Бърз масаж регулира кръвообръщението и метаболизма за следващия ден

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

masaj-stapala

Тази единствена стъпка преди лягане е точното нещо, от което тялото се нуждае, за да започвате чудесно всеки следващ ден!

Стъпалата ни непрестанно са подложени на тежестта на активното ежедневие, като в замяна на това получават малко внимание за това, че стоим на тях по цял ден, движим се благодарение на тях и че ни заземяват.

Това обаче ще се промени, понеже масажирането на стъпалата е новото спа лечение за релаксация и удоволствие.

Макар че грижата за тялото е достатъчна причина да масажираме стъпалата си, в много култури рефлексологията на стъпалата се използва редовно за здравето на цялото тяло, така че би следвало и вие да започнете да я използвате.

Ето защо е толкова важно да масажираме стъпалата си преди сън!

Нека хвърлим бърз поглед назад към корените на рефлексологията.

Масажирането на стъпалата за въздействане върху здравето е известно още в древен Китай и Египет и се счита, че се е разпространило още повече по време на Римската империя. Но едва през последните сто години съществуват данни, че терапевти и лекари започват да се интересуват от него и тогава се документира по-конкретно зониране и обозначаване на органите, свързани с точки в стъпалата. Този напредък доведе до практиките на рефлексологията на стъпалата, които използваме и днес.

Защо задължително да нанасяме етерични масла върху стъпалата си вечер преди лягане

Рефлексологията може да промени здравето ви.

Можете да подобрите цялостното си здраве, да лекувате съществуващи болести и да поддържате правилната функция на органите си като използвате елементите на рефлексологията, при която се натискат или масажират определени акупресурни точки върху стъпалата.

Ето някои от най-честите ползи от масажирането на стъпалата и рефлексологията:

 • Стимулира нервите и мускулите
 • Намалява сковаността
 • Премахва умората и стреса
 • Подобрява кръвообръщението
 • Стимулира лимфната система
 • Помага за снижаването на кръвното налягане
 • Подобрява имунитета
 • Повишава метаболизма
 • Облекчава мигрените и главоболията
 • Често облекчава болката
 • Отблокира енергийния поток
 • Нормализира телесните функции
 • Води до по-добър сън

Акупресура на стъпалото: 7 точки за снижаване на стреса и стимулиране на метаболизма

Много е лесен и всеки може да го прави.

Масажът на стъпалата е много лесен като дори и следното кратко описание на рефлексологията ще ви помогне да започнете. Включената снимка ще ви помогне да започнете след като я разгледате.

Основни стъпки на масажа:

 1. Измийте стъпалата си така че да са чисти и топли
 2. В най-добрите масажи се използва овлажнител, за да е масажът по-приятен. Добавянето на етерични масла осигурява ползите, предоставяни от всяко едно от тях. Добавяйте по избор по 1-2 капки от следните масла: лавандулово, евкалиптово, ментово или от чаено дърво в лосиона за кожа, който използвате или в масло носител като кокосово или от сладък бадем.
 3. Започнете от пръстите. Стискайте, дърпайте и извивайте всеки пръст на крака поотделно, като започвате от ставата към върха и от палеца към малкото пръстче.
 4. Използвайки двата си палеца, масажирайте табаните на стъпалата от горе надолу, упражнявайки силен натиск за няколко секунди върху всяка точка. Концентрирайте се върху местата, където изпитвате болка или се насочвайте по  снимката.
 5. Масажирайте петите, глезените и ахилесовото сухожилие.
 6. Имате рефлексологични точки и върху горната част на стъпалата си. Не ги забравяйте!
 7. Повторете същите стъпки и върху другия крак.

Експертите препоръчват всяка вечер да масажирате стъпалата си за най-добри резултати.

5 упражнения за стъпала бързо облекчават болките в гърба, бедрата и коленете

И така опитайте този масаж още днес. Поглезете себе си с този подарък на грижа за себе си преди лягане. Както е с всичко, вие постепенно ще свикнете и ще ставате все по-добри, както и постепенно ще забележите и усетите ползите от масажирането на стъпалата.

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/10-second-reflexology-trick-to-help-you-reset-your-circulation-and-metabolism-for-the-next-day/

Снимка: mojaleta.si

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *