Витамин D много по-ефикасен срещу грипа от ваксините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin_D_new1

(NaturalNews) Ако учените откриеха нещо, което действа по-добре от ваксините за предотвратяване на инфлуенцата, човек би си помислил, че направо ще му скочат, нали? В крайна сметка, целта не е ли да се предпазват децата и възрастните от инфлуенцата?

Клинично изпитание начело с Мицуйоши Урашима, проведено от отдела по Молекулярна епидемиология в катедрата по педиатрия на факултета по медицина Минато-ку на университета Джикей в Токио откри, че витамин D е изключително ефикасен в спирането на грипните инфекции при децата. Изпитанието излезе в мартенския брой на 2010 г. на списанието American Journal of Clinical Nutrition (Am J Clin Nutr (March 10, 2010). doi:10.3945/ajcn.2009.29094) – резултатите са от рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо контролирано изследване с участието на 334 деца на половината от които давали по 45 мкг витамин D3 на ден. С други думи, това е ‘стриктно’ научно изследване, което отговаря на златния стандарт за научни доказателства.

В изследването, 31 от 167те деца в плацебо групата се заразиха с инфлуенца по време на изследването, спрямо едва 18 от 168те деца от групата, приемала витамин D. Това означава, че именно на витамин D се дължи абсолютното снижаване с почти 8 процента.

Противогрипните ваксини, според последните научни доказателства, постигат 1 процент снижаване на симптомите на инфлуенца (http://www.naturalnews.com/029641_vaccines_j…).

Това означава, че витамин D изглежда е 800% по-ефикасен от ваксините в предпазването от грипните инфекции при децата.

Допълнително потвърждение на това може да се постигне с клинично изпитание пряко сравняващо хранителни добавки с витамин D и противогрипни ваксини с общо четири групи:

Група #1 получава витамин D плацебо
Група #2 получава истински витамин D (60 мкг на ден)
Група #3 получава инжекция с противогрипна ваксина
Група #4 получава инертна инжекция

Групи 1 и 2 трябва да са рандомизирани и двойно-слепи, както и групи 3 и 4 също трябва да са рандомизирани и двойно слепи. Резултатите ще разкрият сравнителната ефикасност на витамин D спрямо грипните ваксини.
За жалост, такова изпитание никога няма да бъде проведено, защото подръжниците на ваксините знаят, че то ще покаже, че техните ваксини са напълно безполезни. Така че те няма да подложат ваксините на истинско научно сравнение с витамин D.

Витамин D също така значително снижава астмата при децата в изследването

Да се върнем на изследването – друг впечатляващ резултат от него е, че ако извадите от него тези деца, на които родителите вече са давали витамин D, и изследвате само децата, започнали без да са приемали витамин D като хранителна добавка преди изпитанието, резултатите са дори още по-добри, тъй като витамин D снижи относителния риск от инфекция с почти две трети.

С други думи, повече от шест от десет деца, които обичайно биха се разболяли от инфлуенца, бяха предпазени чрез хранителните добавки с витамин D.

Изследването също разкри, че: витамин D мощно подтиска симптомите на астма. При деца с вече поставена диагноза за астма, 12 от онези, които не бяха получавали витамин D получиха астматични пристъпи. Но в групата пиела витамин D, само 2 деца получиха.

Макар че броят на участвалите в изследването деца е малък, той все пак предоставя отново още доказателства, че витамин D предотвратява пристъпите на астма при децата и това напълно съвпада с предишните доказателства за витамин D, които показват, че той е мощно хранително вещество в предотвратяването на астмата.

Подръжниците на ваксините не са последователи на истинската наука

И така, при положение, че витамин D3 показва такова силно въздействие в предотвратяването на инфлуенцатата – с 800% по-висока ефикасност спрямо ваксините – не би ли следвало служителите от Центъра за контрол на заболяванията, лекарите и здравните власти да се втурнат да препоръчват витамин D преди настъпването на сезона на гриповете?
Разбира се, че би следвало да го направят. Но няма. Защото за тях не става дума всъщност за предпазване от инфлуенца и това никога не е била целта им. Лагерът на подръжниците на ваксините са най-вече заинтересовани да използват инфлуенцата като извинение да ваксинират повече хора, без значение дали тези ваксини са полезни (или безопасни).

Дори ако витамин D предлагаше 100% защита срещу грипните инфекции, лекарите пак нямаше да го препоръчват.

Защо? Защото те чисто и просто не вярват в хранителните вещества! Тези вещества противоречат на програмите на медицинското им обучение, които се ръководят от постулата, че хранителните вещества за безполезни и единствено лекарствата, ваксините и хирургията се броят за истинска медицина.

Подръжниците на ваксините, виждате ли, не са последователи на истинската наука. Можете да публикувате сто изследвания, доказващи как витамин D в много случаи е по-ефикасен от ваксините и те пак никога няма да го препоръчат.

Те подкрепят медицинската догма, а не истинските решения за пациентите. Те подкрепят ваксините, защото… ами… защото винаги са ги подкрепяли и защото тяхните колеги също ги подкрепят. А как може толкова много умни хора да бъркат, така или иначе?

Но такава е историята на науката: Цял куп наистина умни хора се оказва, че непрекъснато бъркат. Това обикновено е начинът за напредване на науката между другото: Нова идея предизвиква старо мнение и след като всички защитници на старата (погрешна) идея отмрат, науката успява да направи стъпчица напред въпреки освиркванията и подигравките на строгия догматичен отпор.

Тази нагласа е безскрупулно отразена в цитат на д-р Джон Оксфорд, професор по вирусология в Медицинското училище Куйн Мери в Лондон, чиято реакция беше: „Това е навременно изследване. То ще бъде забелязано от учените. То отговаря на сезонния модел на грипа. Има нарастващи доказателства в исторически план, че сериозната наука потвърждава надеждността на витамин D. Но това изследване трябва да бъде повторено. Ако резултатите се потвърдят, можем да помислим за даване  на витамин D едновременно с ваксините”. (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/sco…)

Забелязахте ли последното изречение? Той дори не обсъжда идеята, че витамин D би могъл да замени ваксините. По-скоро той приема, че витамин D има стойност само ако се дават заедно с ваксините!

Виждате ли, това се отнася и за е раковата индустрия, също, с противораковите билки и хранителни вещества. Винаги когато някое противораково вещество получи малко публичност (което не се случва много често), онкологът казва неща като „Е, това може да е полезно да се даде на пациента след химиотерапията…”, но никога като заместител на химиотерапията.

Много от лекарите и учените медици в конвенционалната медицина просто са неспособни да мислят извън много ограничаващите рамки, в които умовете им са били натикани през годините на де-образование в медицинските училища. Когато видят доказателства, противни на онова което са ги учили, те безрасъдно ги отхвърлят.

„Фактът, че едно мнение е широко подкрепяно не е никакво доказателство, че то не е напълно абсурдно; наистина, с оглед глупостта на по-голямата част на човечеството, едно широко разпространено вярване е по-вероятно да е глупаво, отколкото разумно” – Бертран Ръсел

Медицинските списание като стожери на невежеството

Медицинските списания в основна линия функционират не като фарове на научната истина, а като защитници на псевдонаучната догма. За да публикуват разработката ви, в повечето списания тя трябва да покрива очакванията и разбиранията на редактора на съответното списание. Ето защо, напредъка в научното познание, отразен във всяко списание е ограничен от текущите схващания на един единствен човек – редактора на това списание.

Истински новатовските изследвания, които оборват статуквото почти винаги биват отхвърляни. Единствено разработки, които подкрепят валидните в момента схващания на редакцията на списанието се приемат за публикуване. Това е една причина медицинската наука, най-вече, да се развива толкова бавно.

Изследвания, които показват, че витамин D е по-ефикасен от ваксините рядко се допускат в научната общност. Чест прави на списанието American Journal of Clinical Nutrition, че е приело да публикува този труд на Митсуйоши Урашима. Повечето медицински списания не биха се осмелили да го докоснат, защото то поставя под въпрос схващанията на статуквото за ваксините и грипа.

Медицинските списания в голяма степен се финансират от фармацевтичната промишленост. А Биг фарма не желае да вижда изследвания, които изкарват витамините надеждни независимо от научната им стойност. Дори и витамин D да можеше да спести на Америка милиарди долари в снижени разходи за здравеопазването (което той всъщност може да направи), те не искар витамин D да получи каквато и да било научна подкрепа, защото фармацевтичните компании не могат да патентоват витамин D. Той е на разположението на всеки и не е скъп.

След време той ще бъде признат че превъзхожда ваксините по отношение на сезонния грип, но за момента всички трябва да страдаме под безрасъдната пропаганда на промишленост зарязала науката и все още боготворяща иглите.

Майк Адъмс

Източник: Vitamin D proven far better than vaccines at preventing influenza infections, 16 September 2010; http://www.naturalnews.com/029760_vitamin_D_influenza.html

Снимка: http://www.marketplace.org/

Прочетете също статията: Защо да избягваме противогрипните ваксини и как да се предпазваме

Очаквайте още са невероятния витамин D и за други естествени лекове против грипа и изобщо против заболяванията.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *