5 упражнения за стъпала бързо облекчават болките в гърба, бедрата и коленете

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Може и да не приемате стъпалата си като част от тялото, която значително допринася за цялостното ви здраве. Но истината е че стъпалата са най-усърдно работещата част на тялото ви. Ето защо е добре да знаете, че можете да предотвратите болките в бедрата/ханша, колената и гърба като се грижите добре за стъпалата си.

5-Foot-Exercises

Следват 5 упражнения, които ще ви помогнат да подобрите равновесието си, да предотвратите болката и да укрепите стъпалата си.

Топ преси:

Преди да се захванете, с което и да било от тези упражнение, трябва да загреете стъпалата си, както и всяка друга част на тялото. Топ пресите ще загреят стъпалата ви. Те представляват леко упражнение за загряване, комбинирано с релаксиращо движение. Застанете с изправено тяло и леко присвийте колене. Използвайте пръстите на краката си да „хващате” пода като задържате стъпалата в това положение докато броите до три. Отпуснете хвата бавно и повторете 10 пъти. Правете това упражнение по три пъти на ден.

Ходене на пръсти:

Това упражнение ще ви помогне да укрепите мускулите на пръстите на краката си. То ще ви помогне също така да укрепите мускулите и сухожилията около табаните на стъпалата. За да правите това упражнение, стъпете на върховете на пръстите на краката си и вървете напред около 20 секунди. След като приключите с разходката, починете около 15 секунди. Повторете това упражнение още 5 пъти.

Въртене на глезените в кръг:

Подвижността и гъвкавостта на глезените е много важна. Стегнатите и сковани глезени кара тялото да компенсира за тези недостатъци, което може да доведе до болки в ставите и мускулите в цялото тяло. Стегнатите глезени могат да причинят болки в коленете, гърба, бедрата или ханша.

Легнете по гръб на пода. Изпълнете единия си крак над главата. Сега завъртете глезена на този крак по посока на часовниковата стрелка. Повторете десет пъти. После направете същото упражнение със същия крак в посока обратна на часовниковата стрелка десет пъти. Сменете крака и изпълнете същото упражнение.

resisted-flexion

Опъване с натиск:

Това упражнение е насочено към укрепването на малките мускули в стъпалата. Тези мускули са важни за поддържане на равновесието. Можете да избягвате травми като укрепите тези мускули.

Изпълнението на това упражнение изисква колан за упражнения. Изпънете стъпалата си докато седите на пода. Използвайте стол или рамката на легло, за да вържете колана за упражнения около него. След това поставете колана през стъпалата си. Както сте седнали на пода се плъзнете назад. Спрете когато усетите опън в колана. Опънете стъпалата си назад. Задръжте позицията докато преброите до 5, освободете стъпалата бавно. Повторете упражнението 10 пъти.

Вдигания на молив с пръстите на краката:

Това е лесно упражнение и може да се прави почти навсякъде. Както показва името, за това упражнение ви трябва молив. Сложете молива на пода пред вас. Използвайте пръстите на краката си да хванете молива. Вдигнете молива от земята и го задръжте за около 10 секунди. Пуснете молива и повторете 5 пъти. Повторете същото упражнение с другото стъпало.

Източник:

http://www.myhealthytraining.com/index.php/2016/04/13/5-foot-exercises-to-relieve-back-hip-and-knee-pain-in-20-minutes-or-less/

Снимки: www.healthyfoodplace.com; beyutza.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *