Дванадесет етерични масла за високо кръвно налягане

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Какво представляват етеричните масла?

Ако сте се наслаждавали някога на уханието на розата, вие сте усетили ароматичните качества на етеричните масла. Тези естествени летливи ароматни съединения се съдържат в семената, кората, стеблата, корените и цветовете, както и в други части на растенията.

Етеричните масла придават на растенията характерния им аромат, защитават ги и играят роля за опрашването на растенията.

В допълнение към присъщите ползи, които те предоставят на растенията и очарователния им аромат, етеричните масла отдавна се използват за приготвянето на храни, в процедури за красота, и в практики за лечение като снижаването на високото кръвно налягане.

В продължение на повече от 5000 години много различни култури използват лечебни растителни етерични масла при различни заболявания. Те често се използват за релаксация, грижа за красотата, почистване на дома, и най-често като натурални лекове. Има ли етерични масла за високо кръвно налягане?

Етерични масла стимулират здравето на щитовидната жлеза, как да ги използваме

Какво лекуват етеричните масла?

Използването на етерични масла за терапевтични, хигиенни и ритуални цели се среща още в редица древни цивилизации като китайската, индийската, египетската, гръцката и римската, които ги употребявали като козметика, парфюми и лекарства.

Етеричните масла са описани от Диоскорид наред с вярванията от онова време относно техните лековити свойства в труда му“De Materia Medica”, написан през първи век от новата ера.

Шест зимни зеленчука, които снижават кръвното налягане

Ето няколко физически и психически заболявания, лекувани с етерични масла:

  • Борят се със симптомите на настинките и грипа
  • Отпускат тялото и облекчават мускулната треска
  • Лекуват кожни заболявания
  • Облекчават болката
  • Балансират хормоните
  • Подобряват храносмилането
  • Изличават целулита и бръчките
  • Почистват дома ви
  • Използват се в домашно приготвени продукти за лична хигиена

Как се използват етеричните масла?

Етеричните масла могат да се използват за нанасяне върху кожата, в масажи, в инфузери за въздуха, или за пряко вдишване.

Те могат да бъдат използвани самостоятелно или в комбинация. Някои препоръчват използването на смес за подсилване силата на различни растения.

35 изненадващи употреби на етерични масла, които всеки трябва да знае

Етерични масла за високо кръвно налягане

След като 70 милиона американци страдат от високо кръвно налягане, ние трябва да намерим безопасни и ефикасни начини за снижаване на кръвното налягане без странични ефекти. Има множество допринасящи фактори за високото кръвно налягане. Затлъстяването, заседналият начин на живот, емоционалният стрес, високото съдържание на сол в храната, пушенето, високият прием на кофеин и голямото количество погълнат алкохол, всички допринасят за високото кръвно налягане.

Ако ви е поставена диагноза високо кръвно, може да са ви предписали лекарство, което да помогне за връщането на „нормалното” ви кръвно налягане или поне да го докара до приемливо ниво. Обаче, натуралните етерични масла са доказали в няколко научни изследвания, че имат положително действие в свалянето на кръвното налягане.

Ефикасна тайна сваля кръвното за 5 минути без лекарства

Ето списък от етерични масла за високо кръвно налягане:

Жасминово масло

Етеричното масло от жасмин успокоява тялото, ума и душата като в същото време създава положителни и конструктивни емоции. То носи облекчение от безпокойство, стрес, раздразнение, гняв и депресия, както и от всякакви видове възпаления, които развалят настроението и причиняват болка в цялото тяло. Успокояването на тялото чрез облекчаване на тези състояния помага за снижаването на кръвното налягане.

Масло от здравец

Здравецът подобрява кръвотока, детоксикира, премахва бавното храносмилане, балансира емоциите и стимулира отморяващия сън. Здравецът е ефикасен балансьор на нервната система, което помага за успокояването на свръхактивния ум. Здравецът е особено ефикасен при стрес и безпокойство, и е идеален за вдишване при лягане.

Лавандулово масло

Маслото от лавандула е често срещан лек, който има много разнообразни терапевтични употреби. В скорошно изследване импулсите в мозъците на пациентите са измерени преди и след вдишане на лавандулово етерично масло с ЕЕГ машина. Изследването разкри, че лавандуловото етерично масло предоставя няколко ползи за здравето като снижаване на сърдечната честота и на кръвното налягане и увеличаване на количеството на релаксиращи вълни в мозъка.

Облекчете стреса и премахнете пърхота с лавандула, незаменимото етерично масло

Масло от майорана

Макар че това етерично масло не е така широко познато като други, етеричното масло от майорана все пак е доста силно. Изследвания доказват, че това етерично масло помага за снижаването на миокардния оксидативен стрес, който може да доведе до сърдечна недостатъчност. Това може да предотврати получаването на инфаркт. И макар то да не е така известно, маслото от майорана се използва в традиционната мароканска медицина за естествено лечение на хипертония от много години.

Розово масло

Почти всички хормонални и емоционални оплаквания могат да бъдат преодоляни чрез употребата на розово етерично масло. То има чудесната способност да ускорява кръвообръщението а това го прави особено полезно за снижаването на високото кръвно налягане.

Лимонено масло

Лимоненото етерично масло тонизира сърцето, като води до снижаване на кръвното налягане. То защитава сърцето от сърцебиене, тахикардия и инфаркти. Със своите силни антидепресантни свойства то подобрява настроението и възстановява баланса на емоциите.

19 невероятни неща които етеричното масло от лимон прави

Масло от корен на валериан

Валериановото етерично масло успокоява сърцебиенето, безсънието, хиперактивността и нервното напрежение. Това може би е най-доброто масло, което да използвате преди лягане за дълбок и отморяващ сън. Валериановото етерично масло се знае, че има силно успокояващо действие върху нервната система. То успокоява напрегнатата симпатична система и стимулира неутрализираната парасимпатична нервна система, а това кара тялото да се успокои и отпусне.

Масло от тамян

Маслото от тамян отдавна се използва за снижаване на нивата на стреса и за повишаване на умствената яснота. То се е използвало още в церемонии в Древен Египет за успокояване на ума и неподвижност. Тамянът е мощно етерично масло, което има успокояващо действие върху тялото. Това не само снижава нивата на стрес, но и регулира сърцето.

Масло от бергамот

Изследвания разкриват, че етеричното масло от бергамот снижава високото кръвно налягане когато се разпръсва във въздуха и бъде вдишано в продължение на 15-60 минути. Това означава, че хората, използващи етерично масло от бергамот за ароматерапия обичайно изпитват сериозно снижение не само на кръвното си налягане, но и сърдечната си честота.

Масло от иланг-иланг

Изследвания също така смесват етерично масло от иланг-иланг с етерично масло от бергамот, предоставяйки впечатляващ резултат от вдишането на тези етерични масла заедно не само за снижаването на кръвното налягане, но и на нивата на кортизол също. Употребата на тези етерични масла е ефикасно за хората, страдащи от хипертония.

Масло от нероли

Това е етерично масло, направено от цветовете на дървото горчив портокал (Citrus aurantium). Ароматът е сладък, приличен на мед и леко метален със зелени и пикантни нотки. То се използва широко в направата на парфюми и в ограничена степен се използва като овкусител в хранително-вкусовата промишленост.
Изследвания показват, че етеричното масло от нероли е ефикасно при безсъние и депресия, а когато се използва заедно с лавандула, майорана и иланг-иланг, то въздейства върху кръвното налягане.

Масло от салвия

Маслото от салвия доказано облекчава напрежението и стреса, които са фактори, допринасящи за високото кръвно налягане. В изследване участниците вдишвали масло от салвия 60 минути и с това систоличното им кръвно падало с 4.7%, а диастоличното с 5.1%.

Има и други видове ядивни масла, които не са включени в горната група, но които също предоставят ползи за здравето като зехтина и кокосовото масло.

Салвията ни спасява от болестите, защото е едно от най-лековитите растения на света

Грешки, които можете да направите с етеричните масло за високо кръвно налягане

Изглежда тук ви предоставяме доста впечатляващ списък от различни етерични масла за снижаване на кръвното налягане. Но е важно да не ги поглъщате през устатаТе са за разпръскване във въздуха, инхалация за дишане, или за втриване в кожата.

Непременно купувайте етерични масла от уважавани производители и търговци. Както и при другите алтернативи, ние ви препоръчваме да продължавате да пиете лекарствата си за хипертония, ако такива са ви предписани от лекар. Никога не спирайте лекарствата си сами, консултирайте се със своя лекар и следвайте неговите указания за снижаване на дозите.

Прочетете още:

САЩ одобриха отново чудодейното масло от коноп, лек за мозъка и не само от повече от 6000 години

Ментово масло за множество ползи за здравето, рецепта

9 етерични масла срещу автоимунни заболявания, възпаление, хронична болка, тревожност и депресия

Етеричното масло, което лекува синдрома на дразнимото черво

Да, маслото от канабис е полезно за вас: Ето защо

Защо задължително да нанасяме етерични масла върху стъпалата си вечер преди лягане

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

5 етерични масла, с които да замените цялата си аптечка

Източник:

https://www.resperate.com/blog/hypertension/treatments/lifestyle/essential-oils-for-high-blood-pressure?utm_source=RESPeRATE+USA&utm_campaign=eec427a3dd-&utm_medium=email&utm_term=0_ac3cc1206e-eec427a3dd-297651917

Снимка: prevention.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *