Какво да ядем съобразно кръвната си група

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

blood-type-diet

Според д-р Питър Д’Адамо, автор на книгата Яжте правилно за вашата кръвна група, между кръвта на всеки човек и храната, която той яде протича химическа реакция. Тази реакция е част от нашето генетично наследство. Тази реакция се причинява от фактор, наречен лектини. Лектините са изобилни и разнообразни протеини, съдържащи се в храните и те имат аглутинантни свойства, които въздействат на кръвта.

Така че когато ядем храна, съдържаща протеинови лектини, които са несъвместими с антигена на нашата кръвна група, лектините се прицелват в орган или телесна система и започват да слепват кръвните клетки в тази част на тялото. Диетата съобразно кръвната група е създадена, за да се цели в тези специфични фактори.

Още по темата: Кръвната група определя какви сме и какво трябва да ядем

За щастие, повечето лектини, съдържащи се в храната не са чак толкова застрашаващи живота, макар че те могат да причинят редица различни други проблеми, особено, ако са специфични за конкретната кръвна група. В повечето време имунната система ви предпазва от лектините. Деветдесет и пет процента от лектините, които абсорбирате от обичайните храни, които ядете се изхвърлят от тялото. Но поне пет процента от лектините, които поглъщате се филтрират в кръвотока и причиняват различни реакции в различните органи.

Категории диети според кръвната група

Диетата, подходяща за вашата кръвна група представлява възстановяването на естествения ви генетичен ритъм. Вашата диета според кръвната ви група действа, защото чрез нея сте способни да следвате ясен и логичен научно изследван план на база на клетъчния си профил. Всяка хранителна група е разделена на три категории: много полезни (храни, които действат като лекраство), позволени храни (храни, които не са вредни за съответната кръвна група), и непозволени храни (храни, които действат като отрова).

Вижте следната таблица, за да се ориентирате за диетата, която трябва да спазвате в съответствие с кръвната си група:

Кръвна група Начин на хранене – профил Позволени храни Ограничени храни Храни, които да избягваме с цел отслабване Храни, които помагат за отслабване
Нулева Висока на протеини:Ядат месо Месо

Риба

Зеленчуци

бобови

Житни

Бобови

Зърнени

Пшеница

Царевица

Зелен фасул

Боб

Леща

Зеле

Брюкселско зеле

Карфиол

Синапени листа

Кафяви морски водорасли

Морски дарове

Сок

Черен дроб

Червено месо

Кейл

Спанак

броколи

Кръвна група А Вегетарианци Зеленчуци

Тофу

Морска храна

Житни храни

Бобови

Зърнени

плодове

 

Месо

Млечни продукти

Боб

Боб лима

Пшеница

Растително олио

Соеви храни

Зеленчуци

Ананас

Кръвна група В Балансирани всеядни Месо (без пилешко)

Млечни продукти

Житни

Бобови

Зърнени

Зеленчуци

Плодове

Царевица

Леща

Лешници

Сусам

Семена

Елда

Пшеница

Зеленажи

Яйца

Дивеч

Черен дроб

Женско биле

Чай

Кръвна група АВ Смесен умерен режим Месо

Морска храна

Млечни продукти

Тофу

Житни

Бобови

Зърнени

Зеленчуци

Плодове

Червено месо

Боб

Боб лима

Семена

Царевица

Елда

Тофу

Морска храна

Млечни продукти

Зеленажи

Кафяви морски водорасли

Ананас

Любопитно е да знаем, че научно изследване, проведено от Университета на Торонто откри, че за всяка кръвна група наистина са характерни определени ползи:  

  • Хората с нулева кръвна група имат по-ниски серумни триглицериди
  • Хората с кръвна група A имат по-нисък индекс на телесната маса (BMI), по-ниско кръвно налягане, по-ниски нива на триглицеридите и инсулина и по-тънка талия
  • Хората с кръвна група B са с по-добър полезен (HDL) холестерол
  • Хората с кръвна група AB имат по-ниско кръвно налягане, както и по-нисъки нива на серумния общ холестерол, триглицеридите и инсулина

Прочетете още:

Защо хората с кръвна група 0 са толкова уникални

Масажирайте тази точка на тялото си и изпитайте Чудото!

Звездни храни според зодията, лунен календар 2016

 

Източници:

https://www.drlam.com/blog/blood-type-diet/16865/

http://www.steadyhealth.com/articles/study-blood-type-diet-hypothesis-false

Снимка: Mezenagna.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *