Медицинската марихуана намалява използването на лекарства

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Медицинската марихуана намалява броя на хронично използваните лекарства, показва изследване

marijuana
(NaturalNews) Медицинската марихуана спомага за намаляване използването на фармацевтични лекарства сред по-възрастните, осигурявайки по-безопасна алтернатива на лекарствата, които често причиняват сериозни странични ефекти, според изследване, проведено от учени от Тел Авивския университет. Изследователите откриха също така, че по-възрастните участници, които взимат медицинска марихуана постигат не само снижаване на болките, но също и подобрение в маркерите за физическо, емоционално и когнитивно здраве.

Изследването включва 19 участника, живеещи в частната клиника Хадарим в Израел на възраст от 69 до 101 години, страдащи от болки, мускулни спазми, треперене и липса на апетит. Участниците използвали медицинска марихуана (канабис) под формата на дим, пара, масло или пудра по три пъти на ден. В продължение на една година се следи физическото подобрение и подобрението в качеството на жизнените фактори като настроение и леснота на справяне с ежедневните дейности на участниците.

В рамките на едногодишното лечение, 17 от 19те пациенти постигат здравословно тегло като някои отслабват, а други напълняват според нуждата. Мускулните спазми, сковаността, треперенето, болката, кошмарите и ретроспекциите, свързани със синдрома на пост-травматичния стрес (PTSD) били значително снижени сред участниците, а броят на часовете сън, значително увеличен. Участниците имали също така значително подобрение в настроенията и комуникационните умения.

 Снижена употреба на фармацевтични лекарства

 Забележителното е, че участниците значително намалили употребата си на фармацевтични лекарства като антипсихотици, болкоуспокояващи, стабиилизатори на настроението и лекарства за болестта на Паркинсон. След едногодишното лечение с медицинска марихуана, 72 процента от участниците в изследването намалили употребата на фармацевтичните лекарства с 1.7 лекарства на ден. Изследователят Зак Клайн отбелязва, че това заключение е особено важно, поради факта, че толкова много от лекарствата, които пациентите успяват да спрат да взимат имат тежки странични ефекти.

Марихуаната се сдобива с нарастващо медицинско внимание като лечение при хронични заболявания като се започне от болка и рак и се стигне до синдрома на пост-травматичния стрес. Известно е, че тя действа като ефикасно болкоуспокояващо средство, регулира апетита и съня и дори действа в случаи, оказали се неподатливи на лечение с фармацевтичните лекарства.

Друго скорошно изследване, публикувано през октомври 2012 г. в списанието Journal of Neurology Neurosurgery and Psychiatry, откри, че медицинската марихуана е ефикасна в снижаването на инвалидизиращата мускулна скованост при пациенти с множествена склероза (МС). Тази скованост, която е крайно резистентна на сегашните лечения на МС, засяга 90 процента от пациентите с МС и редовно пречи на мобилността, съня и ежедневните функции.

Клайн в момента работи по друго изследване за това дали марихуаната е полезна при хора, страдащи от дисфагия или проблеми с преглъщането. Досфагията е често срещан проблем при сериозно болните и без правилно лечение може действително да доведе до умиране от глад. Клайн се надява медицинската марихуана да се окаже полезна в лечението на дисфагията, тъй като тя вече е показала, че стимулира онази част от мозъка, която се счита, че регулира рефлекса на гълтане.

Според анкета на общественото мнение от 2012 година, проведена от Mason-Dixon Polling & Research, трима от всеки четирима жители на САЩ са против федералното наказателно преследване на аптечните пунктове, производителите, продавачите и потребителите на медицинската марихуана в щатите, които са легализирали медицинската марихуана.

Дейвид Гутиерес

Прочетете още: Естественото болкоуспокояващо, което няма да намерите в магазините

Източник:

NaturalNews, Medical marijuana reduces chronic pharmaceutical use, study finds, 30 January 2013

Снимка: www.cnbc.com

Очаквайте още статии за марихуаната.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *