По-високите нива витамин D подобряват шансовете при лимфома

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Презентация на срещата през 2009 година на Американската асоциация по хематология разкри откритието на изследователите от клиниката Майо на връзка между по-високите нива на витамин D и по-честото оцеляване на пациенти, лекувани от лимфома.

vitamin-d-sources

Бяха измерени нивата на серума 25-хидроксивитамин D при 374 пациенти току що диагнозирани с дифузни големи лимфомни В-клетки. Половината от пациентите имаха недостатъчни нива от по-малко от 25 нанограма на милилитър. Тази група имаше 1.3 пъти по-голям претеглен риск за развитие на болестта и два пъти по-голяма смърност по време на курса на изследването в сравнение с пациентите с оптимални нива.

„Макар че заключенията са много провокативни, те са предварителни и трябва да бъдат потвърдени от други изследвания,” отбеляза главния изследовател д-р Матю Дрейк. „Обаче, те повдигат въпроса за това дали добавянето в храната на витамин D би могло да подпомогне лечението на този рак, като това ще стимулира провеждането на много повече изследнваия.”

от Дейна Дай

Източник: Life Extension, Higher Vitamin D Levels Associated with Improved Lymphoma Survival, Mach 2010

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *