Момченце излекувано от аутизъм благодарение на елиминирането на глутена и млечните продукти от храната му

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

boy-autism-free

Итън, момченце на една годинка, е диагнозирано с аутизъм през 2006 година, като болестта засяга съня му. Итън не може да спи повече от 2 часа общо – през деня и през нощта. По цял ден тича безмълвно из жилището, не може да се храни, както трябва и след като се изтощи, спи 20 минути и отново започва да тича… ден и нощ. Така след двадесет месеца на изтощение и безсънни нощи без никаква надежда за подобрени, майка му започва да търси решение в интернет и попада на изследване на д-р Бок, който препоръчва промени в храната. В резултат на това майката елиминира пшеничните храни и млечните продукти от храната на детето. Три дни по-късно Итън спи непробудно цялата нощ, което е истинско чудо след близо двете години изтощение и безсъние. И проблемът просто приключва в онази първа нощ на непробуден сън – детето и до днес спи през цялата нощ

Д-р Кенет Бок в специалист по аутизъм и автор на книгата Healing the New Childhood Epidemics and Allergies

Д-р Бок казва, че връзката храна-мозък е много важна в овладяването на аитизма и че с елиминирането на зърнените храни някои деца за първи път казват думички и стават контактни, а в случая на Итън, детето започва да спи нормално.

Програмата на д-р Бок включва пет стъпки

  • Снижаване излагането на вредните химикали в околната среда (пестициди)
  • Промени в храненето
  • Хранителни добавки (виж в статия, цитирана по-долу)
  • Детоксикация
  • Лечение

Ядене на органична храна с цел избягване на пестицидите и на всички вредни съставки в бързите и вредни храни на пазара, неизползване на пластмаса при употребата на микровълнови фурни, както и използване на органични продукти за чистене са още някои от препоръките на д-р Бок.

Днес Итън е отличен ученик (статиите са от април 2015 г.) и никой не знае, че е бил диагнозиран с аутизъм, като детето по нищо не се различава от другите деца.

Децата, подложени на горепосочените стъпки се възстановяват и подобряват възможно най-добре, но нито една от тях не влияе еднакво на всички деца, така че всеки родител трябва сам да открие кое е най-доброто за неговото дете.

Списанието Journal of Child Neurology публикува изследване, което потвърждава, че несъдържащата глутен диета има изумителната сила да спира аутизма и припадъците.

Понякога връзката стомах-мозък може да се подобри след промяна на начина на хранене. Децата с аутизъм имат по-високи нива на антитела, които реагират на съдържащия се в зърнените храни глутена. Антителата приемат глутена като заплаха за организма. Според изследване, децата, страдащи от аутизъм имат по-високи нива на IgG антитялото към гиладин в сравнение с незасегнатите и здрави контроли (p<0.01). В друго изследване 15 деца с аутизъм са подложени на несъдъжаща глутен диета за 3 месеца. В изследването не последвали никакви особено важни заключения, но няколко родители съобщили за подобрения. В трето изследване, преди започването му 5 пациенти имали по-високо ниво на антитела към млечния протеин казеин или към глутен. След диетата последвало снижение в уринарното секретиране на пептиди, подобрения в някои поведения и снижение на епилептичните припадъци.

Повечето хора не са сигурни относно идеята, че безглутеновата диета може да подобри състоянието на децата аутисти. За онези, които са я изпоробвали, доказателството не е в академичните публикации, а в несъдържащата глутен ежедневна храна. Няма по-добро нещо от това да виждаш подобрението със собствените си очи, дори не и четенето за успешни рандомизирани, двойно слепи клинични изпитания.

Много хора от друга страна вярват, че аутизма е генетично заболяване и че то може да се излекува с храната. Както виждате, някои деца могат да бъдат излекувани с преминаването на различна храна, но има и деца, при които няма конкретни резултати. Но си струва да се опита. Приблизително 50% от децата аутисти имат стомашно-чревни проблеми. В някои случаи глутенът и казеинът засилват имунния отговор, който причинява възпаление. Някои от тези деца имат алергия към ядки, соя или яйца и имат същия имунен отговор към тези храни. Без значение дали страдате от аутизъм или не, след като организмът е прдизвикан, неминуемо ще последва въздействие върху мозъка. Без значение дали имате дете аутист или не, елиминирането на гореспоменатите храни може да е много важно за подобряването на здравето му.

Още по темата:

Ново революционно откритие – хранителни добавки са решение за аутизма?

Броколи като част от пъзела в лечението на аутизма

Огромни ползи за деца с аутизъм, ако се избегнат някои грешки

Аутизъм: ‘Как храната излекува сина ми’

Източник:

http://www.healthyfoodhouse.com/boy-no-longer-autistic-due-to-gluten-free-dairy-free-diet/

http://www.homehealthyrecipes.com/boy-no-longer-autistic-due-to-gluten-free-dairy-free-diet/

Снимка: www.pinterest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *