Пречистете белите си дробове с чай от лопен

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lopen-chai

Респираторните проблеми ни засягат често, понякога доста осезателно. Дали е въпрос на настинка, астма, алергична реакция или просто течащ нос, всички сме страдали в даден момент от респираторен проблем.

Рискът от инфекции на белите дробове в голяма степен се повишава при натрупването на флегма и слуз в тях. Ако консумирате токсични храни и млечни продукти, това допринася за киселинната среда в организма и води до наслагването на слуз в червата. Което от своя страна изгражда бариера, непозволяваща усвояването на хранителните вещества.

Изследване откри витамините, които ни защитават от замърсения въздух

Един от много честите признаци за инфекция на горните дихателни пътища или за запушване на синусите е появата на бяла или сива флегма. От друга страна, гъстата жълта флегма показва наличието на вирусна или бактериална инфекция, синусова инфекция или инфекция на долния дихателен тракт.

В резултат на това много от нас пият фармацевтични лекарства, за да облекчат неприятните симптоми, съпътстващи респираторните проблеми. Обаче, тези лекарства са придружени от неприятни странични ефекти и могат дори да ви направят уязвими на още болести! Днес ви предлагаме рецепта за пречистващ белите дробове чай, който се прави от напълно естествени съставки и не причинява никакви неприятни странични ефекти.

Незаменим лек за чисти бели дробове и силна имунна система!

Защо да избягваме фармацевтичните лекарства при респираторни проблеми

Възползвайте се от пречистващ белите дробове чай, но също така е добре да разберете защо лекарства не винаги са добро решение. Споменахме вече за неприятните, а в някои случаи и вредни странични ефекти от тях. На много хора може да им се наложи да пият антибиотици за инфекции на дихателния тракт, но трябва да отбележим, че свеждането до минимум на употребата им чрез укрепване на имунната система с естествени лекове може да ви помогне да намалите вероятността от развиване на резистентност към антибиотиците.

За простудно заболяване и други болести на дихателния тракт често се препоръчва пиенето на сироп за кашлица. Макар че тези сиропи предоставят незабавно облекчение на симптомите на настинката, те в никакъв случай не са лек и могат да причинят различни странични ефекти, ако се прекали с употребата им. Тези странични ефекти включват:

 • Замаяност
 • Сънливост
 • Гадене
 • Повръщане
 • Обрив
 • Сърбеж
 • Отичане
 • Затруднено дишане

Чесновото мляко лекува ИШИАС, астма, пневмония, туберкулоза, сърдечни проблеми, артрит, кашлица и много други заболявания!

При хронични респираторни заболявания като астма или бронхит на пациентите често се предписват кортикостероиди, лекарство, което обикновено се приема с помощта на инхалатор. Макар че кортикостероидите са необходими на някои хора, изследванията показват, че те отслабват имунната система и повишават риска от развиване на гъбична инфекция.

Това подсилва нуждата за повече алтернативни лекове за респираторните заболявания, които не причиняват вредни странични ефекти.

Природната химиотерапия при рак на белите дробове

Ползи за здравето от лопена (защо трябва да пием чай от лопен)

Лопенът е често срещан бурен, който расте в целия свят. Той се използва заради лековитите му свойства от стотици години и се счита, че лекува често срещани респираторни заболявания като белодробна слабост, дихателни спазми и настинки.

Полезните за здравето свойства на лопена се дължат на факта, че билката съдържа сапонини – органични съединения, които действат като естествени експекторанти (отхрачващи средства). Това означава, че тя помага на тялото да изхвърля излишната слуз от белите дробове. Тя облекчава конгестията и други симптоми на настинка и кашлица.

Лопенът също така има ефикасни успокояващи и омекотяващи свойства, което означава, че спомага облекчаването на гърлото и снижава болката, причинена от честа кашлица. Това означава, че билката е чудесна при симптоми при няколко заболявания на горните дихателни пътища, включително хроничните такива като астма и бронхит. Заради ефикасността му, експертите наричат лопена билката, лекуваща белите дробове.

Масло от канабис излекува успешно мъж от още едно нелечимо заболяване – ХОББ

Прочистващ белите дробове чай

След като вече посочихме как действа лопена като домашно приготвен лек за респираторни заболявания, ето как да извлечете всички ползи от билката под формата на чай. Пиенето на чай от лопен предоставя ползите на отхрачващо средство, понеже топлата течност спомага за откъртването на флегмата повече от студените и със стайна температура течности.

Лековит чай от лопен

Съставки:

 • 1.5 чаена чаша вода
 • 2 чаена лъжица листа от лопен (сушени)
 • 1 чаена лъжица сушена градинска мента (по желание)
 • 1 до 2 чаена лъжица мед (по желание)

Указания:

 1. Оставете водата да заври.
 2. Използвайте метална цедка за запарване на листата от лопен в горещата вода.
 3. Добавете листата градинска мента в отделна цедка (по желание).
 4. Запарете за 15 минути.
 5. Добавете мед (по желание).

Това количество е за един ден за възрастни и за два дни за деца.

Лопенът е горчив на вкус и ако не ви е приятен, можете да използвате билката за инхалации. Просто сложете листата в гореща вода и варете 5 – 10 минути. След това вдишайте парата за снижаване на кашлица, астма и облекчаване на конгестия.

Прочистете белите си дробове, върнете ги към живота за някакви си три дни! Задължително за пушачите!

Листата на лопена се използват като отхрачващо средство при лечението на дихателна обструкция отдавна. Чаят от лопен стимулира отхрачването на слузта натрупана в белите дробове, като я откъртват от стените на този орган. Лопенът лекува кашлицата като първо я задейства, понеже тя е необходима за отхрачването на слузта и флегмата.

Чаят от лопен лекува настинките и други инфекции на горните дихателни пътища като други стимулиращи имунитета билки и облекчава болката и конгестията, причинявани от хроничните респираторни заболявания. Споделете с нас как ви действа този домашен лек.

Храните, които поддържат дишането

Други ползи за здравето от лопена включват:

Лечение на ушни инфекции

Билковите капки за уши, съдържащи лопен са много ефикасни при ушни инфекции. Маслото от лопен се използва от много хора за лекуването на ушни инфекции и други здравословни проблеми на домашните им любимци.

2 капки в ушите възвръщат 97% от слуха независимо от възрастта, плюс още натурални лекове

Облекчаване на бурсит

Бурситът е болезнено заболяване засягащо малките, пълни с течност торбички, наричани бурси, предпазващи костите, сухожилията и мускулите в близост до ставите. Бурситът се появява при възпаляване на бурсите, най-често в рамото, лакътя и таза.

За естествено облекчаване на бурсит, просто пригответе чай от лопен, намокряйте чиста кърпа в него и поставяйте върху засегнатото място редовно за снижаване на възпалението с този натурален лек при болка в костите и ставите. Можете да правите и лапи от листата на лопена.

Източници:

http://www.healthy-holistic-living.com/lung-cleansing-tea.html

http://mycentralhealth.com/3-ingredient-remedy-cleanse-lungs-phlegm-toxins/

https://valentinbosioc.com/every-sip-3-ingredient-tea-clears-lungs-mucus-toxins-inflammation/

Снимка:  Dijeta i zdravlje

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *