Детоксикация срещу постене – какво да изберем?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

(NaturalNews) Между детоксикацията и постенето има голяма разлика, но въпреки това думите сякаш се използват взаимозаменяемо. Прочистването (детоксикацията) е процесът на улесняване на премахването на токсините от тялото, докато постенето е сериозно ограничаване на калориите. Постенето (гладуването) може да е придружено с пиене на вода (на пост и вода), когато не се консумират никакви хранителни вещества, но типичното постене е свързано с елиминирането на всички твърди храни, като в същото време се пият много течности за вътрешно промиване на тялото. Диетата за основно прочистване с лимонена напитка (Тук можете да прочетете статията – ЗВД) е добре известен пример за този вид постене. За сега ще кажем само, че основното прочистване наистина помага за детоксикация на тялото, така че тази диета е едновременно прочистване и постене.

detox 130130Хората често се чудят дали постенето на сок от червено цвекло или на диня или другите видове постене са правилни за тях. Непременно проучвайте конкретно всяка програма, която опитвате или разработете такава, която пасва на вашите нужди.

Ползи от постенето за детоксикацията на тялото

 • Няма значение дали страдате от вирусна, бактериална, гъбична или паразитна инфекция, гладуването е най-лесният начин да сте сигурни, че не подхранвате инфекцията.
 • Постенето бързо регулира вкусовите рецептири, което улеснява наслаждаването на здравословни храни след приключването на постенето.
 • Като гладувате известно време, това може да ви върне апетита и да ви позволи да се пренастроите след постенето и да сте по-способни да устоявате на преяждането.
 • Постенето може да разруши или коригира психологическите бариери по отношение на свалянето на килограмите и на храната.
 • Постенето може мощно да задейства режим на отслабване с бързо сваляне на килограмите.
 • При хора със сериозно увредена храносмилателна система, само джусинг (пиене на сокове) или консумиране изключително на плодове, които са много лесно смилаеми често е най-добрият начин за бързото улесняване на оздравяването.
 • Когато човек пие някои тинктури и други билкови формули, постенето може да подсигури, че не се ядат храни или билки, които биха могли да намалят действието на съответната формула.
 • При токсично тяло е трудно то да бъде детоксикирано без помощта на хранителни добавки, дори и при много здравословен начин на хранене. Постенето може да преодолее това, особено когато се консумират много течности за прочистване на тялото.

Ползи от детоксикация без постене

Силно препоръчвам да се яде докато се прави детоксикация на организма. Когато се приготвят както трябва, салатите имат невероятни лечебни свойства. Опитайте такава с колкото може повече различни зеленчуци, от листа на глухарче до листа на швейцарско зеле и добавете много пресен чесън, лимон и ябълков оцет. Салатите са най-лесният начин според моя опит да се яде много суров чесън наведнъж. Дори и да не обичате салати, след постене този вид смес на зеленчуци може да ви се стори много апетитна.

 • Когато се храните е възможно да продължите да следвате режим на детоксикация по-дълго, което е задължително за отърваването на тялото от много сериозни здравни проблеми.
 • Много храни са всъщност добре познати с това, че помагат за детоксикацията на тялото. Чудесни примери за кориандъра, чесъна, куркумата и зелето.
 • Ползите за здравето от зелето, подправките и билките често имат натрупващ се ефект когато се ядат заедно.
 • По-лесно е да набавяте повече хранителни вещества и много чесън в тялото си.
 • Когато тънките черва са здрави, хранителните вещества по-добре се усвояват под формата на храна.
 • Ензимите, съдържащи се в прясната храна също помагат на тялото да се прочиства и възстановява.

Вярно е, че тялото винаги изхвърля ненужното. Здрав човек, който практикува истински здравословен режим на хранене, основаващ се на пресни плодове и зеленчуци и елиминира токсичната храна, почти винаги изхвърля от тялото си повече токсини, отколкото акумулира. Това са хора, които всеки ден и през целия ден провеждат детоксикация. Известна подкрепа с хранителни добавки от време на време може да повиши способността на тялото да се прочиства от акумулираните в него токсини от околната среда.

Независимо от това, набавяйте си хранителни вещества

Програмите с ограничаване на калориите не трябва да ограничават приема на витамини и минерали и на други важни хранителни вещества. Препоръчваме добра формула с мултивитамини/минерали, без значение кой протокол на детоксикация изберете. Особено когато постите, приемането на хранителни вещества може значително да подобри резултатите.

Уверете се, че каквато и детиксикация да провеждате, тя е насочена срещу кандида. Ако търсите евтина и лесна детоксикация, това ще е тема на бъдеща наша публикация.

Кликнете тук и вижте формула, предоставяща необходимите ви мултивитамини и минерали с някои от най-добрите съставки. Разбира се, можете да не включите всичките тези съставки, а да си създадете ваша собствена формула.

Кали Синклеър

Източник:

http://www.naturalnews.com/047198_detox_fasting_natural_medicine.html

Снимка: www.theecologist.org

Прочетете още по темата:

Направете си сами тази формула с мултивитамини и минерали

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *