Тези яйца подобряват имунитета, регенерират организма и лекуват множество болести

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

quail-eggs-therapy

Пъдпъдъчите яйца имат мощни лечебни свойства. Тези яйца показват чудесни резултати в лечението на бронхит, астма, язва, язва на дванадесетопръстника, холестерол, диабет, различни видове анемия, мигрена и високо кръвно налягане. Пъдпъдъчите яйца също така подобряват имунната система и регенерират организма.

Основните съставки в пъдпъдъчите яйца стимулират кръвообръщението, подсилват и успокояват нервната система (те силно се препоръчват на хора, страдащи от стрес), ускоряват функцията на стомаха и червата, имат положителен ефект върху сърцето и кръвоносните съдове и върху целия метаболизъм. Нека добавим, че пъдпъдъчите яйца също така стимулират мозъка, борят рака, премахват токсините и повишават нивото на хемоглобина в тялото, както и имат положително действие върху мъжката потентност.

И така, кое прави тези яйца така полезни за здравето ни? Първо на първо това се дължи на химическата им структура: пъдпъдъчите яйца съдържат пет пъти повече фосфор, седем пъти повече желязо и десет пъти повече различни витамини от кокошите яйца. Макар че пъдпъдъчите яйца съдържат само по 15 калории, те са истинска енергийна бомба и високо се препоръчват за децата по време на периода на развитие, на атлетите и на хората на интелектуалния труд. Много интересно е също така, че средно пъдпъдъците снасят по едно яйце дневно като яйцето е с тежина 10% от общото тегло на птицата.

Еликсирът на живота

Истинското доказателство за регенериращите свойства се открива в изследване, проведено в Япония преди няколко години. По време на изследването експертите излагат кокошки и пъдпъдъци на лека доза радиация. Един месец по-късно яйцата на пъдпъдъците са напълно здравословни, докато кокошите яйца задържали радиацията. Този факт доказва, че пъдпъдъчето яйце и истински еликсир на живота. Сигурно знаете, че пъдпъдъците умират единствено от естествена смърт – когато остареят.

Лечение с пъдпъдъчи яйца

Терапията с яйца от пъдпъдъци не изисква никакви специални приготовления. В зависимост от заболяването, пациентът трябва да изпие от 60 до 1080 пресни пъдпъдъчи яйца за определен период от време. За жалост, много хора не обичат да консумират яйцата в сурово състояние, затова тази терапия може да ги затрудни. Но те могат да смесват яйцата с малко лимонов или портокалов сок. Яйцата могат да се консумират и със захар или мед (освен от диабетици), с кисело мляко, прясно мляко или в млечен шейк с пресни плодове.

Ето списък на заболяванията, които могат да бъдат излекувани, както и броя на пресните пъдпъдъчи яйца, необходим за съответното лечение.

Вид заболяване

Регулиране на кръвната картина – 60 яйца

Мигрена – 240 яйца

Премахване на напрежението при невроза – 60 яйца

Туберкулоза – 240 яйца

Регулиране на храносмилането – 120 яйца

Анемия – 240 яйца

Стомашна язва – 120 яйца

Сърдечно заболяване – 240 яйца

Чернодробно заболяване – 180 яйца

Нервно заболяване – 240 яйца

Подобряване тена на лицето – 180 яйца

Възстановяване след операция – 240 яйца

Регулиране на холестерола – 240 яйца

Бронхит – 240 яйца

Регулиране на нивата на кръвната захар – 240 яйца

Тежка форма на астма – 1080 яйца

Атероскероза – 240 яйца

Най-общо казано, през първите три дни трябва да консумирате по три пъдпъдъчи яйца на ден, а през останалите дни трябва да консумирате по 5 яйца на ден. Лечението, изискващо 120 яйца трае 25 дни, а лечението с 240 яйца трае 49 дни. Децата на възраст под 10 години трябва да консумират по 4 яйца на ден, децата по-малки от 5 години трябва да консумират по 3 яйца на ден, а деца на по-малко от 3 години трябва да консумират по 2 яйца на ден.

За улеснение, вижте и следната таблица:

Възраст Общ брой яйца 1ви ден 2ри ден 3ти ден От 4ти ден … До
Възрастен 240 3 3 4 5 49ия ден
Възрастен 120 3 3 4 5 25ия ден
16-18 г 120 3 3 4 5 25ия ден
11-15 г 120 3 3 3 4 31ия ден
8-10 г 90 3 3 3 3 30ия ден
4-7 г 60 3 3 3 3 20ия ден
1-3 г 60 2 2 2 2 30ия ден
3 месеца (под годинка) 30 1 1 1 1 30ия ден

quail-birdМного е важно яйцата да не са топлинно обработени нито по-стари от 60 дни (тогава те могат да се използват за готвене). Те трябва да се консумират сутрин на празен стомах половин час преди закуска.

Дръжте яйцата в картонена кутия в хладилника на температура от +1 до +4 градуса по Целзий. По този начин яйцата ще имат срок на годност за употреба в суров вид 60 дни и след този период те могат да се използват за готвене (варени или печени).

За превенция яжте по 1 или 2 яйца всеки ден.

 

Прочетете също: Защо трябва да ядем заешко

 

Източници:

http://www.healthyfoodelements.com/health-benefits-quail-eggs/

http://www.nairaland.com/1500197/quail-eggs-powerful-health-everyone

Снимки: eHow UK; The Poultry Site

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *