Свойствата на селена предпазват от рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаехте ли… че евтин и лесно достъпен минерал, наречен селен предлага изключителна защита срещу рак?

През последните няколко десетилетия няколко рандомизирани, двойно слепи, плацебо контролирани изпитания показаха, че дневна доза от само 200 мкг селен (на цената на жълти стотинки) могат … да намалят риска от рак на гърдата с 82%… да снижат риска от рак на дебелото черво и на ректума с 69%… на намалят риска от рак на простатата с 54%… и да намалят риска от рак на белите дробове с 39%—дори и да сте пушач!

  • Изследването за рак на гърдата бе публикувано през 1982 г от Герхард Шраузър, МД
  • Изследванията за рак на простатата, колоректален рак и рак на белите дробове бяха проведени от Лари Кларк, МД, и публикувани в списанието Journal of the American Medical Association. Това изследване използва златния стандарт за методология на изследванията и продължи повече от 7 години. То сравни въздействието при пациенти, получавали по 200 мкг селенометионин (вид селен) и плацебо.

Selenium

Разтрисащи резултати

Д-р Питър Глиден, натуропат, публично обсъжда защо тези невероятни разкрития за ползите от селена и за предпазването от рак не са направени достояние на обществеността, въпреки предполагаемата „война срещу рака”.

„Резултатите бяха земетръсни”, казва д-р Глиден, „но понеже те включваха употребата на минерална хранителна добавка, а не на лекарство, изписвано с рецепта, те бяха пренебрегнати. Представете си до каква лудост ще бъдат докарани медиите от вниманието, което ще се обръща на лекарство срещу рак, което снижава заболеваемостта от рак на гърдата с 82%! Вашият лекар би следвало веднага да ви се е обадил и да ви е съобщил новината, но това вероятно е първият път, когато я чувате”.

С този вид подкрепящи го данни, селенът—на средна стойност от около $5 на опаковка от 100 капсули от по 200 мкг всяка—заслужава да му обърнете внимание като потенциална хранителна добавка, която да включите в режима си.

Какво е селен?

Селенът е микроминерал, който е основен за доброто здраве. Селенът е важен за производството на антиоксидантите, които предпазват тялото от увреждането, причинявано от свободните радикали.

За повечето хора в света растителните храни са най-често срещаните източници на селен. Добри източници са пшеничните кълнове, овеса, слънчогледовите семки и гъбите.

Количеството ползи от селена в някои растения варира в зависимост от региона на растеж поради различията в качеството и минералното съдържание на почвите. За жалост, лошите земеделски практики направиха по-голямата част от повърхностния слой на почвите ни бедни на минерали, факт, който се знае от мнозина още от трийсетте години на миналия век насам. Това е една от причините поради които органично отглежданите растения би следвало да съдържат повече хранителни вещества, включително селен, отколкото се съдържат в растенията, които се отглеждат от агробизнеса.

Яйцата и домашните птици също предоставят селен, както и морската храна като риба тон, сьомга, скариди и камбала. Обаче, поради заразяването им от замърсени води, растителните източници са по-безопасният вариант.

Един от най-добрите източници на селен са бразилските орехи. В един бразилски орех има повече от 50 мкг селен—повече от дневната препоръчителна доза.

Помнете, обаче, че пациентите в изследванията са взимали по 200 мкг селен дневно в допълнение към селена, който са си набавяли от храната. Следователно, някои експерти посочват, че общо 300 мкг на ден е минималното количество за прием за извличане на превантивни на рака ползи.

Как селенът се бори с рака

Селенът се счита, че предпазва от рак като осуетява канцерогенния процес преди той да напредне… чрез предотвратяването на формирането на туморите. Антиоксидантните свойства на селена също предпазват от рак, както и способността му да спира мутациите в ДНК-то.

Селенът, също така, укрепва здравето на щитовидната жлеза. Той го прави като преобразува складираните щитовидни хормони Т4 в активни хормони Т3. Ендокринната ви система се нуждае от това преобразуване, за да функционира правилно.

Интересното е, че ендокринния баланс е особено важен за предпазване от рак на гърдата и на простатата—два от видовете рак, с които селенът е доказал, че се бори.

Съвети за вземането на хранителни добавки със селен

В допълнение към полезните свойства на селена, набавяни от органичните бразилски орехи, хранителни добавки със селен се продават навсякъде, където се продават витамини. Експертите съветват, че ако решите да пиете хранителна добавка със селен, вие трябва също така да внимавате много и за нивата на цинк в тялото си.

В комбинация, двата минерала работят синергично и могат да предоставят по-силна защита срещу рак.

Даника Колинс

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/selenium-benefits/#axzz3Huk1HP1B

Снимка: www.wholefoodsmagazine.com

За какво още е полезен селена:

Дали този минерал не е ключът към оцеляването от Ебола?

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху

търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *