Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Кубера мудра е жест за „изпълняване“ на желания.

ЗАЩО: Кубера мудра разтваря и прочиства синусите, особено ако докато я изпълнявате силно поемате въздух, както когато помирисвате цвете.

Мудрата дарява спокойствие и вътрешна хармония, увереност и невъзмутимост.

КОГА: Изпълнява се винаги, когато искаме нещо или молим за нещо.

КАК: И за двете ръце – палецът, показалецът и средният пръст са събрани в едно. Безименният и кутрето са свити към центъра на дланта.

КОЛКО: Ефектът зависи не от продължителността, а от интензивността на изпълнението.

kubera

 

Когато използвате мудрата за постигане на желание:

1. Изяснете желанието си и го формулирайте точно. Внимавайте какво си пожелавате, защото може и да го получите!
2. Повторете на глас точно формулираното желание 3 пъти, докато изпълнявате мудрата. При всяко повторение на глас, притискайте пръстите един към друг.
3. Изпълнявайте 2 пъти дневно.
4. Дайте най-доброто от себе си и оставете Вселената да си свърши работата: ще получите това, което е най-добро за вас.

А сега малко по-подробно:

Кубера мудра може да се изпълнява за различни цели. Няма никакво значение колко дълго изпълнявате мудрата, важна е интензивността, с която я изпълнявате. Много хора я знаят като „техниката на трите пръста” и я изпълняват когато искат да постигнат нещо конкретно: свободно място за паркиране, някоя дреха, книга, която им трябва, важна за тях информация и т.н. Други изпълняват Кубера мудра когато искат да придадат повече сила на планираното от тях бъдеще. Винаги става дума за целта, която искате да постигнете или за желанията, които искате да ви бъдат изпълнени. С помощта на трите пръста се придава допълнителна сила на нещата и/или мислите. Съвсем ясно е, че нещата няма как да не се получат след като използваме заедно пръстите олицетворяващи Марс (пробивна сила), Юпитер (грандиозност, преливаща радост) и Сатурн (концентрация върху същественото и преминаване през нов обрат – врата). В ежедневието, целенасоченото изпълнение на тази мудра предоставя истинско удоволствие. Освен това, тя допълнително дарява с вътрешен мир, увереност и спокойствие.

Изпълнението й е лесно: много ясно формулирайте своето желание или своята цел, попитайте сърцето си дали е благосклонно към вас и към вътрешното и външното ви богатство и обогатява ли то заобикалящия ви свят. Сега съберете трите пръста, повторете три пъти дословно положителното си желание като всеки път силно притискате пръстите един в друг. Готово!
Ако става дума за място за паркиране или за нова рокля, в този случай мисловната подготовка не играе голямо значение, но въпреки това нищо не бива да се съкращава.

Визуализация

Представете си мислено своята цел, своето бъдеще или конкретното си желание с всички подробности. Важно е да си представяте, че то се случва в действителност. Мислите са съзидателната сила, бащата; усещането представлява формообразуващата сила, майката. Както на цветята е нужно време, за да достигнат пълен цъфтеж — точно по същия начин стоят нещата и при целите и желанията.

Фраза, която можете да използвате за вербално одобрение:

Правя всичко възможно и това ми дава спокойствие.

Медитацията и изговарянето на глас трябва да се изпълняват в продължение на няколко дни или седмица всеки ден по 1-2 пъти.

Тази мудра прави чудеса – казвам ви го от собствен опит.

Статията е от книгата на Гертруд Хърши „Мудри. Йога за пръстите”

Източници:

http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

http://www.kgs.ru/newsk/publication-503/

Снимка: www.kgs.ru

Прочетете още по темата:

За мудрите с любов

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *