Естественото болкоуспокояващо, което няма да намерите в магазините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

marijuana pot

Все повече изследвания се наптрупват и те всичките доказват лечебните свойства на това растение. Ето още едно…

Скорошно изследване на университета на Калифорния изпита въздействието му върху 39 души, страдащи от невропатия.

Невропатията е заболяване на нервите. Почти всичко може да го предизвика. От заболявания като диабет, или травми, оставили след себе си увреждане на нервите. Невропатията може да причини изтръпване или мравучкване в ръцете и стъпалата. Редки форми на заболяването могат да доведат до парализа. Не е шега работа.

За изследването пациентите вдишвали или пара от екстракт от растението или от плацебо. Когато пациентите вдишвали екстракта, болката намалявала с 30 процента. И за разлика от лекарствата, изписвани с рецепта, това не само, че се оказало ефикасно, но било и безопасно.

Друго наскоро проведено изследване изпробва това растение при множествена склероза (МС).

Половината от пациентите взимали екстракт от него под формата на хапче. Останалите взимали плацебо. Хората, които взимали екстракта изпитали два пъти по-голямо облекчение на болката. Това е грандиозно.

И не е всичко…

То не само убивало болката. То също така намалявало мускулните спазми и подобрявало съня. Именно тези симптоми затрудняват функционирането на пациентите с МС.

И какво помогна на тези пациенти да спрат болката?

Противоречиво приеманото растение марихуана.

Ние не одобряваме употребата на незаконен наркотик. Ние просто посочваме факти.

Правителството на САЩ твърди, че марихуаната е наркотик без легитимна медицинска употреба. Но Агенцията за храните и лекарствата одобри лекарството Marinol… синтетична форма на марихуаната. Повече от 80 сходни на горните изследвания откриха, че марихуаната е силно болкоуспокояващо средство. И когато се използва правилно, тя е безопасна и ефикасна.

Но независимо от доказаните ползи, тя все още е незаконна.

Може би поради тази причина толкова много хора мислят, че марихуаната е просто ‘за да се надруса’ човек. Но да не бързаме толкова. В изследването за невропатията, учените измерват ‘надрусването’ на своите пациенти. Оказва се, че то е минимално и добре толерирано.

А растението не помага само на пациенти с невропатия и МС…

През 2006 година учените от университета на Кънектикът откриха, че марихуаната може да се окаже обещаваща дори за болестта на Алцхаймер. Изследователите казват, че ‘тя може да е в значителна степен по-добра в подтискането на необичайното слепване на изродените протеини, които са отличителен белег за болестта на Алцхаймер, от одобрените в момента лекарства, изпизсвани с рецепта”.

Тя също така може да спре незабавно развитието на рака.  Изследване в списанието Breast Cancer Research and Treatment разкрива, че съединение, съдържащо се в марихуаната спира разпространението на клетките на рака на гърдата. Всъщност, то не само спряло раковите клетки. То ги трансформирало в нормалното им състояние. Лекарствата, изписвани по рецепта изобщо не могат да се мерят с марихуаната в това отношение

Тя може също така да помага в облекчаването на други здравни проблеми като мигрените, гаденето и безсънието, за да споменем само малка част.

Към днешна дата, 18 от 50 щати са легализирали марихуаната за медицински цели. Единадесет щата очакват приемането на закони по въпроса. И много лекари подкрепят използването на марихуаната за лечебни цели.

„Време е да приемем по-разумна политика и да спрем да криминализираме възрастни хора, използващи субстанция по-безвредна от алкохола”, казва д-р Лари Бедард, бивш директор на Американския колеж за лекари за неотложна помощ.

Прочетете още: Медицинската марихуана намалява използването на лекарства

Източник: Institute of Natural Healing, The Natural Pain Killer You Won’t Find in Any Store, 19 March 2013

Снимка: www.marijuana.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *