Еликсир от ленено семе: Изхвърля токсините, топи целулита, помага при язви и гастрит

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Тази напитка носи множество ползи за здравето и освен това спомага за поддържането на желаното тегло и има чудесно въздействие върху кожата.

Лененото семе съдържа редица полезни субстанции като витамини, минерали, омега-3 мастни киселини и фибри, които нормализират изхожданията. Лененото семе има способността да изхвърля токсините от организма, да нормализира метаболизма, да снижава нивата на захарта в кръвта и да регулира апетита.

Flaxseeds (1)

Тези лековити семена усвояват някои съставки от храната, пречистват червата и зареждат тялото с лецитин, който стимулира метаболизирането на мазнините. Омега-3 мастните киселини в лененото семе активират работата на потните жлези в тялото, което спомага топенето на излишните тлъстини в тялото, така че лененото семе е идеално за приготвяне у дома с цел отслабване.

Освен за сваляне на килограми, лененото семе е отлично и за поддържането на желаното тегло.

Тази естествена напитка се препоръчва от много диетолози и е също така лечебна и изключително полезна за хората, страдащи от артрит, стомашни язви, хроничен запек и хемороиди. Тя също така спомага лечението на цистит и пиелонефрит.

Още един пречистващ лек: Лек от 2 съставки ежегодно прочиства дебелото черво за елегантна талия и здраво тяло

Еликсир от ленено семе

Напитката трябва да се приготвя един ден предварително. Преди лягане сложете 3 супени лъжици ленено семе в един литър вряла вода и ги оставете да се накисват през нощта. Най-добре е да използвате термос, ако нямате термос можете да използвате съд с капак.

Прецеждайте течността на сутринта. Течността трябва да е гъста и подобна на гел.

Консумирайте прецедената течност 3-4 пъти на ден, по около 150 мл половин час преди хранене. Винаги приготвяйте течността от вечерта само за следващия ден, а не за дни напред.

План за консумиране на еликсира от ленено семе:

Пийте ленената вода 10 дни, последвани от 10 дни почивка и отново повторете курса за да постигнете желания резултат. Това ще регулира теглото ви и най-важното ще остслабвате здравословно и безопасно.

Въздействието е индивидуално, но за да намалите теглото си ще са необходими 3-5 10-дневни курса като описания по-горе.

Можете да консумирате ленената вода като закуска и вечеря. Можете да добавяте мед, за да стане напитката по-вкусна.

Редовната консумация ще ви накара да забележите положителни промени в кожата си, която ще стане по-здрава, стегната и еластична. Използването на този еликсир по време на отслабване препятства отпускането на кожата, и в допълнение топи целулита.

Обърнете внимание на следните предупреждения

Въпреки полезните си свойства, ленът има и противопоказания. Лененото семе не се препоръчва на хора, страдащи от сериозно чернодробно заболяване. При не така сериозни заболявания можете да консумирате по-малки количества.

Освен това, трябва да отбележим, че лененото семе активно извлича песъчинки и камъни от бъбреците, но процеса трябва да е под непрекъснат строг контрол с цел избягване на сериозни усложнения.

Още един прочут лек с ленено семе: ПРОТОКОЛА НА БУДВИГ – лесен, ефикасен и естествен лек за рака и за множество други заболявания

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/flaxseed-healing-potion-discards-toxins-melts-cellulite-helps-ulcers-and-gastritis/

Снимка: www.pick-health.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *