Най-добрият начин да превърнете тази обикновена подправка в убиец на рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Когато 107 годишната Франсис Ашър се срещна през 2010 година с президента Обама, тя твърдеше, че ключът за доброто й здраве и дълголетие се крие в това, че тя изяжда по една супена лъжица чесън всеки ден.

garlic-cancer

Макар че изразът „една супена лъжица чесън намалява риска от раксъвсем не е толкова впечатляващ, колкото е оригиналната фраза на Мери Попинз за ябълките, експертите казват, че Франсис може наистина да е попаднала на нещо важно.

Нов тест за урина, разработен от Центъра за ракови изследвания на Държавния университет на Охайо показа, че колкото повече чесън яде човек, толкова по-нисък е рискът му от рак.

Изследователите карат участниците в изследването да ядат храна, която не съдържа никакви причиняващи рак нитрати (субстанциите, използвани в синтетичните торове) нито чесън в продължение на една седмица. След това им дават нетоксична доза натриев нитрат. Последвана от седем дни прием или на чесън или на витамин С.

Новият тест за урина показва, че онези, които ядели чесън имали по-ниски нива на канцирогени в телата си. И което е още по-вълнуващо онези, които просто ядели по няколко допълнителни грама чесън, сваляли нивата си на канцирогени дори още повече.

Участниците, които пиели витамин С имали сходни резултати.

Изследователите теоретизират, че подобно на витамин С, в чесъна има хранителни вещества, които действат като антиоксиданти и отблъскват причиняващите рак нитрати (и вампирите, разбира се).

Забележка на Здрави всеки ден: Поради факта, че може да сте объркани относно нитратите, описани в статията Зелени листни зеленчуци срещу глаукома и за цялостно здраве като особено полезни за здравето и да се питате полезни ли са те или вредни, ще кажем и двете. Очаквайте статия по темата скоро.

Можете да последвате примера на Франсис и да изяждате по една супена лъжица чесън всеки ден. Или за да ви е по-лесно можете да го добавяте в любимите си ястия като се започне от дресинги за салатите и се стигне до руло Стефани. Повечето експерти са съгласни, че леко сготвения чесън запазва повечето от здравословните си свойства, така че го слагайте към края на готвенето на ястията.

Просто не забравяйте да счуквате чесъна на стайна температура и да го оставите да престои около 15 минути преди да го готвите или консумирате суров. Това е необходимото време за протичането на ензимна реакция, която подсилва здравословното действие на чесъна.

Така че възползвайте се от силата на чесъна да преборите както рака, така и вампирите.

Източник:

http://healthiertalk.com/best-way-turn-common-spice-cancer-killer-1812

Снимка: www.pianetadonna.it

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *