Защо N-ацетил-цистеинът е толкова важен за здравето ни днес!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Нека поставим под светлините на прожектора N-ацетил-цистеина, антиоксидант, произвеждан от тялото ни и често наричан NAC за краткост. NAC играе роля в детоксикацията и може да неутрализира свободните радикали, които увреждат ДНКто и здравите клетки. Той е един от най-силните антиоксиданти, познати на човека.

NAC е чудесен в разтварянето на секрета, така че често се използва при хроничен бронхит, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), сенна хрема и дихателни заболявания като кистозна фиброза и ХОББ. Той се използва също така за лечението на

  • някои форми на епилепсията;
  • ушни инфекции;
  • усложнения при бъбречна диализа;
  • синдром на хроничната умора;
  • и на автоимунното заболяване, наречено синдром на Сйогрен.

Японски лекари обясняват как да спрете рака: само половин час от времето ви и ще сте защитени през следващите два месеца

NAC също така се използва, за да се лекува или да препятства по-познати здравословни проблеми като предпазване от усложнения след спортна травма; лъчелечение; бори се с хроничното възпаление, повишава имунитета към грип и свински H1N1 грип; като лек след махмурлук; и за детоксикация от тежки метали като живак, олово и кадмий.

Изследване с плъхове показа, че животните с добавен NAC в храната имат по-малко клетъчни увреждания от причиняващи рак субстанции при тумори в белите дробове, дебелото черво и пикочния мехур в сравнение с плъховете, хранени с нормална храна. Други изследвание показаха, че хранителна добавка с NAC забавя туморите и метастази.

Една от най-големите ползи за живеещите в градове е способността на NAC да ги защитава от токсичните алдехиди, които влизат в тялото от цигарения дим и замърсяването на въздуха. Този факт сам по себе си би следвало да направи това съединение задължително за прием за всички живеещи в градска среда и за пушачите, като е важно да се отбележи, че то спомага отказването от цигарите.

N-ацетил цистеинът прочиства, пази и лекува

И накрая, един от ключовете за здрава имунна система и за превенция на рака е поддържането на високи нива на глутатион в тялото. Човешкото тяло само произвежда глутатион, но вредното хранене, замърсяването, токсините, лекарствата, стресът, стареенето, инфекциите и още много фактори всичките снижават нивата ви на глутатион. За жалост, вземането на хранителна добавка с глутатион всъщност не помага. За щастие, има алтернативи. Взимането на N ацетил цистени (NAC) под формата на хранителна добавка е доказало, че значително повишава нивата на глутатион в тялото.

Вижте защо това е полезно за здравето в статията: Представяме ви Маестро Глутатион

Всичко, казано по-горе доказва колко важни са антиоксидантите за тялото и за здравето!

Прочетете още по темата:

Изследване откри витамините, които ни защитават от замърсения въздух

Токсичните химикали в „чистото” пране

Лечение с прана – енергията, подтикваща тялото да се самолекува

Три плашещи причини да изхвърлим алуминиевото фолио (и какво да използваме вместо него)

12 симптома на атака на „свободните радикали”

Тези хранителни вещества подсилват функцията на черния ви дроб

Източник:

https://jonbarron.org/herbal-library/nutraceuticals/n-acetyl-cysteine

Снимка: Psychology Today

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

„Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *