Тази обичайна храна не само храни раковите клетки, тя ги СЪЗДАВА

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ние трябва да осъзнаем, че дори и без да сме диагнозирани с рак, всички имаме поне няколко ракови клетки, носещи се в организма ни. Добрата имунна система, живееща в леко алкална или неутрална pH среда вътре в тялото е способна да ги отблъсква и да ги спира да не се натрупват в туморни маси.

От друга страна, хората, които се наслаждават най-вече на стандартната американска диета, която включва много месо от изкуствено отглеждани животни и вредни храни, наситени с рафинирани захари или с високо фруктозен царевичен сироп (HFCS), които готовите храни използват дори и в несладките си продукти, за да ви държат пристрастени, наред с всичките рафинирани въглехидрати в печивата, направени от рафинирани зърнени култури, добавят гориво (буквално) в пожара на рака.

Традиционната онкология игнорира това откритие на Нобеловия лауреат от 1930 година Ото Варбург, наричано също така „Варбург ефект”: Когато нормалните клетки нямат кислород за дишане, който да използва глюкозата и хранителните вещества метаболитно за клетъчна енергия, те зависят от ферментиращата захар, за да живеят без кислород и се превръщат в ракови клетки.

8ият елемент: Природният универсален убиец на рака

Вместо това, онколозите предписват интравенозни химиотерапии, като в същото време дават на пациентите си сладолед и сладки, понеже отровата е инжектирана в тях. Големите печалби от лечението и от продажбата на тези токсични лекарства с печалба също влияят. „Раковите клетки консумират захар около 19 пъти по-бързо от здравите клетки”, казва д-р Мъри Съсър

Традиционната медицина отказва да гледа на начина на хранене като на функция на потенциалната метаболитна дисфункция, която помага за стимулирането и поддържането на рака като утвърждава генетичното предразположение като основна причина за рак.
Тяхните високомерие и невероятни печалби процъфтяват от токсични интервенции като химиотерапия и лъчетерапия. На първо място за вас трябва да бъде какво слагате в тялото си, за да се предпазвате от и да елиминирате рака. Това ви дава контрол над рака.

Съвсем логично е да избягвате газирани напитки, сокове с добавени захари, сладки, бонбони и обработени храни, направени от преработени зърнени култури, както и храни, които дори не са сладки, но в които са добавени захари и високо фруктозен царевичен сироп. Това се прави с цел да ви поддържат пристрастени макар и да не можете да усетите сладкия вкус. Някои хора твърдят, че рафинираната захар е всъщност по-пристрастяваща, дори повече от кокаина.

Какво се случва с тялото когато спрем да пием газирани напитки

Но днес е дори по-зле. (Статията е от 21 февруари 2016 г). Сайтът Green Med Info откри изследване, което изглежда е скрито от обществото и определено не е добре дошло за нашата ортодоксална онкологична система. То би свило печалбите на хранителната и тази на газираните напитки индустрия, ако рафинираната захар се приеме за канцерогенна.

Изследването сочи, „Повишеният прием на захар насърчава онкогенезата посредством EPAC/RAP1 и O-GlcNAc пътеките”. Това беше публикувано в списанието Journal of Clinical Investigation (JCI) за 2013-2014. Понеже до това списание достъпът е свободен, вие можете да прочетете пълния текст, не само резюмето, тук.

Чудя се как това изследване не е разбунило духовете в системата на здравеопазването ни, след като е толкова лесно достъпно. Вместо това, то бе изнамерено от търсач на научни изследвания, работещ за Green Med Info.

Предупреждение: Захарта спира усвояването от тялото на тези 5 важни хранителни вещества

Изследването, разбира се, е пълно с биохимически подробности, с които са запознати медиците. Така че, за сега, нека се придържаме към резюме на изследването за лаици, което е ин витро (култури, петри съдове и епруветки) изследване за разлика от ин виво (на животни или хора) изследване. По този начин те могат наистина да си играят с и да анализират резултатите с пълен контрол.

Ето изводът от това изследване: Повишеният прием на глюкоза води до ранни фази на създаване на ракови клетки, докато снижаването на приема на глюкоза превръща раковите клетки отново в нормални. С други думи, захарта е канцерогенна, както и храна за вече съществуващите ракови клетки.

Важно е да не объркваме огромното количество рафинирана захар, кухненска захар или високо фруктозен царевичен сироп, който човек поема с газираните напитки и обработените храни с естествените захари и фруктозата в растителните храни, независимо от това колко висок е техния гликемичен индекс. Плодовите сокове не се нуждаят от добавени захари, но в много от тях съдържат добавена захар. Това е вида напитка или храна, които трябва да се избягват.

10-дневната диета за детоксикация от захарта пренастройва тялото и мозъка

Но кухненската захар е рафинирана и повечето видове хляб и сладки съдържат рафинирани зърнени култури, т.е. рафинирани въглехидрати, които се превръщат в захар незабавно без да предоставят каквато и да било хранителна стойност. Те са извлечени от полезни храни, така че да не зависят от други съединения, които балансират натуралните пълноценни храни, за да ги правят полезни.

Интересен информативен цитат на д-р Тони (Антонио) Хименес, който прави предположението, че захарта от органично отглеждани плодове и зеленчуци може да не допринася за растежа на раковите клетки, така като го прави нейния фалшифициран двойник [рафинираната захар/HFCS]. Той обяснява, че човешките клетки на бозайници усвояват лявовъртящи се молекули, докато раковите клетки могат да асимилират единствено дясновъртящо се молекули.

В основни линии плодовете в естественото им състояние съдържат лявовъртящи се захари, докато ГМО-повлияните плодове съдържат единствено дясновъртящи се захари. Д-р Хименес прави заключението, че гликемичният индекс не е толкова важен, колкото е източникът и произходът на плодовете и зеленчуците, които ядем. За пример д-р Макс Герсон използва сок от моркови като успешна алтернативна терапия, независимо от високия му гликемичен индекс.

Мед и сода за хляб – невероятен лек за най-смъртоносното заболяване!

Лесен съвет, който не е толкова лесен за мнозина

Ето къде е цялата простота на нещата. Избягвайте да добавяте захар в храните и напитките си, избягвайте всички сладкиши и обработени храни, дори и онези, които не си личи, че съдържат добавени рафинирани захари с цел да не можете да се спрете да ги ядете, заради пристрастяващите им качества.

Това е по-трудно за повечето хора, отколкото мислите. Запознах се с американка в Мексико, на която й бе препоръчано да се върне в Тексас и да отиде в най-добрата ракова болница за определяне на състоянието на тумор, открит в стомашно-чревния й тракт. Посъветвах я да се откаже от захарта, защото ако се окажеше, че има рак, тя би влошила състоянието й.

Тя се преви и леко изстена, показвайки невъзможността на такова въздържание за нея. Чета достатъчно мнения на съпрузи/съпруги, приятели и роднини, които показват, че много хора нямат желанието да правят промени в начина си на хранене, за да се излекуват от рак, и поради това, каквато и терапия да бяха използвали тя все се беше проваляла.

Много хора по-скоро биха правили каквото казват техните лекари и да ядат и пият каквото си искат. А някои искат същата свобода дори и когато избягват химиотерапия или лъчетерапия. Това е особено вярно сред хората, които използват канабис като „сребърен куршум” за лечението на рака си.

Независимо от всички канцерогенни химикали, обгръщащи биосферата ни, ние наистина разполагаме с област, която е под наш контрол – избягването на рафинираните захари и въглехидрати.

от Пол Фаса

Прочетете още по темата:

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

Пенливите напитки вещаят проблеми със здравето

Захарта убива, солта не

Освободете се от сладката заблуда… за HFCS

Смразяващата истина за сладоледа

Хром и ванадий против ненаситен апетит за сладко

11 причини да използвате редовно суперхраната меласа

Източник:

https://www.healthy-holistic-living.com/scientist-find-this-common-food-doesnt-just-feed-cancer-cells-it-creates-them/

Снимка: Newsweek

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *