Искате да спрете да пушите? Тази билка незабавно убива желанието за никотин (и как да я отглеждате)

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

stevia-plant-520x245

Всички знаем, че пушенето е вредно за здравето. Но за някои хора, отказването на цигарите е най-трудното нещо на планетата.

Никотинът е това, което всъщност кара човек да продължава да пуши. Той е силно пристрастяваща субстанция и кара тялото да иска и иска още. Така че колкото повече пушите, толкова повече тялото ви се нуждае от никотин.

Когато не давате на тялото си онова, от което то се нуждае, вероятно усещате дискомфорт и „умирате” за цигара. Това е фазата на отказване и отнема време да заживеете без цигари. Физическите симптоми изчезват в рамките на една седмица, но силното желание да запалите ще ви тормози още доста дълго.

Ако сте решени да спрете да пушите, опитайте стевия.

Силата на стевията

Скорошно немско изследване показа, че билката стевия може да ви помогне да спрете да пушите, както и да избягвате алкохол.

Стевията е от семейство хризантемови с родина Парагвай. Тя отдавна се използва като подсладител.

Билката блокира сигналите за силни желания, които мозъкът изпраща и вие няма повече неистово да желаете цигари.

Ако се опитвате да откажете пушенето, две капки стевия ще ви свършат работа. Капвайте ги направо върху езика си щом изпитате силно желание да пушите. Този трик предоставя незабавен ефект и премахва силното желание за пушене.

Намерете течна стевия или стевия на прах. Ще я намерите в супермаркетите или в магазините за здравословни храни Търсете я при печивата или в раздела за здравословни храни.

Стевия се препоръчва и на хората, които се опитват да отлсабнат и да регулират кръвното си налягане. Билката се използва с голям успех в програмите за отслабване. Тя е безопосна и ефикасна за диабетиците и за страдащите от хипогликемия. Но както вече казахме, най-голямата й сила е в това, че убива желанието за никотин. Използвайте я и като маска за лицето, понеже тя подхранва, стяга и омекотява кожата. Стевията е отлично противодействащо на акнето средство. Използвайте я и за лечението на дерматит.

Още за стевията: Стевия, 10 удивителни ползи за здравето

Отглеждайте си стевия у дома

Стевията е многогодишно растение. Тя обича топлото слънце и не може да оцелее в мразовити условия. Обаче коренът оцелява в топлите умерените пояси и растението изниква отново през пролетта. Ако е добре защитен, коренът на стевията може да оцелее и при по-студен климат (-12 градуса по Целзий).

Засадете стевия в контейнер с диаметър 30 см в плодородна почва. Дръжте контейнерите на пряка слънчева светлина и поливайте когато повърхността на почвата е суха.

Почва, засаждане и грижи по отглеждането

В градината осигурете на всяко растение по 45 см свободно пространство. Използвайте рохка, глинеста и добре отцедена почва, защото стевията обича именно такава почва. Стевията израства до 30-90 см височина. Разбира се, това зависи от сезона на растеж. Изчакайте отминаването на студовете преди да засаждате стевия. Можете да използвате компост и да обогатявате почвата с естествени торове като като Bonnie Herb и Vegetable Plant Food. Следвайте инструкциите, посочени на етикета. Покриването със слама ще предпази стевията от засушаване през лятото. Ако засадите стевия в саксия, непременно я подхранвайте и покривайте почвата със слама.

Отстраняване на проблеми

Не забравяйте, че стевията не обича влажна почва. Доброто дрениране е от особена важност, иначе коренът ще загние. Ако растението не се съживява след поливане, вероятно корените му са изгнили. Някои насекоми също могат да са проблем.

Бране и съхранение

Стевията цъфти през есента, така че можете да режете цветовете. По този начин растението ще изкара нови листа.

Цветовете на стевията са малки и бели и както казахме тя цъфти през есента. По това време на годината растението се разгръща и по него няма много годни листа. Пензирайте цветовете и растението ще изкара повече листа.

Листата на стевията са по-сладки през есента. Вкусът им е много по-добър преди растението да започне да цъфти.

Сушете листата на стевията, за да можете да ги използвате по-дълго. Изрежете стеблата и оберете листата и меките. Разпръснете ги върху рехава тъкан, но не и върху метална повърхност. Непременно ги изсушете навън на слънце.

Листата ще се изсушат само за ден. Сложете ги в контейнер преди да се овлажнят. Можете да използвате и изсушител. Натрошете сухите листа на стевията с ръка или ги смелете на прах в кухненски робот и ги дръжте в херметически затворени контейнери. Смляната на прах стевия не се разтваря, но със сигурност подсладява напитките и храната.

Прочетете още: Най-сериозните 9 странични ефекти на стевията

И следващите стъпки са:

Шест начина за прочистване и обновяване на белите дробове за пушачи и бивши пушачи

Прочистете белите си дробове, върнете ги към живота за някакви си три дни! Задължително за пушачите!

За пушачите: Храни и съвети за естественото изхвърляне на никотина от тялото

 

Източник:

http://healthycures.org/want-quit-smoking-herb-instantly-destroys-desire-nicotine-grow стевия

Снимка: Health and Natural Medicine

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *