Карвакол срещу колоректален рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

carvacol-colorectal

Знаехте ли… че етеричните масла от две популярни билки могат да спрат рака на дебелото черво?

Само през 2015 година сред американците са поставени диагнози за 93000 нови случаи на рак на дебелото черво и почти 40000 нови случаи на ректален рак, съобщава Американското раково общество.

ФАКТ: Ракът на дебелото черво засяга дебелото черво. Ректалният рак е рак в последните няколко сантиметра на дебелото черво. В комбинация тези видове рак се наричат с общото име „колоректален рак”—третият най-често срещан рак, както при мъжете, така и при жените.

Пречистващ лек за изхвърляне на токсините от дебелото черво

За щастие, последни изследвания предоставят вълнуващи доказателства за потенциала на естествените съединения за предпазването от и борба с колоректалния рак.

Карвакол: Естествено, убиващо рака съединение в етеричните масла от риган и мащерка

В особено вълнуващо изследване от 2015 година бяха измерени действията на етеричните масла от риган и мащерка върху две клетъчни линии при рак на дебелото черво при хора:

 • HCT116
 • LoVo

Както маслото от риган, така и това от мащерка съдържат карвакол. Карваколът е съединение добре познато заради противотуморните му свойства.

Най-ефикасните 10 растения, които действат по-добре от фармацевтичните лекарства

В изследването, довело до това впечатляващо научно откритие, карваколът спира бързото възпроизвеждане и миграцията и на двете клетъчни линии. По-конкретно, карваколът снижава експресията на два протеина, участващи в разпространението на раковите клетки: MMP-2 и MMP-9. Карваколът също така спира цикъла на възпроизводство на раковите клетки и задейства апоптоза или смъртта на раковите клетки.

Изследователите обясняват: „Резултатите показват, че карваколът може да има терапевтичен потенциал за превенция и лечение на рак на дебелото черво”.

Чудодеен източник на витамин С убива рак на гърдата, белите дробове, дебелото черво и черния дроб

Други изследвания също показват ползите от карвакола.  Например, изследване показа, че карваколът има следните свойства…

 • антитуморно
 • антимикробно
 • антимутагенно
 • анти-генотоксично
 • болкоуспокояващо
 • спазмолитично
 • противовъзпалително
 • ангиогенно
 • антипаразитно
 • антитромбоцитно

Други изследвания показаха, че карваколът може да има и норовирусно действие, включително способност да потиска екстремни ефекти на вирусите като повръщане, диария и крампи.

Карваколът се приема за безопасен и може да се намери в някои магазини за здравословни храни, както и онлайн. Експертите казват че маслото от риган трябва да съдържа между 70% и 90% карвакол, обозначени върху опаковката. Би следвало да се консултирате със своя лекар относно употребата на всяка билкова хранителна добавка и да спазвате дозата, указана върху опаковката на продукта.

90% от заболяванията започват в дебелото черво. Ето как да ги избягвате и да защитавате тялото си

Превенция на колоректален рак

Колоректалният рак се появява най-вече в резултат на факторите, свързани с начина на хранене и начина на живот, ето защо той е в голяма степен предотвратимо заболяване. Познатите начини за снижаване на риска включват…

 • яжте богати на фибри и питателни храни, особено плодове и зеленчуци
 • редовно правете упражненията, които харесвате и не ги прекъсвайте
 • въздържайте се от пушене и употреба на тютюневи изделия
 • пийте малки количества алкохол или изобщо не пийте
 • непременно си набавяйте адекватно количество витамин D, и изследвайте нивата си, ако не сте сигурни за нивото му в тялото ви

Освен използване на карвакол, помислете за взимането на противовъзпалителното съединение куркумин, извличано от куркумата. Изследванията показват, че куркуминът защитава от много форми на рак, включително от колоректален.

Прочетете още по темата:

Комбинация предпазва от и вероятно лекува рак на дебелото черво

Чудодейна билка, незаменимо богатство в дома ви

Етерични масла убиват рака на гърдата за дни

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/carvacrol-for-colorectal-cancer/

Снимка: DD News

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *