Защо задължително да нанасяме етерични масла върху стъпалата си вечер преди лягане

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Дали да ги пием или да се мажем с тях, коя е най-добрата употреба на етеричните масла за тялото? След като консумацията на етерични масла съдържа както негативни, така и позитивни елементи, намирането на метод за редовно вкарване на етерични масла в тялото е задължително.

essential-oils-reflexology

Практиката на нанасяне на етерични масла върху стъпалата набира популярност, понеже често тя се комбинира с рефлексологията на стъпалата. А използването на  терапевтичен клас етерични масла ви предоставя поне пет важни ползи от тях.

Маслата се доставят по-бързо през стъпалата в тялото

Порите върху табаните на стъпалата са по-плътни и краката играят ролята на сламки, които бързо поглъщат съединенията нагоре в кръвотока. Ако маслото се нанесе върху цялото стъпало, то може да бъде доставено и усетено във всяка клетка на тялото в рамките на 20 минути!

Табаните и дланите са единствените места по тялото без мастни жлези

След като себумът е мастна субстанция, той всъщност допълнително „предпазва” тялото от усвояването на каквото и да било. Понеже дланите и стъпалата не секретират себум, те са по-готови да усвояват мазнини. Не нанасяйте маслата върху „потни” ръце или стъпала. Изсушете ги първо, така че етеричното масло да не бъде отблъснато от потта.

Рефлексология

Всяка нервна линия в тялото завършва в стъпалата. Рефлексологията приема че участъците върху стъпалата кореспондират с органите и системите в тялото. Лявото стъпало кореспондира на лявата страна на тялото и на всичките органи и клапи в нея, докато дясното стъпало кореспондира с дясната страна на тялото. Например, след като черният дроб е в дясната част на тялото, рефлектиращата му точка се намира върху дясното стъпало.

Като в изкуството на рефлексологията за стъпала се включват етерични масла, ползите от тях се увеличават. Използването им също така може да ви позволи да се целите в определени места по тялото просто като ги нанасяте върху стъпалата си.

В помощ на съня: Причинете си отморяващ сън с този спрей за стъпала

По-малко дразнене и чувствителност

Също така, безопасността е по-висока когато маслата се нанасят върху табаните на стъпалата като това снижава и риска от раздразване на кожата и от чувствителност. Кожата върху табаните на стъпалата е по-малко чувствителна от кожата в останалата част на тялото, което ни позволява да използваме дори още по-„горещи” масла (от риган, мащерка, цитрусови там…) без да е необходимо да ги разреждаме.

Заобикаляне на черния дроб

Когато нанасяме етерични масла върху стъпалата, те заобикалят черния дроб и не се акумулират в него. Вместо да бъдат обработени от черния дроб, маслата достигат до по-ниските бронхиални капиляри през кръвообръщението и до целия организъм необработени.

Още за етеричните масла:

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

Жена се излекува от множествена склероза, астма и мигрена без лекарства

Най-ефикасните 16 етерични масла при болка и как да ги използваме

 

Източник:

http://www.healthiestalternative.com/need-put-essential-oils-feet-every-night-bed/

Снимка: Imgrum

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *