Отървете се от тези 9 токсични навика за щастлива нова година

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

what-motivates-peope-to-change

Време е за промяна

Началото на всяка нова година е шанс за нас да станем по-добри хора. Добре е да погледнем назад и да вземем твърди решения за нещата, които повече не искаме да вършим. Така че едно решение за Новата година, което всеки трябва да възприеме е да остави токсичните си навици в миналото – там където им е мястото.

1. Спрете да живеете в миналото

Няма смисъл да се чудите какво е могло да бъде, какво би трябвало да бъде и какво е щяло да бъде миналото, ако бяхте направили нещо различно. Справянето със съжаленията не е просто нещо, но колкото по-бързо осъзнаете, че нищо не можете да направите по въпроса, толкова по-щастливи ще сте. Ако наистина има нещо, което можете да промените или ако има промени, които искате да направите, то впуснете се и действайте в тази посока. Ако ли пък не, оставете нещата както са в момента и намерете начин най-накрая да се помирите с тях.

2. Спрете да си губите времето в токсични взаимоотношения

Има една доста сурова истина, която всички ние трябва да погледнем в очите – някои взаимоотношения не могат да се оправят. Хората, които се затрудняват в справянето си със силните емоции трудно ще приемат това, но когато го направят, животът им ще стане много по-лесен.

Решението най-накрая да отстраните някого от живота си е невероятно трудно, но ако сте сигурни, че животът ви след това ще е по-здравословен и по-щастлив, вие непременно трябва да го направите. Освен това, подобни решения изграждат характера и започването на годината с нещо такова звучи обещаващо – кой знае с какво още ще да сте способни да се справите след това.

3. Спрете да търсите извинения

Няма такова неща като твърде късно, твърде стар/а или твърде изморен/а – това са просто неща,  които хората казват когато не им достигат мотивация, воля и вдъхновение  – извинения, ако щете. Можете да позволите на всички приключения да преминават покрай вас защото бихте предпочели да си останете в леглото или можете да станете и да започнете да живеете истински.

Не трябва да позволявате на нещо незначително като извиненията да застават на пътя ви и да не ви позволят да се чувствате по-добре относно себе си. Още следващия път когато се чувствате твърде мързеливи, за да отидете във фитнеса или твърде уморени, за да изпиете чаша кафе с приятел, отхвърлете тези ограничения, които сами си поставяте.

4. Спрете да се опитвате да се впишете

Много хора по света прекарват целия си живот опитвайки се да разберат къде им е мястото. Това е непрестанно търсене, наистина, защото човек не намира мястото си – той го създава. И колкото по-скоро осъзнаете това, толкова по-бързо можете да започнете да го реализирате. Вие отговаряте за своя живот и вие сте този, който може да създаде обстановката, която ви харесва. Новата година е ново начало, и вие можете да изградите всичко от нулата.

5. Спрете да се съдите строго

За повечето хора животът не протича точно както очакват и това е една сурова истина, с която човек доста трудно се справя. И нямам предвид, че не на всеки е писано да изпита своето „щастливи до края на живота си”, а просто, че понякога този край не е вариантът, на който са се надявали.

Това непременно ли е нещо лошо? С минаването на времето ние продължаваме да се стремим към някои стари стремежи без дори да спрем, за да ги преосмислим и да се уверим, че тези желания все още са неща, които искрено искаме. Спрете за миг и помислете кои са нещата, които наистина искате, и спрете да се самообвинявате заради нещата, които така и не са се случили.

6. Върнете дълговете си

Повечето хора се чувстват все едно носят физически товар когато дължат пари, без значение колко. Факт е че не искате да пренесете тези окови със себе си в Новата година, следователно трябва вероятно да дадете най-доброто от себе си и да се отървете от дълговете си.

Сега е моментът да седнете, да напишете всичко на лист хартия и да видите как да се освободите от дълговете си. Можете да започнете още една работа на половин работен ден или да вземете повече смени или часове в своята. Наистина, няма да мигнете или да имате социален живот месец-два, но ще си струва.

7. Спрете с лошите навици на сън

Не се обръща достатъчно внимание на навиците ни на сън, макар че прекарваме една трета от живота си в сън. А що се отнася до мен, това е най-важната една трета, защото тя засяга останалата част от деня – ако човек не се наспи като хората, няма да има достатъчно енергия нито воля да се справя със задачите си.

Обаче, би следвало да знаете, че да си лягате рано няма да свърши работа. Всичко което правите влияе на качеството на съня ви, така че ще се наложи да подобрите навиците си на хранене, най-накрая да започнете да правите физически упражнения и да се откажете от вредните навици като пушенето.

8. Спрете да се измъчвате от страхове

Светът не е страшно място – всичко от което се страхувате е в ума ви. Прекарвайки дните си зад заключени врати или избягвайки хора, защото те биха могли да ви наранят не е живот, а оцеляване. Живеенето на пълноценен живот означава, че трябва да излезете и да живеете.

Страховете са дълбоко вкоренени в подсъзнанието ни като в повечето случаи справянето с тях изисква професионална помощ и не трябва да се двоумите да я търсите. Би следвало да проучите различни видове терапии и да откриете подходяща – като например просто открит разговор с неутрален човек може значимо да промени нещата.

9. Спрете да пазите стари и неизползваеми неща

Факт е че всички имаме емоционална връзка с предмети – те се превръщат в материална версия на спомените ни. С минаването на времето ние се зариваме с различни вещи, които значат нещо за нас и които са напълно неизползваеми.

Трябва да направите подбор, защото имате нужда да отворите място за нови неща в живота си. Без значение дали става дума за дрехи или сувенири, трябва да осъзнаете, че тези неща само задръстват живота ви. Освен това, всички тези спомени винаги ще имат място в ума ви.

Звучи трудно, зная. Кой да знае, че изхвърлянето на вещи може да е толкова смазващо начинание? Но ако то ви пречи да сте щастливи, изобщо не трябва да се замисляте. Накрая искам да ви пожелая късмет през 2018 година.

Неманджа Манойлович

Източник:

http://www.lifehack.org/352158/15-things-you-need-get-rid-2016?mid=20160120&ref=mail&uid=502797&feq=daily
Снимка: newpathwayscounselingandcoaching.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *