здравето си, повечето пациенти отдавна знаят, че здравните заведения са развъдник на микроби. Всяка година много хора, които посещават лекарски кабинет отнасят със себе си не само рецепти!

Отгоре на това, вирусите, които причиняват простудни заболявания и грип може да не са най-лошото нещо, което ще прихванете.

c.dificile

Всъщност, скорошно изследване, проведено от Центъра за контрол на заболяванията (CDC) на САЩ разкри, че през 2011 година почти 350000 пациенти са се заразили с потенциално фаталната бактерия C. difficile (клостридиум дифициле) в общинаски лечебни заведения, като кабинетите на лекари и зъболекари. Друго изследване от 2013 година откри вредната бактерия в 6 от 7-те изследвани в него поликлиники в Охайо.

Това е много тревожно, понеже изследването от 2011 г. също така заключи, че повече от 15000 смъртни случаи може би са пряко свързани с тази бактерия, която причинява възпаление на дебелото черво и потенциално смъртоносна диария. Хиляди пациенти умират в рамките на 30 дни след поставянето на диагнозата.

Макар че изследователите знаят от дълго време, че бактерията C. difficile може да проникне в болниците, те не знаеха колко често срещана е тя в общинските медицински заведения. Всъщност, според изследването, повечето случаи—66%—са пипнати в тези заведения, докато само 24% са били в резултат на хоспитализация.

По-възрастните пациенти в старчески домове са най-засегнати от бактерията. Над 80 процента от смъртните случаи, свързани с C. difficile са при хора на 65 и по-възрастни, а един на всеки деветима от тези пациенти е починал в рамките на 30 дни след диагнозирането му.

Пациентите, на които са предписани антибиотици също били в по-висок риск да развият инфекция от C. difficile, което показва, че прекаленото предписване и прекалената употреба на антибиотици спомага опасната роля на бактерията. Както знаем, антибиотиците не убиват само вредните бактерии—те убиват и полезните бактерии.

Полезните бактерии обикновено служат за да защитават тялото от бъдещи инфекции. Когато антибиотиците ги потискат или убиват, тялото е оставено без никаква защита и инфекциите са по-вероятни.

CDC предупреждава лекарите да спрат да прекаляват с предписването на антибиотици, и посочва, че намаление с 30% на рецептите за антибиотици би могло да ограничи смъртонисните инфекции с над 25%.

Що се отнася до безопасността на пациентите, д-р Питър Проновост, експерт по безопасност в Johns Hopkins, препоръчва всеки да разпитва своя лекар обстойно, за да се увери, че наистина се нуждае от антибиотик, и да открие дали няма различен вариант за лечение на инфекцията от която страда, както и антибиотика да му бъде предписван за възможно най-краткия период от време.

Ето още няколко съвета за безопасност и здраве:

· Мийте ръцете си много добре след посещение в лекарски кабинет и здравни заведения.

· Консумирайте естествени антибиотици като чесън, кокосово масло, джиджифил, лимонов сок и хрян редовно.

· Яжте храни с високо съдържание на пробиотици като органични кисело мляко и кефир и кисело зеле ежедневно.

· Използвайте антибактериални сапуни и почистващи препарати само когато това е абсолютно необходимо, понеже те унищожават и полезните бактерии.

~The Alternative Daily

 

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/the-deadly-bacteria-found-in-your-doctors-office/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N150406

Снимка: www.tumblr.com

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *