10 лесни трика да добавим години към живота си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

add-years-life

Всяка година празнуваме рождения си ден и сме благодарни, че добавяме още една година към живота си. Обаче, можем да се запитаме дали ще достигнем определена възраст и дали ще осъществим мечтите си.

Генетиката има малък принос за възрастта ни, като най-голямо влияние за това колко можем да удължим живота си има начинът ни на живот. Физическата активност, балансираната и здравословна храна, избягването на алкохол, лекарства и цигари са някои от лесните начини за това да си оставаме млади и да изглеждаме така.

Можете да поемете контрол върху живота си и да изберете да направите промени, за да живеете по-дълго от средната продължителност на живота.

Някои от тези лесни начини, които можете да решите да възприемете, за да добавите години към живота си включват:

1. Физическа активност

Физическата активност е от основно значение за тялото и ума. Не е необходимо да прекарвате много време в упражнения, просто излизайте и си правете разходка като ходите бързо по 30 минути всеки ден и това е достатъчно за поддържането на теглото, предпазване от заболявания като високо кръвно налягане и сърдечни заболявания, а също така укрепва мускулите и подобрява настроението.

2. Положителна нагласа

Ако имате положително отношение към живота, то вие винаги ще подхождате към проблемите оптимистично. Положителните хора взимат по-добри решения и правят по-удачни избори, и така добавяте повече години към живота си. Опитайте се да се смеете често, понеже това снижава стреса и кръвното, както и гори захарите.

3. Бъдете по-общителни

Излизайте и се запознавайте с нови хора и се наслаждавайте на компанията им. Приятелите помагат за смекчаването на стреса и ни насърчават да възприемаме здравословни навици, както и да живеем позитивно.

4. Спете достатъчно

Препоръчва се човек да спи по 8 часа всеки ден, така че тялото да функционира добре, а тъканите и клетките да могат да се възстановяват и растат. Лишаването от сън води до липса на концентрация, напълняване и високо кръвно налягане.

5. Яжте ядки

Изследвания доказват, че яденето на ядки, особено на особено здравословните кашу, бадеми и шам фъстъци, помага за добавянето на години към живота. Яденето на ядки в пет дни в седмицата снижава вероятността от сърдечни заболявания, понеже ядките снижават стреса в артериите.

6. Почиствайте зъбите си с конец

Почистването на зъбите с конец всеки ден не само премахва храната между зъбите, но също така снижава и бактериите, които причиняват развалянето на зъбите и пародонтоза. Бактериите могат също така да причинят възпаление на имунната система, а оттам и отичане на артериите. Препоръчва се да почистваме зъбите си с конец веднъж на ден.

7. Пийте вино

Полезно е да пиете по чаша вино всеки ден, понеже това се свързва със снижаване на сърдечните заболявания и оттам с увеличаване на броя на годините пред нас.

8. Пийте вода

Пийте по 6 до 8 чаши вода на ден, понеже тя спомага за премахването на токсините от тялото, защитава вътрешните органи, регулира температурата и подпомага храносмилането. Важно е да избягваме обезводняването.

9. Яжте зеленчуци

Освен яденето на балансирана и здравословна храна, важно е също така по-редовно да ядем много зеленчуци, понеже те съдържат множество полезни за здравето хранителни вещества. Така подхранвате тялото си и държите теглото си под контрол.

10. Яжте сини боровинки

Сините боровинки съдържат антиоксиданти, които предпазват сърцето и така снижават възпалението му и предпазват също от хипертония, диабет и затлъстяване. Пиенето на сок от сини боровинки помага за снижаването на депресията и подобряването на паметта.

Още по темата:

12 тайни за дълъг живот на 105-годишен японски експерт по дълголетие

Японска тайна за здраве и дълголетие: Кога да пием вода, за да сме здрави

Бикарбонат за дълголетие

Удължите ли теломерите си вие удължавате живота си

10 съвета как да навършим 100 години!

Той е на 114 години: ето неговата рецепта за дълъг живот

Източник:

http://cyprushealthyliving.com/10-simple-tricks-to-add-years-to-your-life/

Снимка: ecodiario.eleconomista.es

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *