Заобиколете рака с тези суперхрани

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sidestep-cancer

Добрият подбор на храна е най-лесният и най-ефикасен начин за избягване на рака. Всъщност, предполага се че една трета от всички смъртни случаи от рак в Америка са причинени от храната. А това, разбира се означава, че те са предотвратими!

Хората са склонни да подценяват силата на храната. Има храни, които могат да забавят растежа на раковите клетки или дори свиват размера на туморите и се обзалагам, че вие вече ядете много от тях.

И така кои по-точно са тези „магически” храни?

  • Авокадото е богато на глутатион, мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали. Този маслен плод също така предоставя на организма повече калий от бананите. И е също така чудесен източник на бета-каротин.
  • Броколи, зеле и карфиол – тези зеленчуци съдържат съединение, наречено индол-3-карбинол. Това съединение се бори с рака на гърдата и простатата. Прави го като преобразува стимулиращия рака естроген в по-безопасен вид. А броколито съдържа и сулфорафан, който подсилва производството на ензими. Тези ензими неутрализират свободните радикали и причиняващите рак субстанции. Някои предварителни изследвания показват също така, че тези ензими спират растежа на туморите.
  • Лютите чушки съдържат огненият химикал капсаицин. Той неутрализира определени, причиняващи рак субстанции (нитрозамини). Той също така спомага за предпазването от рак на стомаха.
  • Чесънът съдържа съединения на алиума, които повишават активността на имунните клетки и косвено спомагат за разграждането на субстанциите, причиняващи рак. Тези субстанции също така помагат за блокиране влизането на канцерогените в клетките и забавят развитието на туморите. Според изследване, хората, които ядат суров или варен чесън редовно са изправени пред наполовина по-нисък риск от рак на стомаха и пред две-трети по-нисък риск от колоректален рак в сравнение с хората, които ядат малко или никакъв чесън.
  • Гроздето, особено червеното грозде, съдържа мощни антиоксиданти, наречени биофлавоноиди. Тези антиоксиданти действат превантивно на рака. Гроздето също така е с богато съдържание на ресвератрол, който забавя стимулиращите растежа на раковите клетки ензими. Ресвератролът също така подсилва имунния отговор. Освен това, гроздето съдържа елагова киселина. Това е съединение, което блокира ензимите, необходими за растежа на раковите клетки.
  • Зеленият чай съдържа антиоксиданти, известни като катехини. Тези катехини спират деленето на раковите клетки. Изследване след изследване твърдо показват способността на зеления чай да предпазва от различни видове рак, включително от рак на стомаха, белите дробове, дебелото черво, ректума и панкреаса. За най-добра защита пийте по поне 3 чаени чаши прясно запарен зелен чай всеки ден.
  • Ядките съдържат антиоксидантите кверцетин и каемферол, които потискат растежа на раковите тумори. А бразилските орехи съдържат 80 мкг селен, който е важен за хората, страдащи от рак на простатата.
  • Портокалите и лимоните съдържат лимонин, който стимулира убиващите рака имунни клетки, които могат също така да разграждат причиняващите рак субстанции.
  • Сладките картофи имат много противоракови свойства. Те съдържат бета-каротин, който предпазва ДНК-то в клетъчното ядро от причиняващите рак химикали извън мембраната на ядрото.
  • Доматите съдържат ликопен, антиоксидант, който напада реещите се свободни радикали. Тези свободни радикали могат да причинят рак. Доматите съдържат и витамин С, антиоксидантът, който предпазва от клетъчно увреждане, водещо до рак. Но тайната на набавянето на всичките свойства за борба с рака от доматите е те да бъдат сготвени преди ядене. Освен това, ако ги ядете с малко олио, ще подобрите усвояването. Ликопенът се свързва със снижен риск от рак на гърдата, простатата, панкреаса и колоректалния рак.

Вероятно вие вече ядете много от тези храни. Ако е така, това е чудесно и аз силно препоръчвам да ядете дори още повече от тях.

А ако не ги ядете, време е да започнете. Експериментирайте. Добавяйте по една или повече от тях при всяко свое хранене. Опитвайте нови рецепти с тези борещи рака суперхрани. Така ще се убедите, че това е най-вкусната застраховка за здраве, която някога се си правили.

Д-р Дейвид Блайвайс

 

Източник:

http://healthiertalk.com/sidestep-cancer-these-healing-foods-4542

Снимка: www.active.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *