Ресвератролът от гроздето спомага за убиването на раковите клетки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

resveratrol Screen-Shot-2013-06-11-at-1.27.31-AM
Вече знаем, че ресвератролът, съединение в ципите на гроздовите зърна и в червеното вино, укрепва здравето на сърцето и предпазва от апоплектични удари. Сега учен от Университета на Мисури откри, че това съединение  прави туморните клетки в простатата по-податливи на лъчетерапия, повишавайки възможностите за пълно излекуване от всички видове рак на простатата, включително и от агресивни тумори.

„Изследванията ни показаха, че ресвератролът прави туморните клетки по-податливи на химеотерапия и ние искахме да видим дали той има същия ефект при лъчетерапията”, казва изследователят Майкъл Никол. „Открихме, че изложени на съединението, туморните клетки стават по-податливи на лъчелечение, и че ефектът е по-голям, отколкото при лечението с двете съединения поотделно”.

Следователно, като хранителна добавка, от гроздето или под формата на чаша червено вино, насладата ще ви донесе е и ползи за здравето.

от Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Resveratrol From Grapes Helps Kill Cancer Cells, 13 November 2012

Снимка: www.forbes.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *