Спасение: Заблудата за киселините изяснена

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ние сме машини за киселина

Stomach-acid-tests

Въпросът не е ‘къде е ключът от палатката’.  Той по-скоро е, ‘Къде е киселината?’ Това е някак важно. Не, то е най-важното — въпрос на живот и смърт. А лекарите не обръщат никакво внимание…

Запомнете следни три неща:

  • Киселината в стомаха—полезна.
  • Киселината в тъканите—вредна.
  • Киселина върху лицето—полезна.

Стомашната киселина е полезна

Фармацевтичните компании и телевизионните реклами казват на хората, че стомашната киселина е вредна. Вредна е наистина, ако я нямаме. И ако взимаме антиацидите им, както те настояват, няма да ни остане стомашна киселина и след време ще си докараме рак на стомаха.

Без достатъчно стомашна киселина, някъде около pH от 3 до 4, храната загнива— причинявайки разложение и произтичащите от него отрови. Това е сериозно и води до заболяване, най-вероятно рак. Храносмилателният процес се разстройва ако нямате достатъчно стомашна киселина. Солната киселина (HCl) е единствената неорганична киселина, произвеждана от тялото.

Чудили ли сте се някога защо кучето ви яде всякакви развалени храни и е в цветущо здраве? Истината е, че кучетата имат по-ниски нива на pH на стомашната киселина—около 1.5 до 2. Те обработват и храносмилат много по-добре от човешките същества, и не взимат антиациди.

Достатъчната стомашна киселина става все по-важна с остаряването, защото тогава тя намалява в тялото. Това означава, че асимилираме по-малко хранителни вещества, което от своя страна причинява снижаване на имунитета.

И отново фармацевтичните компании и лекарите практикуват симптомология. Симптомите на киселини в стомаха, при липса на язви, са всъщност симптоми на липса на стомашна киселина. Чували ли сте някой лекар да предписва киселина за ‘киселинност в стомаха’?

Без достатъчно солна киселина ние не можем да усвояваме минерали, нито да храносмиламе протеини.

Храносмилателната ни способност намалява с възрастта, но тя лесно бива компенсирана от бетаин хидрохлоридът, който трябва да взимаме с храната си. Друг добър навик е да пием по една или две супени лъжици ябълков оцет (органичен) в чаша вода преди хранене.

Като говорим за солната киселина, аз случайно открих невероятни доказателства за голямата ефикасност на солната киселина чрез инжектиране. Дозата варираше от 1-250 до 1-1000 в 10cc дестилирана вода без каквито и да било токсични или възпалителни реакции без значение дали се приема орално, интравенозно или мускулно. Резултатите бяха впечатляващи.

Като цяло, съдържанието на кислорода в кръвта се удвояваше в рамките на 30 минути, като също така се забелязваше значителна стимулация на фагоцитната (на белите кръвни клетки) система. В един момент фагоцитозата повиши броя на белите кръвни клетки от 7800 на 2.6 милиона в рамките на 48 часа.

Това не е последица от действието на лекарство,  а инжектиране на основната киселина на човешкото тяло. Истинска стимулация на силите на резистентността!

Заключението в случая е, че солната стомашна киселина трябва да е адекватна (достатъчна) по всяко време!

Киселината в тъканите е вредна

Идеалната ситуация е тялото да е леко алкално; но поради високо киселинната храна от търговските хранителни продукти, които ядем, натрупването на киселини се влошава с времето. С прогресивното натрупване на киселини, ние се приближаваме към смъртта. Новородените са високо алкални. Киселината в тъканите е много различна от стомашната киселина. Разликата е в pH. Тъканните киселини трябва да варират в стойности около 7.2 до 7.4 pH, измерени с pH хартия или лентички като се използва слюнка.

Стомашната киселина е неорганична киселина. Киселината в тъканите е органична киселина. Едната представлява живота и усвояването, а другата представлява замърсяване.

С остаряването ние натрупваме повече киселини. Това означава недостиг на кислород и недостиг на вдишан въздух. Повечето клетки умиат в киселинна среда, но някои клетки оцеляват като се израждат в анормални. Това е ракът.

За да си набавяме повече кислород и да се отърваваме от киселинните отпадъци, ние пием алкализираща вода и ядем алкализиращи храни. Количеството на натрупаната органична киселина е пряко свъразно с количеството кислород в тялото. Колкото повече киселина има в тялото, толкова по-малко е кислородът в него — и по-голяма възможност да се разболеем.

Когато средата за клетките стане твърде киселинна, до тях не достига достатъчно кислород.

Но когато пием алкална вода, ние пием вода с изобилие на кислород, не под формата на O2, а под формата на OH, която е много стабилна поради факта, че се е свързала с положително йонизирани алкални минерали.

Два от тези хидроксилни йони формират водна молекула (H2O) и отдават един атом кислород. Алкалният минерал се използва за да детоксикира отровните киселинни съединения, като в същото време предоставя допълнителен кислород на клетките и предотвратява развитието на рак.

Киселина върху лицето е полезна!

Лицето се нуждае от почистване с леко киселинни разтвори. Това поддържа кожата на лицето свежа и чиста и предпазва лицето от акне и обезцветяване. Така наречената pH- балансирана козметика е киселинна. Меката вода е киселинна.

Боб Ливингстън

Източник: Easy Health Options, We Are Acid Machines, 7 September 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/we-are-acid-machines/

Снимка: http://scdlifestyle.com

Прочетете още статиите:

Проверете киселинността на тялото си

Имате киселини? 3 теста да определите защо

Укротете стомаха по празниците с 3 мощни растителни лека

Очаквайте още статии за алкалността на тялото – особено важна част от здравето

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *