Смейте се повече, за да живеете по-дълго

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

laughter-live-longer

Чувствате ли се тъжни… стресирани… напрегнати… или депресирани?

Струва ли ви се, че половинката ви играе по нервите… и че колегите ви са на тази земя единствено, за да ви подлудяват?

Ами отървете се от тези настроения със смях и ще живеете по-дълъг, по-здравословен и по-удовлетворяващ живот, според последни изследвания.

Смехът предоставя истински ползи за здравето

Смехът е доказал, че…

  • отпуска мускулите,
  • повишава потока на кислород,
  • подобрява кръвообръщението,
  • намалява напрежението,
  • снижава кръвното налягане,
  • помага на социалното общуване,
  • облекчава стреса,
  • и подсилва имунната система.

Той може дори да подсигури здравословен апетит на възрастните хора или инвалидите и може да снижи холестерола ви и да намали риска ви от сърдечно заболяване.

5 ползи от смеха, които ще ви помогнат да живеете ПО-ДЪЛГО:

Когато се смеем, ние издишаме дълбоко, а когато издишаме, кръвното и сърдечният ритъм се снижават и след това усещаме спокойствие и чувство на облекчение, посочва д-р Дакър Келтнър професор по психология в Университета Бъркли в Калифорния.

Ще можете да изградите по-добра връзка с половинката си, защото хората, които се смеят заедно за облекчаване на напрежението е много по-вероятно да имат по-добри бракове, според Джон Готам, психолог в Института Готам.

Според изследователи от Университета Лома Линда в Калифорния, дори очакването на смеха снижава стрес хормоните допамин (с 38 процента), кортизол (с 39 процента) и епинефрин (със 70 процента).

В изследване, огласено в списанието International Journal of Medical Sciences, хората, които се наслаждават когато се разсмиват по цели 10 до 25 пъти на ден боледуват по-рядко от онези, които се смеят по-рядко.

Проучване на почти 600 души показа, че 73 процента вярвали, че това да имаш добро чувство за хумор ги прави по-добри в работата им.

Какъв по-добър начин да подсилваме доброто си здраве и щастие от това да преминаваме през живота смеейки се? Опитайте се да се смеете всеки ден и ще откриете, че смехът наистина е най-доброто лекарство.

И за да направим деня ви по-приятен, избрахме за вас няколко популярни вица:

– Докторе, разбрах, че ще ме оперира студент-практикант! – Да, операцията е утре. – Ами, ако ме умори на операционната маса? – Ми ще му пишем двойка.

***

Мутра излиза в отпуска. Отива в туристическа агенция и пита къде може да си прекара приятно почивните дни. Служителката му отговаря, че има  специална отстъпка за сафаритата. – Какво е сафари? – пита мутрата. – Ами…караш джип и стреляш – му отговаря тя. – А стига, бе, докато съм отпуска нема да работим!

***

Седят три жени и пият кафе. Едната казва:
– Моята свекърва я погребахме на едно много хубаво място – тишина, слънце, спокойствие…
Другата:
– И ние нашата я погребахме на хубаво място – слънчево, тихо, спокойно…
Третата звъни с мобилният телефон на свекървата си:
– Мамо, какво правиш?
– Ами… Какво да правя, мотам се.
– А така, мотай се, мотай се! Хората взеха хубавите места, а ти още се моташ!

***

Катаджия спира мутра с BMW на пътя. Непосредствено след BMW-то спират пожарникарска кола и линейка. Катаджията им дава знак да продължат, защото е спрял само мутрата. В този момент мутрата сваля стъклото и се провиква:
– Ааа, те са с мен.
– Е, как така? – пита полицаят.
– Ами вие катаджиите все я за аптечка ще се заядете, я за пожарогасител…

***

Кажете, госпожо, къде са Ви шили палтото?
– В Париж.
– Това далеко ли е от Кюстендил?
– 2259 км.
– Гледай ти, колко забутано, а как само шият!

Още по темата:

7 стъпки побеждават затлъстяването и диабета

Теломери, смях и АКГ = формула за дълголетие и здраве

Защо смехотерапията е най-доброто лекарство

Смехотерапията : Стигнете до здравето със смях

Любопитно за смеха

 

Източник:

https://healthiertalk.com/laugh-more-live-longer-2005/

Снимка: Trendwerks

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *