Искате да отслабнете? Пропуснете диетите и просто се хранете здравословно!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

eat-healthy-no-diets

Ако се борите с килограмите, може би е време да преосмислите нещата. Какво ще кажете да пропуснете диетите и просто да се храните здравословно?

Отслабването може да е голямо предизвикателство. Понякога можем малко да се отчаяме и да взимаме хранителни добавки, които обещават незабавно сваляне на килограми. Или се подлагаме на луда диета, което буквално ни уморява от глад и ни лишава от всички хранителни вещества и благини от които тялото се нуждае и които би следвало да си набавяме от храната, която ядем.

Човек наистина е онова, което яде!

Не е необходимо да пречистваме тялото си с жестока детоксикация или с диети на зелени сокове. Просто пропуснете диетите. Забравете тази дума. Най-добре е да се концентрирате върху яденето на нормална, здравословна храна.

Тялото ви ще ви покаже какво харесва. Просто го слушайте. Ако се чувствате летаргични, с подут корем или раздразнени след като ядете някои храни, тогава спрете да ги ядете. Храните, които имаме предвид са готовите храни и онези, които поръчвате от ресторанти. Да, те могат да са вкусни докато ги ядете. Но ако ви карат да се чувствате зле след това, тогава спрете да ги ядете.

Включете водата като свой съюзник. Стремете се към пиенето на два литра вода на ден. Правим това, за да изхвърляме всичките токсини от не така здравословната храна, която сме яли. Но и за да хидратираме тялото си и да се поддържаме във форма като си върши работата, за която е предназначена. Ако сме добре хидратирани, това ни поддържа и чудесно съсредоточени.

Време е да си създадете навика, с който ще се изплъзнете на рака, инсулта и Алцхаймер

Когато се храните балансирано е много по-лесно да си създадете добър начин на живот, който да спазвате всеки ден. Просто набийте спирачките за готови храни, сладки неща и алкохол и се върнете в правия път с полезните за тялото плодове и зеленчуци. А те са толкова много.

Освен това избирайте неща, които ви забавляват. Това е важно. Обичате да правите упражнения сами или в група? Имате ли нужда някой да следи какво? Бихте ли искали да имате личен треньор или да се присъедините към група с треньор?

Подходяща ли е кетогенната диета за вас?

Има много хора, които се хранят правилно, но така и не могат да свалят няколкото последно качени килограма. Промяна в начина на живот би могла да се справи с това. Трябва да сме физически активни, за да сме винаги във форма. А ако ходите на фитнес, може да е добра идея малко да ги промените, като ги разнообразявате и редовно променяте, за да не привиква тялото.

Добре е да провеждате детоксикация на дебелото черво, след което ще се чувствате пречистени поради изхвърлените от тялото ви токсини. Това е бърз и лесен начин за пречистване на тялото от всички токсини и вредни киселини.

Алкалната диета: Основа за по-добро здраве

Нека повторим какво е балансиран и здравословен начин на хранене и живот…

  • 2 литра вода на ден
  • жива храна
  • източници на протеин като риба, птиче и други меса, ядки и семена
  • пълнозърнести храни
  • изключете обработените (готови) храни
  • снижете до минимум захарта, кофеина и алкохола

Знайте обаче, че ако не сте свикнали с яденето на плодове и зеленчуци, в началото може корема ви леко да се подува. Така че започнете с по два зеленчука през първите няколко дни. След това увеличете на три известно време и така нататък, докато стигнете до пет на ден.

Голямата картина на здравето, палео диета

Лесен начин за повишаване на зеленчуците ежедневно е като винаги ядете салата с останалите храни, които ядете на обяд и/или на вечеря. Стремете се да ядете зелени листни зеленчуци като спанак, маруля, броколи и т.н.

Можете да добавяте и ядки или семена върху нещата, които ядете, за да сте сигурни, че набавяте масла и мастни киселини на тялото си.

В плодовете има естествени захари, така че не прекалявайте с тях. Придържайте се към умерени количества.

Отслабването може да е трудно, но е добре да забравите за непрестанното мерене на кантар. Станете физически активни. Хранете се здравословно. Правете детоксикация на всеки 3-6 месеца. Наслаждавайте се на това, че се чувствате добре в тялото си и относно промените, които правите.

Отдъхнете си, картофите са полезни за здравето

Има смисъл, нали? Вместо да изпуснем нещата и след това да сме все на диети без особен резултат, не е ли по-добре да преминем към здравословно хранене, което да спазваме всеки ден, периодично да правим детоксикация, да сме физически активни, да сме здрави, да се чувстваме добре и да не се нуждаем от строги, ефикасни или каквито и да било диети? Те хич да не е стресират организма ни и не винаги водят до желаното отслабване. Добре е да осъзнаем, че начинът ни на хранене трябва да се превърне в начина ни на живот.

Още любопитни и полезни подробности за това как да се храним здравословно ще откриете в следните статии:

Кога е най-подходящото време да започнем диета?

Най-подходящият ден да се мерим в седмицата

Времето за лягане, което спомага отслабването

както и в категорията Диети на нашия сайт Здрави всеки ден.

Източник:

https://thewellbeingclinic.ie/interested-in-weight-loss-skip-the-diet-just-eat-healthy/

Снимка: Mother & Baby

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *