5 токсични химикала проникват в тялото ви всеки ден

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

toxic-chemicals-hiding-in-toothpaste-471x314

Колко често четете списъка със съставките върху пастата си за зъби? Ако отговорът е никога, сега е моментът да започнете.

Производителите на паста за зъби се грижат повече за това да ви продадат продукт с привлекателен вид и приятен вкус… А не такъв. който е безопасен и подобрява здравето на зъбите ви.

Ето пет токсични химикали в пастата за зъби, които да избягвате:

1. Синьо Номер 1 (Blue No. 1)

Производителите добавят изкуствени оцветители в пастите за зъби поради не друга причина, а за да наложат марката си посредством визуална привлекателност. Безопасност? Тя не е първостепенен приоритет. Както вече сме съобщавали, Blue No. 1 причинява тумори в бъбреците на мишки. Този оцветител също така е известен с това, че причинява имунни реакции, сходни с алергиите при някои хора.

2. Натриев флуорид

Зъболекарите и производителите на паста за зъби от десетилетия твърдят, че се нуждаете от флуорид за здрав зъбен емайл… Но изследванията показват, че това просто не е вярно. Всъщност, вярно е обратното: Той може да ерозира емайла на зъбите ви. Дори по-лошо, има сериозни доказателства, че флуоридът е фактор за развиване на заболявания на сърцето, бъбреците и щитовидната жлеза.

Още за флуорида:

Флуоридът: далеч по-опасен, отколкото мислите

Затъпяващото въздействие на флуорида върху децата

3. Натриев захарин

Никога няма да откриете увреждаща зъбите захар в паста за зъби, но те по някакъв начин я подслаждат… Производителите на паста за зъби—включително на Crest и Colgate—използват натриев захарин. Изследванията разкриват, че този изкуствен подсладител може да повиши риска ви от рак на пикочния мехур. Вярно е че вие изплювате повечето от пастата за зъби, с която си търкате зъбите… Но устата ви усвояват голяма част от съставките преди да си изплакнете зъбите.

4. Триклозан

Може да знаете, че производителите на сапун за ръце добавят триклозан в своите продукти. Те твърдят, че химикалът убива повече бактерии от обикновения сапун… макар че изследванията показват, че не го прави. Триклозан има и в повечето пасти за зъби, противодействащи на кариесите.

Триклозанът е ендокринен дисруптор. Това означава, че той може да влияе на функцията на хормоните. Той също така се свързва с рак и заболявания на мозъка.

Прочетете още за триклозана:

Триклозан и опасните за здравето супер бактерии

Отървете се от сапуна си, ако съдържа този химикал

5. Натриев лаурил сулфат (SLS)

SLS е нещото, което кара пастата да се пени. Изследванията показват, че той може да направи зъбите ви чувствителни на метали, като дори затруднява яденето със сребърни прибори и съдове. Той може също така да ви направи уязвими на язви от гангрена.

Но пред вас наистина има няколко лесни възможности що се отнася до избягването на тези вредни субстанции.

Например, теоброминът—съединение, съдържащо се в какаото—не само ви помага да отслабнете, както наскоро писахме в Health Watch… Теоброминът ви помага да предотвратявате загубата на калций в зъбите си. Това ги прави по-здрави и по-малко податливи на кариеси. Можете да намерите пасти за зъби с теобромин, но те често те доста скъпи. По-добре е сами да си направите такава.

Опитайте тази лесна рецепта:

Шоколадова паста за зъби

Съставки:

2 супени лъжици сода за хляб

2 супени лъжици ксилитол на прах (по желание)

4 супени лъжици органично студено пресовано кокосово масло

6 капки етерично масло от карамфил или мента

2 чаени лъжици органично какао на прах

Дестилирана вода

Указания:

Смесете всички съставки в купа с помощта на вилица или тел. Добавете дестилираната вода, по чаена лъжица на път, докато сместа стане с консистенция на паста. Налейте пастата в тубичка от материал, който не съдържа бисфенол-А (BPA) (можете да закупите такива онлайн) или в стъклен буркан.

Ако купувате паста за зъби от магазините, търсете такива, съдържащи ксилитол. Той е естествен подсладител, който се бори с кариесите. Пасти за зъби с ксилитол лесно се намират в магазините за здравословни храни и онлайн.

Вижте още рецепти за домашно приготвени пасти за зъби:

Домашно приготвена реминерализираща и избелваща паста за зъби, рецепта +

Създайте своята паста за зъби!

Анжела Солерно, издател INH

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2015/10/5-toxic-chemicals-lurking-in-your-toothpaste/

Снимка: www.institutefornaturalhealing.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *