Бърз, лесен и естествен метод за убиване на увреждащите дробовете ни акари

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

unmade-bed-480x360

Статията може да изненада много майки, а 12 годишните ще си умират да я показват на родителите си, но има научно подкрепено обяснение сутрин да оставяме леглото  си неоправено.

Ако с изгрева на слънцето незабавно оправяте леглото си, плътно покритите чаршафи ще хванат в капан милионите микроскопични акари, които живеят в леглото ви, хранят се от мъртвите ви кожни клетки и пот и потенциално допринасят за появата на астма и на алергични проблеми. Неоправеното и открито легло обаче излага тези акари на свеж въздух и светлина и помага за тяхното изсъхване и измиране.

Д-р Стивън Претлав от Факултета по архитектура на Университета Кингстън предлага просто обяснение. Когато си оправите леглото, особено незабавно след събуждане, вие задържате топлината на тялото, кожните клетки и най-важното, потта си, по цялото легло. Но ако оставите леглото неоправено, това излага чаршафите на въздух и светлина, които ги изсушават и следователно намаляват жизнените линии на акарите.

Когато спим, ние се потим. Средният човек може да отделя до един литър пот на нощ. Това създава идеална подхранваща среда за акарите.

Смисълът в този съвет? Намаляване на броя на акарите, които живеят в леглото ви.

Учените изчисляват, че в обикновеното легло може да живеят около 1.5 милиона акари като се хранят от мъртви кожни клетки, които падат от тялото върху чаршафите докато спим.

Не е въпрос толкова на съществуването им – а по-скоро на онова, което те оставят след себе си и което причинява проблеми на хората. Отделяните от тях отпадни вещества могат да предизвикат алергии към праха и да причинят пристъпи на астма когато бъдат вдишани.

Още по темата: Зимата може да влоши алергиите, причинени от домашните акари

Каролин Форте, директор на лабораторията в института Good Housekeeping Institute, казва пред списанието Good Housekeeping, че след като навсякъде има акари, оставянето на леглото неоправено може и да не е кой знае какво. Но тя казва, че би било мъдро да оставяте леглото си неоправено за известно време сутрин, така че чаршафите да имат възможността да изсъхнат от нощното ви въртене в леглото.

Докато спим през нощта ние се потим и кожата ни се лющи по чаршафите – предоставяйки истинско пиршество за живеещите в леглото ни акари.

Ако леглото ви бъде оправено веднага след ставането, всички мъртви кожни кетки, влагата от потенето и акарите остават хванати под покривката до вечерта.

Форте казва, че оправянето на леглото след закуска и след като сме се приготвили за предстоящия ден е добро златно правило. Също така, перете чершафите на всяка една до две седмици – и не забравяйте калъфките на възглавниците.

Обаче, ако оставите леглото си неоправено – акарите, влагата и кожните кетки остават изложени на светлина и свеж въздух.

„Знаем, че акарите могат да оцелеят единствено като поемат вода от атмосферата с помощта на малки жлези по повърхността на тялото си”, казва д-р Стивън Претлав от Факултета по архитектура на Университета на Кингстън.

„Понякога нещо така просто като оставянето на леглото неоправено през деня може да премахне влагата от чаршафите и матрака, така че акарите се дехидратират и след това умират”, добавя той.

Така че, да, експертите препоръчват да си оставяте леглото неоправено целия ден – запазвайки си тази задача за времето когато се приберете вечерта.

След ден излагане на свеж въздух и светлина много от акарите в леглото ви ще са умрели, и така вие ще дишате по-лесно и ще имате научно извинение за това защо не си оправяте леглото.

 

Източник:

http://healthycures.org/your-bed-is-filled-with-lung-harming-bugs

Снимка: news.islandcrisis.net

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *