ВАДЖРАПРАДАМА МУДРА – Жест на непоколебимото доверие

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vajrapradamamudra

КОГА: Във всички ситуации на съмнение в себе си.

ЗАЩО: Тази мудра показва непоколебима самоувереност. Както и голяма вътрешна сила. Макар че обикновено названието й се превежда като ‘Мудра на непоклатимата самоувереност’, тази позиция на ръцете показва много повече или поне не онова, което обикновено разбираме като самоувереност. Мисълта, която изниква при съзирането на този красив жест на Буда е: ‘Идвам с мир, защото нося мир’. Тя излъчва блестяща река от най-красивата златиста енергия – мека, добра, искряща, много лечебна, вечна. Можем да кажем, че жестът е на увереност в Аза, истинския Аз, слят с божествената енергия. Когато тази увереност я има, сърцето се превръща в най-силният проводник – това е посланието на тази мудра на Буда – сила и увереност в Аза на сърцето. 

КАК: Дланите се поставят с пръстите нагоре а дланите навътре пред сърцето една върху друга. Мудрата враджапрадама понякога се изпълнява като пръстите на двете ръце са преплерени пред сърцето.

КОЛКО: Без ограничение.

Къде в дома е най-добре да поставим Буда с ръце във враджапрадама мудра според фън шуй:  В средата или сърцето на дома, дневната, главния вход.

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html ; http://www.buzzle.com/articles/buddhist-mudras.htm

Снимка: buddhism.about.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *