Ето как белият хляб и картофите разболяват от рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

white-bread-potatoes

Храните, съдържащи скорбяла ли са новите цигари?

Дори и да не пушите, спазването на високо-гликемичен хранителен режим може да доведе до рак на белите дробове.

Това е изненадващото заключение от ново изследване, проведено от MD Anderson Cancer Center в Хюстън. То откри, че хората с високо-гликемичен режим на хранене с в драматично по-висок риск от рак на белите дробове… Дори и да не пушат.

Учените изследваха повече от 1900 онкоболни пациенти и повече от 2400 нямащи рак участници.

Учените се фокусираха върху гликемичния индекс в храната на участниците. Съдържащите скорбяла храни, като белият хляб и картофите, имат високи гликемични индекси. Те причиняват резки покачвания в нивата на кръвната захар.

Прочетете още за връзката диабет рак:

Как да избягваме двойния смъртоносен удар от диабета

Връзката глутен-рак

В изследването, хората с най-високо гликемично съдържание в храната си били в 49% по-голям риск от развиване на рак на белите дробове от онези с най-ниското гликемично съдържание. Сред непушачите, високо-гликемичният хранителен режим увеличавал повече от двойно вероятността от пипване на рак на белите дробове.

Употребата на тютюн е водещата причина за рак на белите дробове. Но изследователите отдавна бяха озадъчени от това, че непушачи се разболяват от заболяването. Това ново изследване помогна с предоставянето на отговор.

Изследователите казват, че хранителните режими с висок гликемичен индекс предизвикват инсулинова резистентност. Това подтиква тялото да произвежда химически вещества, които играят роля в развиването на рак.

Освен белият хляб и картофите, високо-гликемични храни са белият ориз, гевреците претцелите и корнфлейксът.

Ракът на белия дроб е водеща причина за смъртност от рак в САЩ. Той убива повече от 150000 американци на година.

Анджела Салерно

Издател, INH Health Watch

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/03/this-is-how-potatoes-can-give-you-cancer/

Снимка: www.jarahzadeh.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *