Активирайте тимусната си жлеза за силен енергиен поток и имунитет с тази лесна техника

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

thymus-tapping

Знаехте ли, че… този лесен и изпитан във времето трик може незабавно да отблокира енергийния поток в тялото ви?

Названието на тимусната жлеза идва от гръцката дума „тимус”, която в буквален превод означава „жизнена енергия”. Днес ще споделим с вас лесен метод за стимулиране на тимусната жлеза, основаващ се на доказана акупресурна техника от традиционната китайска медицина.

Тази лесна техника отнема само няколко минути и ви позволява да активирате тимусната си жлеза и да отключите пълния си енергиен потенциал. Използването на тази безплатна и почти незабавно действаща техника ще снижи стреса в тялото ви… ще повдигне настроението ви… ще ви направи по-щастливи… и ще стимулира имунитета на тялото и устойчивостта му към заболяванията.

Епифизната жлеза: една от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, крити от човечеството тайни

Тимусната жлеза: Какво представлява и какво прави тя?

Централното положение на жлезата – под ключиците и зад горната част на гръдната кост в средата на гърдите—не е случайност. Според д-р Джон Даймънд, автор на книгата Life Energy: Unlocking the Hidden Power of Your Emotions to Achieve Total Well Being, тимусната жлеза контролира и регулира енергийния поток в тялото.

Изследвания показват, че тимусната жлеза…

  • Играе жизненоважна роля в регулирането на имунната система.
  • Свързва ума и тялото—един от първите физически маркери за стрес е свиването на тимусната жлеза.
  • От векове практикуващите традиционна китайска медицина високо ценят важността на тимусната жлеза.

Лекарите потвърждават: Червеният лук прави чудеса за щитовидната жлеза

Задействайте „твърдото си намерение да сте здрави”

Д-р Даймънд вярва, че най-важната част от всеки лечебен процес е поддържането на силна жизнена енергия в тялото. Ако не започнете с изграждането на основа на добро физическо и психическо здраве и жизненост, всички лекарства или лечения, които опитвате ще са безполезни. „Истинският лек чудо”, заявява Даймънд, „е силата и жизнеността вътре в нас, твърдото ни намерение да сме здрави”.

Тимусната жлеза е от основно значение за „твърдото ни намерение да сме здрави”.

При раждането ни, тимусната жлеза е почти със същия размер като сърцето и белите ни дробове. С възрастта, обаче, тимусната жлеза атрофира. Към момента когато човек е в 40-те или 50-те си години, тимусната му жлеза много често се е свила в малка маса мазнини.

За щастие, този процес е обратим. Натуропатът Норийн Барън казва, „потупването върху тимусната жлеза бе научно доказано, че подобрява нейната функция”. Всъщност, казва Барън, потупването може да накара тимусната жлеза да расте!

Мериън Бък-Мъри, диетолог, споделя, „Потупването на тимусната жлеза повишава енергията, облекчава стреса и повишава силата и жизнеността”.

Йодът – жизненоважен за оцеляването ни през 21 век

thymus-location

Лесна техника с потупване на тимусната жлеза за повече жизнена енергия

Всеки експерт препоръчва леко различаваща се процедура, но основните положения за потупването на тимусната жлеза са почти очевидни. Първо, разбира се, трябва да намерите тимусната си жлеза—помнете, тя е точно в средата на гърдите (виж снимката).

За скоростно подсилване на енергията, Бък-Мъри препоръчва „да потупваме тимусната си жлеза в продължение на 20 секунди, докато дишаме и издишаме бавно и дълбоко”.

Даймънд е малко по-обстойна, добавяйки, че би било идеално да потупвате тимусната жлеза „в ритъма на валса, броейки едно-две-три като наблягате на първото потупване”. Това ще ви предостави най-енергизиращия ефект. Той също така предлага да повтаряме фразата: „Жизнената ми енергия е висока, аз съм изпълнен/а с любов”, докато изпълняваме ритуала.

Декалциране на епифизната жлеза за повишено духовно и физическо здраве

Втори вариант на това лесно упражнение за стимулиране на имунитета

В тялото тимусната жлеза отговаря за появата на Т-клетките или белите кръвни телца. Тези бели кръвни телца са имунната система на тялото и го защитават чрез производството на антитела, които спират нахлуването на вредни външни вещества, бактерии и вируси.

В енергийно отношение тимусната ви жлеза е свързана със сърдечната ви чакра, безусловната любов, любовта към себе си и състраданието.

Тази древна техника стимулира тимусната жлеза, повишавайки секрецията на Т-клетките, изхвърлянето на токсините от белодробните тъкани, както и сърдечната енергия (повече ЛЮБОВ). Вие просто докосвате, потупвате или драскате с пръсти тимусната си жлеза. Правете това в продължение на около 30 секунди като вдишате и издишате. Можете да повтаряте утвърдителните фрази „Тялото ми се възвръща към идеално състояние на баланс” или „Освобождавам се от всичко, което вече не ми служи”.

Правете това всеки ден, за да си подсигурявате жизнена енергия и активиране на тимусната си жлеза, но ако страдате от тревожност, панически атаки или стрес, ще е добре да го правите по няколко пъти на ден като така ще позволите на жизнената си енергия да се съживи.

Изберете своя вариант на тази лесна техника и го прилагайте според здравословното си състояние. Едно е ясно: така вие ще вливате повече енергия в тялото си и ще укрепвате имунитета си.

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/energy-flow-thymus-gland/

http://www.elizabethcarabetta.com.au/thymustap.html

Снимки: Healing The Cause – blogger; Doktor Ne Der

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *