Човек наистина е онова, което яде!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

you-what-eat

Казват, че човек е онова, което яде. И на база на новините за здраве на сърцето които непрестанно следя, това може и да е истина. Ето 5 нови тайни за здравето на сърцето… които носят големи ползи.

1. Яжте като древните си предци.

Съвсем ново изследване, представено на среща на Ендокринното общество носи добра новина. Така наречената палеолитна диета, която е така популярна в днешно време носи страхотни ползи за здравето на сърцето.

В изследване, учените следят жени на средна възраст, които се хранят с нетлъсти протеини, плодове, зеленчуци, ядки и горски плодове. Те избягват също така зърнени храни, млечни продукти, захар и обработени мазнини. Резултатите били отлични.

Жените отслабнали, талиите им се свили и нивата на мазнини в кръвта спаднали. Телата им също така обработвали кръвната захар по-ефикасно. Общо взето те значително намалили риска си от сърдечни проблеми.

Голямата картина на здравето, палео диета

Ако този стил на хранене звучи доста ограничаващ, все пак има и добра новина…

2. Просто се хранете малко по-добре.

Може много да ви помогне, ако просто следите какво ядете. Лекарите от King’s College в Лондон карат доброволци да прочистят начина си на хранене. Промените включват ядене на тлъста риба веднъж на седмица, ядене на повече плодове и зеленчуци, заменяне на мазни храни с по-малко мазни варианти, и намаляване на солта и на добавените захари.

Групата не се опитвала да отслабва, но го направила. Те отслабнали, кръвното им налягане паднало, холестеролът им се понижил с 8%, дори и пулсът им в покой се забавил. Лекарите изчисляват приблизително, че те са намалили риска си от сърдечни проблеми с една трета… след само 12 седмици!

Кетогенната диета доказано убива рака!

И като говорим за холестерол…

3. Върнете яйцата в менюто си.

Финландски лекари проследяват здравето на повече от 1000 мъже в продължение на 21 години. Те съпоставят хранителните режими на мъжете със сърдечните им проблеми. Те не откриват никаква връзка между холестерола от храната – включително яйцата – и сърдечните проблеми или втвърдяването на артериите.

Яйцата са почти идеален източник на протеин и с високо съдържание на няколко много важни хранителни вещества – включително на витамин D, лутеин, зеаксантин и холин. Яденето на по едно яйце на ден няма да въздейства значимо риска на сърцето. Но може да стимулира здравето на мозъка костите и очите ви.

Тези яйца подобряват имунитета, регенерират организма и лекуват множество болести

4. Наслаждавайте се на авокадо.

Авокадото може да е заредено с мазнини, но това са основно мононенаситени мазнини. Това са същия вид здравословни мазнини, съдържащи се в зехтина. А нови изследвания показват, че авокадото подсилва здравето на сърцето.

Лекари в Държавния университет на Пенсилвания давали да доброволци една от три вида диети. Едната група ядели стандартна диета с ниско съдържание на мазнини. Втората група ядяла диета с умерени количества мазнини, включваща по едно авокадо на ден. А третата група се хранела с диета с умерено количество мазнини от растителни масла.

И трите диети били предназначени за снижаване на холестерола. Но единствено групата, която ядяла авокадо показала спад в окисления вреден (LDL) холестерол. Това е формата на холестерол причиняваща запушването на артериите. Авокадо групата също така показала големи повишения в нивата на важните антиоксиданти.

Ето какво ще се случи когато ядете авокадо всеки ден

Така че, макар че авокадото съдържа много мазнини, то е здравословно допълнение към менюто ви.

5. Не се докосвайте до енергийни напитки.

И накрая, едно предупреждение. Последни изследвания показват, че енергийните напитки може да са много вредни за сърцето.

Лекари от University of the Pacific наскоро откриха, че ако пиете по само две такива напитки на ден, това може да има сериозно въздействие върху здравето ви. Те са достатъчни, за да повишат кръвното ви налягане за няколко часа.

Greenpeace обнародва черен списък на производителите на ГМО продукти

Двете енергийни напитки могат също така да причинят анормален сърдечен ритъм. Този вид промяна на ритъма е сериозна… и може дори да е фатална. Ако наистина се нуждаете от подсилване на енергията, по-полезно е да изпиете чаша кафе.

Д-р Кенет Уолинър

Източник:

https://healthiertalk.com/you-are-what-you-eat-really/

Снимка: Men Live Healthy

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *