Защо да избягваме противогрипните ваксини и как да се предпазваме

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

garlic and flu

(NaturalNews) Всяка година по това време индустрията на ваксините, чрез огромната си мрежа от корпоративно-държавни здравни органи и партниращите й масмедии, започва да влива страх в умовете на хората относно сезонния грип, за да принуди колкото се може повече от тях да се ваксинират с противогрипна  ваксина. И изглежда всяка година все повече и повече доказателства излизат на светло, показващи точно защо хората не трябва да си правят противогрипна ваксина (това важи особено за бременните), поне не преди внимателно да обмислят сериозните последици от този ежегоден ритуал на инжектиране.

Както вероятно вече сте забелязали, доста е трудно човек да излезе където и да било днес и да не попадне на различни табели, банери и билбордове, облепени с фрази като „Предпазете себе си и близките си като се ваксинирате против грип” или „Уредете се с ваксина, а не с грип”. И въпреки това, без значение колко агресивно индустрията на ваксините се опитва да лансира ваксините срещу грип в обществото, те винаги ще си останат недоказана, водена от страха, псевдонаучна измама, която не предлага осезателни ползи за здравето.

‘Ползите’ от противогрипната ваксина са статистически незначителни

Миналата година изследване на Центъра за изследване на инфекциозните заболявания на университета на Минесота разкри, че в най-добрия случай противогрипната ваксина е с ефикасност от мизерния 1.5 процента – на всеки 100 души, ваксинирани с противогрипна ваксина, само 1.5 от тези хора няма да се разболее от грип. В най-лошия случай, противогрипната ваксина е изцяло безполезна, тъй като същото изследване показва, че 97 процента от хората, които не се ваксинират против грипа също така не се и разболяват от грип. (http://www.naturalnews.com)

Казано по друг начин, противогрипните ваксини са в 98.5 процента неефективни, което означава, че голямото мнозинство от хората, които се ваксинират не извличат абсолютно никаква полза за здравето си. Отново, това е при най-добрият сценарий, в който не се взима предвид потенциалната допустима граница на грешките наред със статистическите аномалии. В действителност, всъщност няма и зрънце неоспоримо доказателство, което да доказва, че противогрипните ваксини изобщо са ефикасни в предпазването на когото и да било от грип.

36000 души не умират от грипа годишно

И въпреки това, Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC), нетърпелив да се освободи от 135те милиона дози противогрипни ваксини за тази година, води истинска психологическа война с обществото като повтаря еднакво невярни твърдения за това как стотици хиляди хора се оказват в болницата всяка година в резултат от грипна инфекция и че около 36000 от тях умират от свързани с грипа усложнения.
Истината обаче е, че най-много  само няколко десетки умират всяка година вследствие от грипна инфекция – останалите от смъртните случаи, вмъкнати в грипната категория са всъщност причинени от пневмония често пъти е резултат от сериозно отслабена имунна система. А в някои случаи, слабият имунитет причинен от самата противогрипна ваксина е отговерен за смъртните случаи, приписвани на грипната инфекция. (http://www.infowars.com)

Грипните ваксини са придружени от безброй потенциални странични ефекти

Освен че не са ефикасни, противогрипните ваксини идват с цяла палитра от потенциално смъртоносни странични ефекти, които здравните власти рядко разкриват пред обществото. Такива странични ефекти включват неща като увреждане на мозъка и деменция – много противогрипни ваксини все още съдържат токсичния живак, въпреки всичко (http://www.naturalnews.com/031870_flu_shots_brain_damage.html) – припадъци (http://www.naturalnews.com/029334_flu_vaccines_seizures.html), и дори грипоподобни симптоми, а това оборва смисъла човек да се подложи на противогрипна ваксина първо на първо.

Витамин D и ‘суперхраните’ далеч по-ефикасни от противогрипните ваксини за предпазване от грип

В същото време от обществото се крие, че витамин D, който най-лесно се набавя чрез излагане на естествена слънчева светлина, е далеч по-ефикасен в предпазването от грип отколкото която и да било противогрипна ваксина някога ще бъде (http://www.naturalnews.com/029760_vitamin_D_influenza.html). Вземането под формата на хранителни добавки на стимулиращите имунитета ‘суперхрани’ като спирулина, чесън, и лечебни гъби, наред с пиенето на много и чиста вода и осигуряването на много почивка на тялото също ще ви помогнат да избегнете грипа много по-добре от противогрипната ваксина (http://www.naturalnews.com/019194_flu_the_health.html)

Итън Хаф

Източник: NaturalNews, Why you should avoid taking the seasonal flu vaccine, 21 September 2013; http://www.naturalnews.com/042159_flu_shot_vaccine_myths_influenza.html

Снимка: heartwhispers.weebly.com

Прочетете също статията: Витамин D много по-ефикасен срещу грипа от ваксините

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *