Защо хората с кръвна група 0 са толкова уникални

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Кръвна група 0 е основната кръвна група на предците ни, които са били изкусни и агресивни хищници.

blood-type-0

Хората с тази кръвна група и до ден днешен играят важни роли във всяко общество. Лидерството, проактивността, енергията и способността да остават фокусирани са сред най-добрите качества на хората с нулева кръвна група. Те могат да са силни и продуктивни. Обаче, когато са под стрес, те могат да се разгневяват, да стават хиперактивни и импулсивни. Лошият начин на хранене, липсата на физическа активност, нездравословните навици и повишените нива на стрес ги правят по-податливи на неблагоприятни метаболитни процеси, включително на инсулинова резистентност, снижена функция на щитовидната жлеза и затлъстяване. От друга страна, генетичното наследство им предлага възможност да са здрави, продуктивни, да имат дълъг живот и да са оптимисти.

Какво ги прави уникални?

Поради кръвната си група, те са предразположени към някои заболявания, като язви и щитовидна дисфункция (да, уникалното не винаги е с положителен знак), така че хората с нулева кръвна група често имат ниски нива на щитовидните хормони и недостатъчно йод, химическият елемент, една от основните цели на който е да регулира щитовидните хормони. Това причинява много странични ефекти като затлъстяване, задържане на течности и умора.

Тези хора също така имат по-високи нива на стомашни киселини от хората с други кръвни групи, което често води до възпаление на стомаха и стомашни язви.

В Япония където тази кръвна група е преобладаваща, тя се счита за много добра и отдавна се свързва с типа на характера. Там могат дори да ви попитат за кръвната ви група на интервю за работа! Хората с кръвна група 0 най-често биват описвани като отговорни, отдадени, организирани, фокусирани, съвестни и практични. Счита се, че те са способни да се ориентират по-добре и че дори са по-добри в логическото мислене от хората с друга кръвна група. Счита се също така, че това се дължи на факта, че техните предци са били ловци, които е трябвало да наблюдават и правилно да оценяват околната среда, за да могат да оцеляват.

Стресът може да е причинен от прекомерен гняв и хиперактивност. Хората с тази кръвна група са по-податливи на деструктивно поведение когато са прекомерно уморени, депресирани или отегчени. Това може да включва хазарт, търсене на силни усещания, поемане на рискове и импулсивност. Те трябва да избягват кофеин и алкохол. Кофеинът може да е особено вреден заради повишаването на нивата на адреналин и норадреналин, количеството на които вече е високо при хората с тази кръвна група.

Правенето на физически упражнения е особено важно за тях, защото има релаксиращ ефект върху цялото тяло. Повече от всяка друга кръвна група, нулевата кръвна група се нуждае от физическа активност за поддържането на здравето и на емоционалната стабилност. Необходима е редовна физическа активност три до четири пъти на седмица.

За най-добри резултати трябва да се правят аеробни упражнения по тридесет до четиридесет и пет минути поне по четири пъти в седмицата.

Определете ясни планове какви са целите ви, дали те са за годината, месеца, седмицата или деня, за да избягвате импулсивните реакции. Въведете тези промени в начина на живот постепенно.

Винаги се хранете седнали на маса, дори и когато хапвате междинна закуска в 10 сутринта или в четири часа следобед. Дъвчете бавно и спокойно.

Избягвайте да взимате важни решения или да харчите пари когато сте под стрес. Ако сте с наднормено тегло, необходими са ви упражнения. Препоръчително е да правите упражнения по трийсет до четиридесет и пет минути и аеробни упражнения поне по четири пъти на седмица.

 

Източник:

http://healthycures.org/people-blood-type-0-special

Снимка: www.medicaldaily.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *