Пазете се от измамата, свързана с витамин D

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sun

Един витамин внесе смут сред практикуващите антистареене,

НО ВИЕ ТРЯБВА…

да се пазите от американската ИЗМАМА, СВЪРЗАНА С ВИТАМИН D

Открийте мръсната малка тайна, която може да се крие зад хранителната ви добавка с витамин и един НОВ, по-съвършен начин на приемане на най-великия витамин, противодействащ на стареенето на света

Не много отдавна на витамин D се гледаше просто като на витамин, поддържащ здравето на костите, но няколко важни научни изследвания разбиха на пух и прах всичко, което спираше възприемането на витамин D в истинския му оздравяващ потенциал…  

Кръвното налягане, здравето на сърцето, простатата, дебелото черво—силата на витамин витамин D се оказва изумителна.

Обещават ви

  • Чудесна памет…
  • Остро зрение и остър слух
  • Силно туптящо сърце…
  • ‘Върховна’ защита срещу стареенето
  • И силни, здрави кости!

Дали витаминът, който вземате не е фалшив?

Но като лекар, който следи възхода към славата на витамин D (и който е 100% убеден в неговата  сила), аз открих смущаващ факт за днешните хранителни добавки с витамин D. Ако вземате витамин D, трябва да знаете следното…

Много вероятно е вашият витамин D“ 

ДА НЕ ДЕЙСТВА

Има две форми витамин D, които човешкото тяло може да синтезира и използва…

Едната е чудото, възпрепятстващо стареенето, което предизвиква брожение в медицинските списания в целия свят… Другата е евтина, неефикасна форма, счетена за почти нищо неструваща от уважаваното списание Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Мръсната тайна е в това, че безполезната форма понякога се използва в хранителни добавки и често се използва в скъпи, изписвани с рецепта таблетки!

ВАШИЯТ витамин D ЕФИКАСЕН ли е или съвсем безполезен…?

Витамин D2 често се блъска в хранителните добавки и таблетките по  рецепта защото… той е много евтин.

Витамин D3, обаче, е възможно най-добрата форма на витамин D. Всъщност, учени от Университета Крегтън и от Медицинския Университет на Южна Каролина доказаха в контролирано, двойно сляпо изследване, че витамин D3 е 300% по-ефикасен от витамин D2.

Виждате ли, учените отбелязват, че и двете форми повишават нивата на витамин D в кръвния серум, но докато витамин D2 достига връхната си точка и се изхвърля само за 3 дни, то витамин D3 продължава възхода си, за да достигне връхна точка след цели 14 дни! Дори още по-добре, витамин D3 поддържа високи нива в кръвния серум през цялото изследване, докато действието на витамин D2 се срива след достигането на връхната му точка.

Ако витамин D3 е толкова по-МОЩЕН и е формата, използвана в тези впечатляващи изследвания, защо тогава някои хранителни добавки използват калпавата му безполезна алтернатива?

Честно казано, защото те са имитиция.

Общото между тези новаторските, отварящи очите изследвания е, че в тях е използвана силната форма витамин D3—именно от тази форма на витамина се нуждаете и вие!

  • The Journal of Clinical Investigation съобщава, че витамин D3 може да играе кардинална роля в поддържането на вашето нормално кръвно налягане.
  • The Archives of Internal Medicine разкрива силната връзка между витамин D3 и сърдечносъдовото ви здраве.
  • В едно 18 годишно изследване, проведено в Харвардкия университет по медицина били наблюдавани повече от 14,000 мъже и то разкрило пряка връзка между здравето на простатата и нивата на витамин D3.

И това са само няколко от спиращите дъха изследвания…

Източник: Journal of Anti-Aging Research, Beware of America’s Vitamin D Fraud, November 2010

Снимка: blog.fountainviewcotswolds.co.uk

Също по темата: Още за опасния недостиг, за който не знаете

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *