21 ефикасни употреби на маслото от тамян за здраве и красота

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

frankincense-oil

Етеричните масла стават все по-популярни днес сами по себе си или в правилната комбинация и действат добре при много заболявания, като например маслата от лавандула, риган, мента, чаено дърво, лимон и розмарин. И не пропускайте още едно, това от тамян, което прави другите етерични масла значително по-ефикасни и полезни за цялостното здраве.

Използвано като етерично масло, маслото от тамян заслужава репутацията си на „Крал на лековитите масла”. Има тонове основаващи се на изследвания употреби на маслото от тамян, така че продължете да четете, за да научите кои са някои от употребите на и ползите от това невероятно масло.

Грижа за цялостното здраве

Маслото от тамян лекува порязвания и рани ефикасно и също така действа за предпазване от последваща инфекция благодарение на антисептичните си свойства. Използвайте го след зарастването на раната, за да премахнете белезите;

Маслото действа като добро почистващо средство, понеже има антибактериални свойства. Може да добавяте по няколко капки от него в домашно приготвените си почистващи препарати, за да почиствате дома си;

Маслото от тамян също така е полезно за зрението. Комбинацията от 3 капки масло от тамян, масло от хеликризум и етерично масло от кипарис е добър лек за подобряване на зрението. Използвайте сместа по слепоочията и областта около веждите като внимавате ДА НЕ попадне в очите. Тези масла поддържат нервните тъкани, подобряват кръвообръщението и по този начин подобряват зрението;

Смесете маслото със сода за хляб и кокосово масло, за да си направите паста за зъби – маслото от тамян е полезно при няколко орални проблеми като лош дъх, зъбобол, гангренни рани и други инфекции;

Маслото ви кара да се чувствате спокойни и подобрява качеството на съня ви. Пръскайте от него преди да си легнете, за да облекчите нервното напрежение и да се наспите добре.

Болести

Маслото от тамян е полезно за храносмилането, то се използва много за лечение на проблеми като разстроен стомах и киселинен рефлукс.

Облекчава артритни и ставни болки. Смесете го с масло носител и втрийте в болезнените места преди да заспите, това ще облекчи болките ви.

Облекчава сърбеж, причинен от ухапвания от насекоми. Сложете няколко капки върху засегнатото място и незабавно ще получите облекчение. То ще облекчава и отока.

Пръскайте масло от тамян в дома си и така много ще си помогнете, особено през сезона на настинките и грипа, понеже антисептичните му свойства го правят полезно за стимулиране на имунната система така че да се бори срещу настинка и грип.

Маслото от тамян има способността да подсилва кръвотока, ето защо при хора, страдащи от лошо кръвообръщение, масажирането на гърба по протежение на гръбначния стълб с няколко капки подобрява кръвообръщението.

Благодарение на успокояващите му свойства, маслото от тамян може да се използва за лечение на мигрени. Разредете го с масло носител като зехтин или бадемово масло и след това капнете две капки върху пръстите си и разтрийте слепоочията си.

Маслото от тамян има и мощни, борещи рака свойства.

Прочетете още за тамяна: Тамянът е мощен древен лек за множество заболявания

Грижа за красотата и кожата

Маслото от тамян помага за премахването на акне от кожата и контролира мазнините за по-чиста кожа;

Капнете няколко капки от маслото върху памуче и нанесете върху бръчките и тънките линии, за да ги направите по-незабележими;

Използвайте го върху засегнати от кожни алергии места, за да облекчите сърбежа и раздразнението;

То помага също за заличаването на стриите върху кожата, нанесяйте по 1-2 капки от маслото по два пъти на ден. Този метод е също така полезен за премахването на меки фиброми и бенки по кожата;

Натрийте ноктите на ръцете си с масло от тамян и така ще ги заздравите и подхраните, за да имате здрави и красиви нокти;

Разредете масло от тамян с кокосово масло и ще си приготвите чудесен увлажнител за кожата, използвайте го когато миете лицето си, за освежаване и омекотяване на кожата.

Емоционално здраве

Когато се чувствате стресирани, просто използвайте капка масло от тамян върху слепоочията си или по задната част на врата, за да изпитате облекчение и усещане за спокойствие. Маслото действа добре и за противодействие на стрес и безпокойство;

Маслото помага да се борите с чувства като безпомощност и депресия, нанасяйте по няколко капки от маслото отзад на врата по два пъти на ден;

Маслото от тамян повишава вниманието когато работите или учите.

Последни забележки

Когато използвате масло от тамян, винаги е по-добре да го размесвате с масло носител като зехтин, кокосово или бадемово масло. И знайте, че независимо за какво използвате това чудодейно етерично масло, то винаги ще ви радва. Превърнете го в част от здравословния си режим от днес нататък!

от Алекс Джордан

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/21-powerful-uses-frankincense-oil-health-beauty-wellness-healing/

Снимка: www.ziarelive.ro

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Статията е информативна, не използвайте информацията в нея, за да се самолекувате.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *