По-здравословно ли е да даваме, отколкото да получаваме?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Чували сте старата поговорка „по-добре да даваме, отколкото да получаваме”. Но знаехте ли, че даването наистина е полезно за здравето ви?

Вярно е. Всъщност скорошно изследване откри, че това може да ви помогне дори да живеете по-дълго!

Ето повече по въпроса…

Отдавна знаем, че много здравословни проблеми се причиняват от стрес. Стресът повишава риска ви от диабет, инфаркт и дори от болестта на Алцхаймер. Той е също така един от най-честите предсказатели на смъртта. Всъщност изследвания показват, че дори умереният стрес може да има смъртоносни последици.

Успокойте тялото и ума си по напълно естествен начин!

Но какво ще кажете, ако научите, че има нещо лесно, което можете да правите, за да неутрализирате вредните последици от стреса? Изследователи в 3 големи университета размишляваха върху това, така че проведоха изследване, за да открият дали е вярно.

В изследването участваха 846 души. Тези участници бяха в различна степен здрави, на различна възраст и с различни професии.

Участниците трябваше да посочат колко време отделят да работят като доброволци и да помагат на други хора.

След анализирането на отговорите, изследователите продължиха да наблюдават участниците в продължение на 5 години. И стигнаха до изумително откритие: участниците, които посочваха, че помагат на други бе значително по-малко вероятно да починат в 5-годишния период на изследването. Обратното, в групата, която не помагаха на други хора имаше повече смъртни случаи… и то на по-млада възраст.

Смейте се повече, за да живеете по-дълго

Така че, ако сте под стрес, едно от най-полезните неща, които можете да правите е да помагате на другите. Можете да станете доброволец в любимата си благотворителна организация… или просто можете да правите неща за хората в живота си. Можете да готвите за заети приятели. Или да изхвърляте боклука на възрастен съсед. Или да карате роднина на лекар.

Когато правите тези неща, вие ще извлечете ползи за здравето от това, че давате на другите, че се грижите за тях… като хората около вас също ще извличат полза!

Прочетете още:

20 места на болка в тялото, които са пряко свързани с конкретни емоционални състояния

Домашен еликсир против тревожност по-ефикасен от лекарствата

Ритуал за привличане на пари ще промени живота ви ЗАВИНАГИ!

6 ефикасни начина да внесем повече доброта в живота си

5 лесни стъпки подобряват живота ни

Още един ключ към щаститето

Източници:

http://www.buffalo.edu/ubnow/stories/2013/helping_health_benefits.html
http://ajph.aphapublications.org/doi/full/10.2105/AJPH.2012.300876

Снимка: Dancing with your Dragon

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *